vrijdag 2 februari 2018

Julie | Friday Nails #172 – Ginza

http://www.verodoesthis.be/2018/02/julie-friday-nails-172-ginza.html

Het zou aan mij kunnen liggen maar ik had nog nooit gehoord van het merk Mavala. Toch bespreek ik deze week kleur Ginza van dit merk. Ik mocht deze lenen van vriendin Eva, die hem recent kocht. Wij twee waren gaan winkelen in Antwerpen en ze had nog iets kleins nodig om extra punten te sparen op haar klantenkaart van Ici Paris XL. Ze koos voor dit schattige flesje nagellak en ik mocht hem dus ook uitproberen. Dit oud roze kleurtje bevat zelfs een licht gouden shimmer. Mijn interesse was gewekt, dus ik ging meteen aan de slag! Benieuwd naar dit kleurtje? Klik dan op meer lezen!Het flesje bevat 5ML aan product, wat zo ongeveer de helft is van pakweg een nagellakje van Catrice. Ik vind het eigenlijk wel prima zo omdat je nagellak toch niet zo snel helemaal opmaakt. Bovendien kan je deze kleine flesjes handig mee op vakantie nemen zonder echt plaats of gewicht in te nemen. De kleur zou ik zelf omschrijven als oud roze met een gouden gloed, al heeft hij ook zeker iets van een mauve ondertoon. Voor zover ik kan zien, wordt dit merk ook verkocht bij Douglas in Nederland. Het kwastje is zoals verwacht klein en vrij dun. Uit een klein flesje kan natuurlijk geen lange, dikke kwast komen. De haartjes zelf zijn toch nog best lang en lopen breder uit naar de bovenkant toe. Ze staan mooi kort bij elkaar en zorgen ervoor dat je erg makkelijk je nagels kan voorzien van een laagje kleur. De lak wordt goed opgenomen en dat zorgt voor een goede verdeling. De kleur is goed gepigmenteerd dus ik hoopte al op een goeie dekking bij de eerste laag.Gelukkig werden mijn verwachtingen ingelost! Je ziet dat eigenlijk één laag al voldoende kan zijn om de deur uit te gaan. Wat me ook opviel was dat de nagellak vrij snel droog was. Natuurlijk moet je hem nog even laten uitharden maar ik denk wel dat deze sneldrogend te noemen is. Van de gouden gloed is hier weinig terug te zien, al komt dat ook wel omdat hij vrij subtiel is. De kleur doet me een beetje denken aan de kleur Vintage Pink van Rituals en Can You Keep My Secret? Van Essence. Alleen doet Mavala hier in één laag wat Rituals en Essence in twee lagen doen qua kleur intensiteit.
Bij een tweede laag zie je pas echt dat de kleur helemaal overeenstemt met de kleur die je in het flesje ziet. De nagellak is nu een stuk paarser en donkerder geworden dan bij één laag. Ik vind beide resultaten mooi, het hangt er maar net vanaf waar je naar op zoek bent. Hier kan je wel her en der de gouden shimmers zien zitten, vooral op mijn wijs- en middelvinger. Ook in het flesje zelf kan je onder het getal ‘288’ zien wat ik bedoel. Dit is echt een kleur die ik mezelf ook zie dragen en die ik zelf dus ook wel zou kopen. Voor dit flesje betaal je geloof ik €5.40, dat valt me zeker goed mee. De houdbaarheid heb ik helaas niet kunnen testen maar over het algemeen ben ik nu al wel te spreken over deze nagellak.

Wat vinden jullie van dit kleurtje? En hadden jullie al wel eens gehoord over Mavala? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Leuk kleurtje. Zelf gebruik ik zoveel mogelijk nagellak die vrij is van schadelijke chemicaliën, omdat ik voor duurzaam en dus milieuvriendelijke producten kies.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En hoe controleer je dat? Hangt het af van bepaalde merken? :)

   Verwijderen
 2. Mooie kleur! Het merk zelf kende ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen