zondag 17 december 2017

Julie | Rituals Limited Edition Eyeshadow Palette

http://www.verodoesthis.be/2017/12/julie-rituals-limited-edition-eyeshadow.html

Zoals jullie vast wel weten werk ik nu al een kleine drie jaar voor Rituals. De meeste mensen zijn ondertussen wel bekend met de home en body producten maar make-up is zo’n vergeten categorie. Om eerlijk te zijn vind ik niet alle producten hiervan top maar eigenlijk hebben ze best mooie spullen. Zo vind ik hun oogpotloden echt geweldig en ook de 3-in-1 mascara vind ik erg fijn. Het enige wat ik jammer vind is dat de collectie niet compleet is. Geen primer, niet genoeg kwasten, geen oogschaduwbasis… De oogschaduwduo’s vind ik best oké maar ik koop bijna uitsluitend palettes. Dit jaar bracht Rituals echter een Limited Edition oogschaduw palette uit! Helemaal in de sfeer voor de feestdagen en deze wou ik toch wel graag aanschaffen.Het oogschaduwpalette is een wit doosje dat verpakt zit in een doosje met wit en gouden details. Het palette is te koop voor 25 euro en daar krijg je dan 9 kleurtjes voor terug. Er zitten glitter oogschaduwkleuren tussen, iets mattere tinten en dan nog de gewone glanzende kleuren. Rituals heeft ervoor gekozen om zowel gouden als zilveren tinten te gebruiken en deze te combineren met bruin en grijze kleuren die wat donkerder zijn. Je kan hiermee dus perfect een overdag look creëren maar ook een meer knallende avondlook. Deze post is trouwens niet gesponsord, ik heb het palette gewoon zelf gekocht.Het doosje bevat 12 gram aan product en ik denk dat je hier best wel even mee toe zal komen. Ik heb zelf natuurlijk best veel verschillende palettes en denk niet dat ik ze ooit zal kunnen opmaken maar toch wou ik deze ook nog kopen. Het is een perfect palette om te gebruiken tijdens de feestdagen. Ik vind een goud met bruine combinatie altijd een veilige look waar iedereen mee weg komt. Bovenaan kan je zien dat de uiterste zilveren en gouden kleur heel korrelig lijken en dat klopt ook. Ze hebben echt een grove glitter textuur, terwijl de andere kleuren juist vrij zacht zijn.
Natuurlijk heb ik ook swatches gemaakt en nadien een look gemaakt met de kleuren uit het palette. Eerst en vooral: let niet op mijn lippen! Deze zijn helemaal stuk en ik probeer ze te herstellen met lippenbalsem maar het is een lang proces! Vandaar ook geen lipstick bij deze look. De glitterkleuren vind ik niet zo fijn aanvoelen en ze geven best wel wat fall-out. De andere kleuren vind ik echter wel erg mooi. Ik gebruikte de voorlaatste kleur, nummer 8, op mijn gehele ooglid. Het is een gouden kleur waar ik altijd dol op ben omdat goud mooi past bij mijn blauwe ogen. In de arcadeboog heb ik nummer 7 gebruikt om wat meer schaduw te creëren en de look een beetje meer diepte te geven.

In mijn buitenste ooghoek heb ik gekozen voor kleur nummer 5 omdat die mooi samen past met kleur 7 en zo een goede overgang geeft. Bij mijn onderste wimperrand heb ik gebruik gemaakt van kleur 9 omdat ik deze echt prachtig vind en precies subtiel genoeg voor onder de ogen, zeker in combinatie met het bronze taupe oogpotlood van Rituals. In mijn binnenste ooghoek heb ik een beetje van kleur 2 gedept om het effect van een wakkere blik te geven. Ten slotte heb ik nog wat glitter van kleur drie over mijn ooglid gedept, al valt daarvan weinig terug te zien op deze foto’s.

Al bij al vind ik het palette zeker de moeite waard. De kleuren durven wel een beetje te zacht te zijn, waardoor ze een beetje brokkelen. De glitter kleuren zijn echt moeilijk te gebruiken, zelfs met een vochtige kwast. Voor 25 euro vind ik het palette wel de moeite om te kopen omdat de kleuren zo toegankelijk zijn voor iedereen. 

Het resultaat ziet er goed uit en dat vind ik toch altijd het belangrijkste! Ik ben benieuwd hoe de zilveren kleuren mij zouden staan in een gehele look.

Wat vinden jullie van dit palette? En hebben jullie wel eens make-up van Rituals gebruikt? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Ziet er wel een leuk palette uit ... en ook leuk dat ze de coolere en warme kleuren combineren.

    BeantwoordenVerwijderen