zondag 15 oktober 2017

Julie | Sample Mania #6

http://www.verodoesthis.be/2017/10/julie-sample-mania-6.html

Eens om de zoveel tijd vind ik het weer nodig om eens te neuzen tussen mijn verzameling samples. Ik heb deze een hele tijd links laten liggen totdat ik op het idee kwam hier een rubriek over te beginnen op Verodoesthis. Af en toe geef ik jullie mijn mening over een vijf- à zestal samples die ik recentelijk gebruikt heb en of ik overweeg om hiervan iets effectief aan te schaffen. Vandaag heb ik weer een gevarieerde selectie voor jullie gemaakt. Zowel parfum, douchegel als een haarmasker zullen aan bod komen in dit artikel. Benieuwd naar welke producten ik getest heb en of ik hier dan ook tevreden over ben? Lees dan zeker verder!Vaak begin ik dit artikel met een parfum en dat is vandaag niet anders. Dit keer heb ik Sexy Ruby, het nieuwe parfum van Michael Kors, uitgeprobeerd. Ik heb zelf het geurtje Wonderlust in mijn stash en was zeker benieuwd naar andere geuren van het merk. Het flesje ziet er in ieder geval al erg mooi uit en dat vind ik toch ook wel belangrijk. De geur ruikt vol en intens en ik zie dit zeker als een zwaarder avondparfum. Het is zoet en fruitig tegelijk en ik zou dit parfum zeker wel willen dragen. In de topnoten zitten vruchten zoals framboos en abrikoos, in de middelnoten kan je bloemige ingrediënten terugvinden zoals jasmijn en rozenblaadjes en als basis ruik je onder andere kasjmierhout en vanille. Ik heb deze geur ondertussen al op mijn wishlist gezet!In oktober lanceert Rituals altijd zijn nieuwe Limited Edition voor de winter. Ik schreef hier vorige week nog een artikel over maar als eerste had ik eigenlijk deze sample geprobeerd. Het is een nieuw product dat gelanceerd is in The Ritual Of Ayurveda collectie. Deze Vata Dry Oil is een verzorgende olie die je zowel op je lichaam als op de punten van je haren kan gebruiken. Hij bevat amandelolie en basilicum, wat een mix geeft van een zoete en een frisse geur. Qua geur past hij het beste bij de Ayurveda lijn maar er zijn ook nog twee andere olies in het gamma. Je kan deze olie gebruiken voor zelfmassage of om iemand anders te masseren maar ook gewoon om je mee in te smeren. Ik heb ondertussen een iets grotere variant hiervan in huis en een full size variant van een andere geur, met Gember en Kaneel. De olies smeren vlot uit en trekken vrij snel in waardoor ze niet plakkerig aanvoelen op de huid.Het derde product dat ik geprobeerd heb, is het L’Oréal Elvive Fijne Kokosolie 2-In-1 Haarmasker. Je kan dit product gewoon onder de douche gebruiken en uitspoelen of als een leave-in product gebruiken nadat je je haren gewassen hebt. Ik heb het op de eerste manier gebruikt en vond het zeker geen slechte ervaring. Het masker rook lekker naar kokos en voelt goed dik aan. Het brengt goed aan en spoelt net zo makkelijk weer uit. Mijn haren voelen hierdoor zacht en gevoed aan. Ik koop mijn producten meestal in een set met de bijpassende shampoo en conditioner maar ik zou deze eigenlijk wel eens wat langer willen gebruiken!Van Lush kreeg ik tijdens mijn laatste shoppingsessie in Antwerpen een sample van de Plum Rain Shower Gel. Deze douchegel heeft een dikke, lobbige textuur maar schuimt uiteindelijk best goed eens je hem ‘open’ gewreven hebt. De geur bestaat voornamelijk uit die van pruim maar er zit ook mandarijnolie in verwerkt en zelfs carrageen-zeewier. Deze combinatie is niet zo mijn ding en ook Nick vond hem niet lekker ruiken. In het potje viel het nog mee maar bij het gebruik vond ik hem niet zo lekker van geur. Op zich een prima product maar omwille van de geur zou ik hem zelf niet kopen.De volgende sample die ik geprobeerd heb, is deze van Bioré. Het is een Diep Reinigende Poriestrip Met Houtskool. Deze breng je dus aan op je neus om daar je poriën te reinigen. Er stond op de verpakking dat je je neus goed moet natmaken omdat hij op een droge huid niet blijft kleven dus dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb nadien nog wel per ongeluk met natte vingers over de strip heen geveegd waardoor hij toch niet helemaal goed vast zat. Ik vond dat de strip na een tijdje een beetje begon te tintelen en hij had ook een verkoelend effect. Nadien blijft er nog wat zwarte houtskool achter op je neus maar die kan je makkelijk verwijderen. Bij mij had deze strip weinig resultaat maar dat kan er aan liggen dat ik hem iets te nat gebruikt heb. Toch merk ik ook bij andere merken dat deze strips niet echt zoveel doen voor mijn huid. Ik zou dit product dus zelf niet aankopen.
Als laatste product heb ik deze luxe body lotion sample van de Jean Paul Gaultier geur Scandal gebruikt. Onlangs konden jullie in mijn Shoplog van Hasselt lezen dat ik deze cadeau kreeg bij mijn aankoop. Het is een tube van 75ML dus het is echt wel een groot formaat om een sample te zijn. Ik was hier dan ook erg blij mee en heb hem meteen uitgetest. Het is een vrij sterke, zware geur waar ik wel van hou. De body lotion smeert vlot uit, trekt snel in en plakt niet. Vaak vind ik dat het nadeel van parfum body lotions maar bij deze heb ik dat probleem niet. Ergens doet de geur me denken aan Black XS van Paco Rabanne, die ik al in mijn collectie heb. De geuren die je in Scandal kan herkennen zijn onder andere bloedappelsien, honing en patchoeli. Het is dus een zware en kruidig zoete geur. Dit parfum zou ik ook best wel willen dragen!

Dat waren dan weer alle samples die ik de afgelopen tijd uitgeprobeerd heb. Zit er iets tussen dat jullie ook zouden willen proberen of misschien al in huis hebben? Laat het me zeker weten!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten