vrijdag 23 februari 2018

Julie | Friday Nails #174 – Coquelicot

http://www.verodoesthis.be/2018/02/julie-friday-nails-174-coquelicot.html

In de Friday Nails van deze week mocht ik weer een lakje lenen van Eva. Ik heb zelf eigenlijk weinig lakjes van Yves Rocher in huis maar heb er ondertussen toch al wel enkele kunnen proberen dankzij vriendinnen. De kleur die ik dit keer uitprobeer kreeg de naam Coquelicot, wat eigenlijk een vertaling is voor de klaproos en vaak wordt gebruikt om deze specifieke kleur rood aan te duiden. Ik had er nog nooit van gehoord maar het klinkt wel zinnig. Zelf gebruik ik haast nooit rode nagellak maar ik vind het wel tof om deze te testen voor een Friday Nails artikel. Benieuwd hoe deze kleur het doet op mijn nagels? Lees dan zeker verder!Het flesje zelf ziet er vrij basic uit, al heeft het wel die typische Yves Rocher feel. Ik vind het leuk dat ze hun naam ook op de dop drukken en de voorkant vrij simpel houden. Op de achterkant kan je dan de naam, aantal milliliters en dergelijke lezen. Je ziet ook meteen goed welke kleur je te pakken hebt. Zelf hoop ik altijd dat de kleur in het flesje ook overeenkomt met het uiteindelijke resultaat op je nagels. De flesjes van Yves Rocher zijn klein, smal en daardoor dus handig om ergens mee naartoe te nemen.Op de foto zie je het misschien niet erg goed maar dit kwastje is echt super breed. Ik vind dit op zich niet vervelend voor de nagels van mijn handen maar wel voor mijn teennagels. Nochtans is dit zo’n helder rode tint die veel mensen in de zomer op hun teentjes dragen. Het voordeel is dan weer wel dat je met één dip in het flesje, meteen drie nagels kan voorzien van een laagje kleur. Op zich werkt dit kwastje dus wel snel en makkelijke, als je geen al te smalle nagels hebt. Hij neemt dus goed product op en werkt ook best netjes.De kleur rood is echt ontzettend helder! Ik moet toegeven dat ik deze zelfs best mooi vind. Zoals je kan zien, dekt hij echt erg goed met één laagje en ben ik er in geslaagd deze kleur aan te brengen zonder te knoeien. Ik vind het tof dat er een soort van roze/blauwe ondertoon in deze kleur zit, waardoor hij een koel effect geeft. Hij doet me een beetje denken aan van die rode kersensnoepjes en de kleur geeft me meteen zin in de lente. 
Een tweede laag van deze nagellak zorgt voor een iets intensere dekking, al was deze vanaf het begin al prima. Ik vind vooral dat je kan zien dat hij echt mega glanzend is en daar hou ik wel van bij nagellak. Zoals altijd, draag ik ook hier geen extra top coat over de nagellak heen. De kleur is erg sprekend en geeft een vrolijke maar toch klassieke noot aan je nagels. De droogtijd van deze nagellak is gemiddeld en de houdbaarheid heb ik helaas niet kunnen testen. Toch moet deze kleur wat mij betreft niet onderdoen voor duurdere nagellak merken met dezelfde kleur. Rood is misschien niet heel gewaagd, het is toch altijd moeilijk om die ene perfecte tint te vinden.

Ondanks het feit dat je me amper zal zien met rode nagellak op, vind ik deze kleur wel goed in zijn soort. De kleur is helder en glanzend en geeft een frisse blik. Wat vinden jullie van deze kleur? En dragen jullie wel vaak een rode kleur nagellak?

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten