woensdag 31 januari 2018

Julie | Opgemaakt #47 – December

December was voor mij een super drukke maand maar ik ben er toch in geslaagd om weer lekker veel producten om te maken. Beginnen doe ik zoals altijd met de opgemaakte geurkaarsen die maand. Links zie je een Yankee Candle Sampler in de geur Christmas Eve en deze vond ik wel fijn. Ik weet niet of ik hem in een groot formaat zou kopen maar tijdens de feestdagen hou ik wel van zo’n typische geur.

Rechts bovenaan zie je een lege verpakking van 12 theelichtjes van Ikea. Deze hadden een rode vruchtengeur maar daar merk je eigenlijk weinig van. Ik vind het altijd fijn om nog een extra kaarsje aan te steken behalve een geurkaars die aan het branden is en daar gebruik ik dan deze voor. Op zich zou ik deze dus best opnieuw kunnen kopen. Deze waren trouwens wat groter van formaat en gingen per stuk 9u mee, wat ik echt een pluspunt vind!

Als laatste zie je nog een opgemaakte geurkaars van Rituals. Het is die uit The Ritual Of Sakura lijn. Ik had deze geurkaars met rijstmelk en kersenbloesem nog niet eerder geprobeerd en ik vond hem echt fijn. Mijn favoriet blijft toch die uit de Ayurveda lijn maar deze zou ik ook zeker eens opnieuw willen branden.

Benieuwd naar wat ik nog allemaal opgemaakt heb? Lees dan zeker verder!

Het eerste wat ik in december heb opgemaakt, was deze grote fles van Hydra Science Micellair Water. Ik kocht deze bij Carrefour maar kan hem daar nu niet meer vinden. Jammer, want ik vind de producten van Hydra Science eigenlijk best goed voor hun goedkope prijs. Dit micellair water gebruikte ik in de ochtend als reiniging en ook ’s avonds nadat ik mijn make-up had verwijderd. Hij prikt niet in de ogen en verwijderd goed vuiltjes van je gezicht. Ik vond deze dus erg fijn en zou hem aanraden!

Van The Body Shop heb ik de Banana Shampoo opgemaakt. De conditioner en het haarmasker heb ik nog in gebruik aangezien die niet gelijktijdig op geraakt zijn. Ik vind deze shampoo echt heerlijk van geur en heb hem al vaker gehad. Het enige wat jammer is, is dat ik van deze meer last krijg van een gevoelige hoofdhuid. Voor af en toe kan ik hem wel hebben maar ik kan hem niet als vaste shampoo gebruiken. Helaas, want ik vind deze verder wel echt fijn van werking.

In de categorie ‘basics’ heb ik dit keer drie dingen opgemaakt. Links zie je de wattenschijfjes van Cien, het huismerk van Lidl. Ik vond deze fijn in gebruik en zou deze zeker aanraden. Ik vind ze zelfs aangenamer dan de duurdere van Demak-up. Je betaalt veel minder voor deze en er zitten 140 stuks in.

Rechts zie je de Black Charcoal Cleansing Wipes die ik kocht bij Action. Het zijn effectief zwarte doekjes en dat is in het begin even wennen. Ik had hier ergens over gelezen en wou ze zelf ook uitproberen. Ze zijn niet duur en doen wat mij betreft goed hun werk, dus ik wil deze graag weer eens opnieuw kopen.

Ook heb ik in december tandpasta opgemaakt. Ik gebruikte de Oral B 3D White Luxe Perfection. Ik had deze nog nooit eerder gehad maar ik ben er wel tevreden over. Hij is niet te sterk van smaak en maakt mijn tanden gewoon goed schoon. Of het 3D White effect ook daadwerkelijk een verschil geeft? Ik zie er weinig van maar baat het niet, dan schaadt het niet!

Van GlamGlow kocht ik eens een hele box met verschillende producten om uit te proberen. Deze ThirstyCleanse zat in het pakket en ik vond het leuk hem uit te proberen. Ik vond de geur van deze gezichtsreiniger erg fijn en ook de textuur sprak me wel aan. Het was een soort modder met een lichte scrubkorrel er in verwerkt. GlamGlow is best een duur merk dus ik denk niet dat ik deze snel full size zou aankopen, al vond ik hem wel prettig in gebruik.

Deze Moisture Match gezichtsgel van Garnier nam ik over van een vriendin. Tijdens onze tweede ruildag nam iemand deze mee en ik wou hem graag proberen. Ik vond deze eigenlijk echt ontzettend fijn! Ik heb hem als nachtcrème gebruikt omdat hij geen SPF bevat en daar vond ik hem erg geschikt voor. Het was een frisse gel die snel en makkelijk te verdelen was over de huid en bovendien had je er erg weinig van nodig. Ik zou deze zelf gerust opnieuw willen kopen maar eerst wil ik nog door mijn voorraad crèmes heen werken.

Op het gebied van oogcrème heb ik maar liefst twee producten opgemaakt. Om te beginnen maakte ik de Nutrix Caviar Eye Contour Cream van Kueshi op. Deze ontdekte ik via Goed Gevoel in samenwerking met Deauty en ik moet zeggen dat ik hier wel positief over kan zijn. Het was een hydraterende oogcrème waar je erg lang mee toekomt. Ik zou deze op zich zeker opnieuw kunnen kopen omdat de prijs van dit product nog meevalt. Je betaalt €26.50 voor 30ML en dat vind ik voor een oogcrème vrij redelijk.

De tweede oogcrème die ik opgemaakt heb, zat ook ooit in een Deauty box. Deze Balance Me Wonder Eye Cream heb ik enkele keren mee op vakantie kunnen nemen omdat hij zo’n handig formaat heeft van 7ML. Ik vond deze echt ontzettend fijn en heb hem op het einde thuis verder opgemaakt. Ook deze zou ik best een keer opnieuw willen kopen. Een tube van 15ML kost echter al snel zo’n €22.

Op het gebied van make-up heb ik meerdere producten opgemaakt. De anderen komen samen aan bod in een collage, deze bespreek ik even apart. De Essence Get Picture Ready Primer vergat ik eerlijk gezegd te verwerken in de collage maar misschien is hij het wel waard om apart te bekijken. Hij bevat hyaluronzuur die moet zorgen voor een instant vlekkeloze finish. Ik vind dergelijke gel-achtige primers eigenlijk het fijnst in gebruik en voor zijn prijs kan je hem eigenlijk niet laten liggen. Hij laat mijn make-up er goed uitzien en het blijft ook behoorlijk goed zitten. Toch wel een aanrader dus!

Qua geurstokjes deze keer niks van Rituals maar wel van Airwick. Wij hebben zo’n geurdispenser en daarbij is de geur ‘Zalige Zomer’ mijn favoriet. De spray heeft een zomers parfum met de geur van frisse witte bloemen, zoete meloen en subtiele vanille. Nu zag ik dat ze in precies deze geur ook geurstokjes hadden. Ik vond deze ook heel erg lekker en we hebben er enkele weken van kunnen genieten. Normaal leg ik nadien de stokjes in de kleerkast, maar dat is bij deze geur echt te intens! Om in de gang te zetten, wil ik deze stokjes zeker nog eens opnieuw kopen.

Ook wasproducten komen bij mij aan bod in een opgemaakt omdat ik deze vaak afwissel en het toch ook wel leuk vind om meningen te horen over verschillende geuren. De linkse fles is de Lenor Parels Van Pioenroos Wasverzachter. Deze had een vrij zachte, inderdaad bloemige, geur en dat vond ik wel lekker. Ik ga deze waarschijnlijk nog wel eens opnieuw kopen, al wissel ik meestal af tussen merken en geuren.

Ik combineer mijn wasverzachter eigenlijk altijd met de Lenor Unstoppables Wasparels. Deze zijn niet goedkoop, dus koop ik ze vaak wanneer ze in promotie staan. Als het kan, kies ik voor deze Luxueus geur omdat ik die het lekkerst vind. Ik heb eigenlijk altijd wel een verpakking van dergelijke parels in huis.

Ook onder de douche heb ik weer enkele producten kunnen opmaken. Beginnen doe ik met deze Rub Rub Rub Scrub van Lush. Deze smurfblauwe scrub heb ik al enkele keren opnieuw gekocht en ik vind hem echt heerlijk. Op droge huid kan hij best ruw zijn, maar op natte huid is hij meteen erg zacht. Hij heeft een heel frisse geur en past bij erg veel andere doucheproducten. In de toekomst koop ik deze zeker nog eens opnieuw.

In december hebben Nick en ik ook weer samen een handcrème opgemaakt. Deze Essence Banana Dark Chocolate crème was ooit Limited Edition. Ik kon hem nadien nergens meer vinden maar dankzij een collegablogger kon ik toch nog enkele nieuwe tubes op de kop tikken. Ik vind deze geur echt heerlijk en ook de werking is super fijn. Van mij mag deze meteen in het vaste gamma komen of anders op zijn minst terug als Limited Edition! Dan sla ik meteen groot in want ik zou deze wel altijd willen kunnen gebruiken. Helaas kan ik deze dus op dit moment niet opnieuw kopen.

Van Rituals heb ik twee producten uit de Limited Edition The Ritual Of Light van vorige winter opgemaakt. Ik gebruik mijn producten liefst in een set, waarbij ik probeer om zowel scrub, doucheschuim als bodycrème uit dezelfde lijn te gebruiken. De scrub hiervan had ik in oktober al opgemaakt en in december heb ik dus de rest opgemaakt. Deze lijn wordt niet meer verkocht, al heb ik zelf gelukkig nog van elks drie verpakkingen als back-up in huis. Deze geur met zoete sinaasappel en kaneel was echt mijn grote favoriet!

Zoals ik net al kon verklappen, heb ik weer redelijk wat make-up producten opgemaakt. Links bovenaan zie je de Rimmel Wake Me Up Foundation in de kleur 100 Ivory. Deze past perfect bij mijn kleur van huid en ik vind hem dan ook erg fijn in gebruik. Klein nadeel zijn de glitters maar daar ben ik al lang overheen omdat hij verder zo goed werkt! Ik heb altijd een exemplaar van deze foundation in huis.

In combinatie met mijn foundation, gebruik ik ook altijd graag een concealer. Rechts onderaan zie je de NYX HD Studio Concealer in de kleur 02 Fair. Ik vind deze erg fijn en heb hem ondertussen ook al opnieuw gekocht, al wil ik ook best eens de befaamde Maybelline cushion concealer proberen.

Van Gosh heb ik een Wenkbrauwmascara opgemaakt in de kleur 03. Ik kocht deze vlak voor Gosh het assortiment bij Kruidvat ging verlaten, dus ook dit product kan ik niet direct opnieuw kopen. Ik heb echter een waardige vervanger gevonden bij Kiko. Die vind ik zelfs nog een tikkeltje beter, dus ik denk niet dat ik deze van Gosh opnieuw ga kopen.

Van Rituals ten slotte heb ik een mini verpakking van de 3-in-1 Miracle Mascara opgemaakt. Deze heb ik al vaker gehad en ik vind het oprecht een zeer goede mascara. Deze kleine verpakking nam ik mee op vakantie in oktober en ik heb hem in december opgemaakt. Hiervan heb ik nog een grote verpakking liggen dus ik hoef hem niet meteen opnieuw te kopen.

Ook van Rituals is deze Mini The Ritual Of Hammam Bed & Body Mist. Een behoorlijke mond vol voor zo’n kleine spray! Je kan hem niet in dit formaat kopen, wel in het gewone full size formaat. De Hammam lijn is geen favoriet van mij, maar deze frisse spray met eucalyptus en rozemarijn vond ik toch niet verkeerd. Ik gebruik deze niet op mijn lichaam, wel als interieurspray. Momenteel heb ik nog te veel andere sprays in huis om deze opnieuw te kopen.

Een hele prestatie om op te maken, is deze Magic Balm van Rituals. Het is een erg fijne lipbalm in een tinnetje van maar liefst 20 gram! Als je weet dat de gemiddelde lippenbalsem in stick formaat een 4.2 gram is, weet je vast hoe moeilijk het is om deze op te werken. Nick en ik hebben deze samen opgemaakt aangezien we hem gebruikt hebben vlak voor het slapengaan. Ik vind deze erg fijn en zou hem zeker opnieuw willen kopen. Hij is vrij rijk van textuur maar in de winter is dat juist heel erg nodig!

Als laatste product van dit artikel heb ik het Sauna Masker van Montagne Jeunesse opgemaakt. Ik schreef hierover al een uitgebreide review waarin ik vertel wat ik precies vond van dit masker. Het is een masker dat zelf verwarmend werkt en dat was een nieuw gevoel voor mij. Ik vond het zeker niet onaangenaam en zou dit nog wel eens opnieuw willen proberen. Toch moet ik van mezelf eerst door mijn voorraad maskertjes heen geraken.


Dat waren alweer alle opgemaakte producten voor de maand december! Hadden jullie veel opgemaakt tijdens deze drukke maand? En welk product uit het artikel spreekt jullie het meeste aan? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

10 opmerkingen:

 1. bananen shampoo! mmmm de geur! ik zou hem zo willen testen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, de geur is minstens even lekker als dat je hem nu voorstelt in je hoofd! ;-)

   Verwijderen
 2. Je hebt wel veel opgemaakt! Zouden wij ook meer moeten doen in plaats van half... goed idee voor komende maand ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe dat iedere maand! Eens het een doel is, wordt het echt leuk! ;-) Succes!

   Verwijderen
 3. Leuk om op deze manier je favoriete producten te zien!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die bananenshampoo ben ik nog niet tegengekomen in The Body Shop! Ik ga zeker eens opzoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn hemel, wat een boel producten heb je opgemaakt? Als ik zo'n artikel zou schrijven dan zou ik er echt heel veel maanden over doen om dan een paar dingen maar te hebben verwerkt ;) Ik vind Rituals altijd heel fijn. Van Lush heb ik (foei) nog nooit iets gekocht / gebruikt. Die zwarte doekjes vond ik wel heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja in het begin dacht ik ook dat het me nooit zou lukken! ;-) En ja Rituals is natuurlijk helemaal mijn merk! :-D

   Verwijderen