vrijdag 9 februari 2018

Julie | Friday Nails #173 – Metallicious

http://www.verodoesthis.be/2018/02/julie-friday-nails-173-metallicious.html

In het artikel van deze week, bespreek ik opnieuw een nagellak van Catrice. Deze mocht ik lenen van Karen, dus hij komt niet uit mijn eigen verzameling. Het lakje komt uit de Metallure Limited Edition die Catrice, die blijkbaar al komt uit de zomer van 2014. Je kan deze kleur dus niet meer kopen maar ik ben er zeker van dat er genoeg alternatieven te vinden zijn in hun gamma. De kleur kreeg de naam Metallicious en dat past natuurlijk helemaal binnen het thema. Ikzelf zou de kleur omschrijven als een bronzen tint met het nodige goud erdoorheen. Ben je benieuwd naar dit kleurtje? Lees dan zeker verder!De vormgeving van deze nagellak vind ik zelf wel tof. Het lijkt of er allemaal koperdraden over de dop heen lopen en dat past zeker bij de collectie. Verder heeft het flesje standaard afmetingen en ziet de opdruk er typisch uit voor Catrice. Ik heb destijds uit deze collectie enkel één oogschaduw gekocht. Het was een mono maar toch zaten zowel khaki groen als goud in deze kleur. Heel bijzonder maar toch heb ik hem niet zo vaak gebruikt. Ik vind het altijd wel leuk om oude Limited Editions terug te kijken of te gebruiken.Het kwastje ziet er vrij breed uit en dat zien we wel vaker terug bij Catrice. De dop is ook vrij breed en rond, terwijl de steel zelf vrij kort is. In het algemeen gesproken, blijven Catrice lakjes bij mij nooit lang mooi zitten. Toch wil ik ze graag goed vinden omdat zoveel anderen er wel over te spreken zijn. Als je mijn favoriete budgetmerk zou vragen, zou het antwoord altijd Essence of zelfs NYC zijn. Dit kwastje is bijvoorbeeld te breed om mijn teennagels te lakken en dat vind ik een nadeel.Een eerste laagje stelt me eigenlijk behoorlijk teleur. Ik had meer verwacht omdat de kleur er in het flesje vrij intens uitziet. De conditie van mijn nagels op dit moment is nu niet bepaald optimaal maar al bij al valt het nog mee. Toch vond ik het lastig om deze kleur egaal aan te brengen en ook de dekking liet te wensen over. Wat mij betreft had het allemaal iets beter mogen zijn. Ondanks het brede kwastje ben ik er toch in geslaagd om de nagellak zonder al te veel knoeien aan te brengen. 
Een tweede laag maakt deze kleur al meteen een stuk intenser. Ondanks dat de kleur voor mij duidelijk brons/goudkleurig is, zie ik er ook een groene ondertoon in. Volgens mij zou deze kleur perfect passen wanneer je graag khaki kleding draagt. Dit verklaart misschien ook de kleur van de oogschaduw die ik toen uit deze collectie gekocht heb. Ik vind de kleur al bij al wel meevallen en met twee laagjes is de dekking wel goed. Hij brengt een beetje streperig aan maar dat is meer te wijten aan het metallic effect van deze nagellak. Ik vond het leuk deze kleur te proberen maar ben toch blij dat ik hem niet zelf aangekocht heb.

Wat vinden jullie van deze kleur? En kunnen jullie je de Metallure collectie nog herinneren? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

10 opmerkingen:

 1. De verpakking, vind ik heel erg leuk, het valt lekker op. Ik ben blij met je duidelijke en eerlijke blogpost. Ik ben het met je eens dat een kwastje heel bepalend is, voor een nagellak. Wil ik het überhaupt een beetje netjes op mijn nagels krijgen. Het is niet echt mijn kleur, maar dat komt meer omdat ik eigenlijk geen kleding hier bij heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Lodi! Ik ben altijd helemaal eerlijk over producten! Anders moet je niks reviewen vind ik! :-)

   Verwijderen
 2. Wauw wat een gave kleur ! Je bent zo lekker eerlijk. Fijn ! Ik herken het wel. Ik vond zelf de kwastjes van Catrice voor mijn vingernagels prima, maar op mijn teennagels zat ik altijd te knoeien haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kleur, anders dan rood haha, je bent inderdaad heel duidelijk en eerlijk in je post, super goed van je, ik heb geen ervaring met de nagellak van Catrice...leuk post

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een mooie nagellak. Hij doet een beetje science fiction achtig aan in mijn ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de kleur heel leuk. Vind het altijd zo jammer dat metallic kleuren zo moeilijk aan te brengen zijn. Veel laagjes of vaak strepen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar kan ik je alleen maar gelijk in geven! Alle metallic kleurtjes geven strepen bij mij! :(

   Verwijderen