vrijdag 5 januari 2018

Julie | Friday Nails #168 – Snow Flake Top Coat

http://www.verodoesthis.be/2018/01/julie-friday-nails-168-snow-flake-top.html

Nu de feestdagen weer achter ons liggen wou ik graag een nagellak top coat laten zien die ons toch een beetje in de winterse sfeer kan houden. Het rood, groen en goud mag weer opgeborgen worden maar een toffe top coat vind ik altijd wel leuk om te proberen. Het is toch weer altijd afwachten of het resultaat zo mooi zal zijn als gehoopt. Dit keer test ik een Snow Flake Top Coat van Essence. Benieuwd hoe deze past bij de nagellak die ik er bij gecombineerd heb? Lees dan zeker verder!Het kleine flesje zoals deze zit volgens mij niet standaard in het gamma van Essence. Deze komt nog steeds uit de Essence Advent Kalender van twee winters geleden. Ondanks dat ik toch iedere week een lakje laat zien, ben ik nog steeds niet helemaal rond met die kalender. Ik wissel ook graag af tussen merken en kleuren, vandaar dat ik bepaalde lakjes nog even had laten liggen. Dit keer krijg ik de belofte van een Snow Flake Top Coat en dan verwacht ik ergens toch wel echte stervormige flakes te zien, zoals die op de verpakking.Het kwastje van deze top coat ziet er echt prima uit. Aan de bovenkant ziet hij er een beetje raar uit maar dat zijn gewoon nog enkele flakes die zijn blijven hangen. Niet enkel zorgt deze top coat voor witte flakes op je nagels, er zitten her en der ook nog verschillende glitters in deze lak. Ik vind dit soort kwastjes altijd heel fijn werken en bij een top coat hoef je dan nog niet eens zo netjes aan de slag te gaan als met je gewone kleur.Als basis voor de top coat koos ik ook voor een nagellak van Essence. Deze oudroze kleur komt uit het Secret Stories gamma en vind ik echt een prachtige kleur. Ik zou deze het hele jaar door kunnen dragen. In natuurlijk daglicht ziet hij er vrij licht uit maar eigenlijk is hij nog een stukje ‘vuiler’ roze. Ik liet deze nagellak al eens aan bod komen tijdens een Friday Nails artikel en dit keer mag hij dus de onderlaag zijn om mijn top coat op te testen.Een eerste laagje geeft eigenlijk een subtiel effect. Ik vind het wel altijd lastig om goed te doseren met dergelijke top coats. Je ziet al snel dat ik meer bolletjes op mijn pink heb zitten dan op de nagel van mijn middelvinger. Ik vind het effect wel origineel omdat er zowel bolletjes, kleine streepjes als glitters in terug te vinden zijn. Het effect van snow flakes mis ik nog een klein beetje maar op zich vind ik het resultaat niet verkeerd.
Bij een tweede laag wordt het resultaat nog een beetje intenser. Ik vind het vaak bij top coats niet nodig om een tweede laag aan te brengen omdat het dan al snel too much wordt. Toch mag deze snow flake top coat dat wel hebben. Persoonlijk vind ik dat het effect zo beter tot zijn recht komt en daar doe je het uiteindelijk wel voor. Ik zou deze er niet vaak bijnemen maar tijdens de wintermaanden is hij stiekem wel leuk om te dragen. Als ik hem zelf in de winkel zou zien staan, denk ik niet dat ik hem zou kopen. Wel vind ik het leuk dat Essence deze in zo’n advent kalender heeft gestopt.

Wat vinden jullie van deze top coat? Zou jij hem zelf dragen of gebruik je eigenlijk nooit een special effect topper? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten