woensdag 17 januari 2018

Julie | NYX Lippie Countdown 2017 (Alle kleuren met swatches!)

Ik weet dat de feestdagen voorbij zijn en dat de advent kalenders allemaal uitgepakt moesten zijn op 24 december. Ik bestelde de NYX Lippie Countdown pas nadien online omdat ik er te lang over getwijfeld had. Uiteindelijk wou ik hem toch heel graag hebben en vandaag wil ik de volledige inhoud aan jullie laten zien. 24 Kleuren Lipstick in 7 verschillende finishes. Ik was erg benieuwd naar deze kalender en heb alle kleuren dan ook uitgeprobeerd. Ik maakte swatches op mijn arm, lippen en maakte een full face foto van alle kleuren! Deze hele klus heeft me heel wat uren tijd gekost maar ik ben super blij dat ik vandaag dit artikel met jullie kan delen. Benieuwd naar deze kalender? Lees dan zeker verder!

Eerst en vooral wil ik jullie toch nog even de verpakking laten zien. Op de voorkant staat alvast verklapt hoeveel lipsticks er van iedere finish in zitten. Vier matte lipsticks, drie cream lipsticks, twee chubby lip creams, vier liquid lipsticks, drie matte lip creams, drie lipsticks en vijf creamy lipglossjes. Mocht je op voorhand al willen weten welke kleuren je aantreft, kan je de kalender gewoon langs de achterkant bekijken. Daarop staan alle kleuren in de volgorde waarop je ze open maakt.

Dit moet de eerste kalender zijn waarbij de vakjes op volgorde staan. Vaak is het even zoeken naar het nummertje van de juiste datum, dat probleem heb je hier niet. De nummers lopen van links naar rechts en zo doe je dan iedere dag een deurtje open. Ik heb deze kalender in één keer uitgepakt maar dat maakt het niet minder leuk. De lipsticks zijn allemaal miniatuur versies maar dat maakt ze wel extreem schattig. Bovendien maak je toch zelden een lipstick op en kan je er op deze manier 24 testen zonder een full size aan te kopen. Ik kocht deze kalender op eBay voor €58.20 (omgerekend van dollars), best prijzig maar ik kon hem nergens anders meer vinden.

Ik heb besloten de lipsticks per zes op foto te zetten en je kan telkens de inhoud van links naar rechts bekijken. De bovenste foto’s horen dus samen en de onderste ook. Uit de eerste rij was ik het meest benieuwd naar de kleur Soft-Spoken omdat die mij het mooist leek. Uit de tweede rij trok natuurlijk Berry Strudel meteen mijn aandacht maar ook São Paulo leek me erg mooi.

De derde rij bevatte erg veel kleuren die me mooi leken, zoals Root Beer Float, Embellishment en de speciale kleur Stone Fox. Deze laatste is niet zo alledaags en daarom niet meteen heel draagbaar maar toch sprak deze kleur me direct aan. Ik hou niet zo van rode tinten en lipgloss draag ik eigenlijk bijna nooit meer. De laatste rij had ook weel toffe kleuren zoals Shocking Pink, Très Leches en Ripe Berry. Ik ging meteen aan de slag met swatches en dat duurde me dan ook een tweetal uur voor ik helemaal rond was. Mijn lippen waren tamelijk kapot nadien maar ik vond het erg leuk om te doen!

Dit keer bespreek ik de kleuren per drie, zodat jullie telkens het resultaat in close-up kunnen bekijken en dan ook ineens het full face resultaat zien bij mij. Bij het openen van deurtje één trof ik meteen een rode Matte Lipstick. Niet meteen mijn ding maar toch wou ik Eden graag proberen. Ik vind mezelf haast nooit echt passen met rode lipstick, maar ik moet toegeven dat ik deze kleur wel mooi vind bij mezelf!

Soft-Spoken is een prachtige donkere nude kleur die ik mezelf nog vaak zie dragen. Hij komt uit de Liquid Suède lijn en deze blijven ontzettend goed zitten op je lippen. Ik heb deze ondertussen al geprobeerd en hij blijft de hele avond mooi, bijwerken is zelfs niet nodig. Van deze drie, vind ik deze de mooiste.

De kleur She Devil is echt heel erg donker en ondanks dat hij op foto wel meevalt, vond ik deze kleur in het echt maar niks. Ik hou van donker paars maar deze Simply Vamp Lip Cream is een Chubby Stick en dat gebruik ik niet zo graag. Ik vond ook dat bij onmogelijk was om gelijk aan te brengen en dat het resultaat er nogal vlekkerig uitziet.

Achter deur vier zat de kleur Push-Up. Hij komt uit de NYX Lingerie lijn en die zijn allemaal vrij nude. Ik vond deze erg droog om aan te brengen en de kleur overtuigd me ook niet helemaal. Hij is vrij licht maar toch zie ik mezelf deze af en toe wel dragen. Hij blijft ook erg goed zitten en dat is nu eenmaal een pluspunt. Uit deze drie kleuren, is dit mijn favoriet.

Kleur Paris is echt heel erg fel maar daar hou ik ook wel eens van. Het is een Soft Matte Lip Cream en ondanks hun fijne formule ben ik geen al te grote fan. Ze brengen mooi aan maar drogen niet op, waardoor ze sneller slijten dan de Lingerie of Suède lijn.

Als laatste kleur uit rij één, kreeg ik een Butter Lipstick. Een super romige lipstick die comfortabel aanvoelt op de lippen en makkelijk aanbrengt. Alleen jammer dat Seashell Nicki Minaj licht is en dat deze kleur me afschuwelijk staat. Het lijkt wel een krijt/yoghurt kleur en dat staat me echt niet. Hij brengt trouwens ook heel ongelijk en viezig aan. Ik heb wel goed gelachen met deze kleur op mijn lippen…

Wooow, wat is Berry Strudel een knalkleur! Deze kleur komt uit hun Intense Butter Gloss gamma en dat vind ik wel een fijne textuur. Het is een sterk gepigmenteerde lipgloss die goed op mijn plaats blijft zitten maar natuurlijk wel kleur afgeeft. Nick vond deze kleur lelijk, ik vind het stiekem toch wel cool!

Kleur Crème Brulee is een gewone Butter Gloss en dat zie je meteen aan de finish. Deze dekt heel erg licht en is niet meer of minder dan een standaard lipgloss. De kleur staat me goed maar dit soort lipproducten draag ik nooit. Ik heb deze aan vriendin Valérie gegeven omdat zij wel lipgloss draagt. Uit deze set van drie is dit wel de beste kleur voor mij.

Up The Bass is een speciale kleur. Hij is duidelijk paars maar dan met een grijze ondertoon. Ik weet niet zo goed wat ik van deze kleur moet denken maar bijzonder is hij zeker. Nick vond deze nog wel passen bij mij dus ik wil hem zeker eens effectief gaan dragen en zien of hij mij bevalt. Het is een Matte Lipstick, al zie ik op de foto duidelijk nog een glans!

Je kan het eigenlijk al op mijn gezicht aflezen, kleur Corset is helemaal mijn ding niet. Met deze lipstick lijkt het wel of ik al even dood ben. Mijn eigen lippen zijn te gepigmenteerd om deze mooi aan te brengen en de kleur staat me echt niet. Het is opnieuw een NYX Lingerie product maar deze is toch te nude voor mij.

De Soft Matte Lip Cream in de kleur São Paulo is duidelijk de beste kleur uit dit rijtje. Roze en paarse kleuren spreken mij sowieso het meeste aan en ik vind ook dat deze me het beste staan. Iedereen is altijd lyrisch over deze lijn van NYX, ik moet er nog even aan wennen dat het niet zo goed blijft zitten als een echte liquid lipstick.

Als er nu één kleur is die je mij nooit zal zien dragen, is het wel oranje. Indie Flick is echt het typische Hup-Holland-Hup kleurtje in dat knetter oranje. Ik vind die kleur echt vreselijk bij mij, al valt het op de foto nog enigszins mee. In het echt was het echter een no-go en ook Nick vond deze kleur erg lelijk. Dit was ook een Matte Lipstick. Ik heb deze aan collega Kim gegeven omdat zij wel mooi staat met oranje lipstick.

Deze rij kleuren is de eerste die me echt volledig weet te bekoren. Vintage is een rood/bruine tint die me wel meevalt. Ik zou hem zelf in de winkel niet gekozen hebben maar nu ik hem heb, wil ik hem wel dragen. Hij heeft iets paarsig in zich en dat spreekt me wel aan. Hij komt uit de Liquid Suède lijn en die finish bevalt me wel!

Root Beer Float is opnieuw een Butter Lipstick maar dan in een betere kleur. Deze kleur vind ik echt super mooi alleen is het jammer dat dit soort lipstick snel slijt. Wel draagt hij erg fijn en voelt hij zelfs verzorgend aan. Ik heb deze kleur dan ook al gedragen en misschien is dit dan wel mijn favoriet uit deze drie tinten.

De laatste van deze drie is Raspberry Tart, een kleur die in de huls ontzettend fel en donker lijkt maar op de lippen een heel lichte dekking heeft. Het is dan ook een gewone Butter Gloss en dat zie ik mezelf gewoon niet meer dragen. Ook deze ging dus richting Valérie want het is echt wel een mooi kleurtje!

De volgende kleur die ik ging proberen, komt opnieuw uit de NYX Lingerie lijn. Ik denk dat Embellishment misschien wel de ‘felste’ of donkerste kleur uit dit nude gamma is en dat bevalt me wel. Deze tint past wel bij me en zie ik mezelf ook wel daadwerkelijk dragen. Uit dit rijtje zou ik deze kiezen als beste kleur.

Ondanks dat ik mezelf niet graag zie met rode lipstick, moet ik toegeven dat zowel eerste kleur Eden als deze Russian Roulette me niet tegenvallen. Dit is een Simply Red kleur uit het Chubby Stick gamma en omdat hij ook iets rozigs heeft, bevalt hij me wel. Ik zou deze kleur niet vaak dragen maar ik vind hem wel mooi.

De prijs voor meeste speciale kleur uit de hele kalender gaat toch wel naar Stone Fox. Deze blauw/grijze kleur is natuurlijk niet zo draagbaar maar ik vind hem wel echt cool. Met de juiste kleding een aangepaste look zou ik deze nog wel durven dragen. Nick is niet zo’n fan van deze Liquid Suède kleur en ik besef ook wel dat het niet de mooiste kleur is voor mij. Toch wil ik hem graag houden omdat ik hem zo cool vind.

Meteen bij het unboxen zag ik al de kleur Copenhagen zitten. Het is de enige kleur uit de kalender die ik al in mijn stash heb. Hij komt uit het Soft Matte Lip Cream gamma en om eerlijk te zijn heb ik hem nog haast nooit gedragen. Het zal wel aan mijn liggen maar ik krijg deze kleur echt niet mooi aangebracht. Hij is altijd vlekkerig en moeilijk aan te brengen dus ik ga deze sowieso aan iemand anders geven.

Shocking Pink heeft zijn naam niet gestolen! Wat is dit een felle Matte Lipstick! In eerste instantie deed hij me denken aan MAC Candy Yum Yum maar deze is duidelijk een stuk paarser. Ik hou wel van dit soort kleuren en zeker in de zomer zie ik mezelf deze wel dragen!

De laatste NYX Lingerie kleur is uit deze drie denk ik toch mijn favoriet. De kleur Exotic valt moeilijk te omschrijven maar ik vind hem een beetje oudroze. Ik vind deze kleur goed bij me passen en volgens mij kan je hem echt bij vele looks en kleding combineren. Het is geen kleur die me in de winkel zou opvallen omdat hij er misschien te gewoontjes uitziet.

De laatste drie kleuren uit de kalender vind ik eigenlijk allemaal wel mooi. Kleur Tres Leches is weer zo’n Intense Butter Gloss en die finish weet me toch wel de te overtuigen. De goede pigmentatie in combinatie met glans en comfort spreekt me wel aan. Ik heb deze kleur ondertussen al eens gedragen en zonder eten of drinken blijft hij goed zitten! Dit is denk ik mijn favoriet uit deze rij.

Wat me opnieuw iets minder trekt is een gewone Butter Gloss. Toch vind ik deze kleur Sugar Cookie wel intens genoeg van kleur. Hij is behoorlijk fel roze maar door zijn dunne dekking past hij wel bij me. Misschien moet ik hem toch maar eens een kans geven?

De laatste kleur kreeg de naam Ripe Berry en dat is een goeie naam voor deze kleur. Nick vond deze Butter Lipstick wel mooi bij mij en ook ik ben niet ontevreden. Door zijn romige textuur gaat hij wel een beetje schuiven maar de kleur op zich is best mooi. Dit is een typisch herfstkleurtje dus ik zal hem de komende tijd misschien niet zo vaak gaan dragen.


Dat waren ze dan, alle 24 kleuren uit de NYX Lippie Countdown Advent Kalender. Welke kleuren vinden jullie het best bij me passen en welke het minst? Is er een kleur die helemaal jouw ding is en jouw interesse heeft gewekt? Laat het me zeker weten, ik ben benieuwd!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen! Ik had deze kalender zelf ook en ik heb hier een tijdje geleden ook een artikel over geschreven.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Root beer Float en Eden vind ik heel mooi! Wat een klus had je hieraan , maar wat heerlijk, je kan even vooruit met deze lipsticks! Stone fox en die heftige blauwe/paarse kleuren die zou ik nooit dragen, misschien op een feestje maar ze maken ook heel bleek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Babs! Haha, ja het was een behoorlijke klus! ;-) Je hebt helemaal gelijk! Ik heb Stone Fox gisteren nog gedragen naar een Paramore Concert! :-D

   Verwijderen