vrijdag 12 januari 2018

Julie | Friday Nails #169 – Parka Perfect

http://www.verodoesthis.be/2018/01/julie-friday-nails-169-parka-perfect.html

Het is alweer tijd voor de tweede Friday Nails van het nieuwe jaar. Tijd vliegt en ik wil jullie nog steeds graag iedere week een nieuwe nagellak laten zien. Zelf heb ik een behoorlijke stash maar aangezien we al aan nummer 169 van deze reeks toegekomen zijn, ben ik toch wel blij dat ik regelmatig nagellak van vriendinnen mag lenen. Zo ook deze Parka Perfect van Essie die ik van Karen mocht lenen. Het is een kleiner flesje dan ik gewend ben van Essie maar deze komt uit zo’n set van drie die ze vaak voordelig verkopen of speciaal voor de feestdagen ontwerpen. Ik was benieuwd naar dit kleurtje dus ik ging meteen aan de slag…De flesjes van Essie zijn normaal gesproken vrij vierkant, deze zijn wat langwerpiger. Je kan deze vaak kopen in een set met drie kleurtjes en ik vind dat ideaal om verschillende nagellakjes uit te proberen. De hoeveelheid is dan wat kleiner maar dat is voor mij geen probleem. Deze Parka Perfect heeft zeker ook in een full size verpakking bestaan maar ik durf nu niet garanderen dat deze nog in het vaste gamma te koop is. Ik hou wel van grijs als kleur maar draag deze niet vaak op mijn nagels.Het kwastje zelf ziet er behoorlijk goed uit. Ik heb in het verleden al wel eens ruzie gemaakt met een kwastje van Essie maar nu ik wat meer kleuren van het merk geprobeerd heb, vind ik ze wel fijn. De haartjes zijn aan de lange kant waardoor ze erg soepel zijn. Het kwastje neemt voldoende kleur op om zelfs twee nagels in één keer te voorzien van een laagje kleur. De haartjes zijn naar boven toe wat schuin afgesneden en dat vind ik altijd wel aangenaam werken aan de randjes van mijn nagels. Een eerste laag van deze kleur heeft mij nu niet meteen omver geblazen. Het is een grijze kleur met een blauwe ondertoon en dat vind ik op zich wel mooi. De dekking laat nog wat te wensen over bij deze eerste laag en daar verwacht ik toch meer van. Essie is geen goedkoop merk en aangezien nagellak hun specialisatie is, verwacht ik echt een betere dekking. Dat er hier en daar oneffenheden te bespeuren zijn ligt dan weer volledig aan de conditie van mijn nagels op dit moment.
Bij een tweede laag word ik al meteen wat enthousiaster. De kleur doet me een beetje denken aan Grey Blue van Rituals, al is de ondertoon ietsjes anders. De dekking is nu wel goed en ook de droogtijd valt me goed mee. Je kan ook zien dat het kwastje behoorlijk netjes werkt en dat ik nergens geknoeid heb. De nagel van mijn wijsvinger is het beste voorbeeld van een goed resultaat. Ik zou deze kleur zeker kunnen dragen, al vind ik hem op een of andere manier niet helemaal bij mij passen. Het is toch iedere keer opnieuw weer erg leuk om nagellak van vriendinnen te testen en te zien of ik hem fijn vind of niet!

Wat vinden jullie van deze kleur? En zouden jullie deze zelf dragen? Ik ben erg benieuwd wat jullie favoriete kleur van Essie is! Laat het me zeker weten in de comments!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten