zondag 29 oktober 2017

Julie | Opgemaakt #44 – September

Er is alweer een maand voorbij en dat wil zeggen dat ik jullie dit keer mijn opgemaakte producten van de maand september kan laten zien. Beginnen doe ik zoals gewoonlijk met de geurkaarsen. Links zie je de Samurai Geurkaars van Rituals. Deze komt eigenlijk uit de mannenlijn maar toch wou ik ze zelf eens proberen. Ik vond deze niet slecht maar deze zit ondertussen niet meer in het gamma.

Recht bovenaan zie je een Kaneel Geurkaarsje uit Spanje. Ik kreeg deze van de zus van Nick en ze komen uit Spanje dus ik kan deze niet echt opnieuw kopen. Dit kaarsje rook wel lekker maar was een beetje klein om een hele ruimte te vullen.

Ook van Rituals is de laatste Geurkaars die ik heb opgemaakt, ditmaal de Green Cardemom geur. Deze heb ik al vaker gehad en zou ik nog wel eens opnieuw willen kopen. Toch hou ik wel van een meer aanwezige geur, deze is nogal subtiel.

Benieuwd wat ik verder nog allemaal opgemaakt heb? Lees dan zeker verder!

Net zoals geurkaarsen zijn er ook een aantal basics die iedere maand weer terug komen in deze artikels. Dit keer heb ik van Albert Heijn de Maxi Wattenschijfjes en de Wattenstaafjes opgemaakt. Deze koop ik daar regelmatig opnieuw omdat ik er best tevreden over ben en het handig is ze te kopen tijdens het doen van de boodschappen.

De Gezichtsdoekjes die ik heb opgemaakt in september zijn dit keer van Balea. Deze had ik nog nooit eerder gehad en ik vond ze best prima. Alleen de sluiting wou na een tijdje niet goed meer kleven waardoor ik er me wel aan ging ergeren. Gelukkig waren de doekjes niet uitgedroogd maar ik vond het toch vervelend. Ik denk dus niet dat ik deze snel opnieuw zal kopen.

Handcrème is een grote categorie deze keer, al moet ik toegeven dat we niet alles helemaal opgemaakt hebben. Links zie je de Rituals Ginkgo’s Secret die we wel tot de laatste druppen hebben opgemaakt. Deze zit niet meer zo in het gamma maar er zijn er wel die je kan vergelijken van geur en textuur. Ik vind de handcrèmes van Rituals echt goed en heb er dan ook altijd wel een paar van in huis.

Links onderaan zie je een kleine tube van L’Occitane in de Delightful Rose geur. Ik hou niet zo van roosjes maar vond het wel fijn om deze uit te proberen. Toch zou ik hem niet in een grote tube aanschaffen omdat ik dan andere handcrèmes lekkerder vind van geur.

De twee rechtse producten hebben we niet helemaal opgemaakt. Bovenaan zie je een Ginger Sparkle Lotion van The Body Shop. Deze heb ik overgenomen na mama’s overlijden maar was na een tijdje niet meer goed. Hij is eigenlijk opgemaakt tot net onderaan de bruine band.

Als laatste zie je nog de Cookies & Cream Handcrème van Essence. Hier hebben we ooit al een tube van opgemaakt en deze was helaas niet meer goed. Het was een Limited Edition dus deze kan je niet meer kopen. Toch zou ik hem sowieso niet opnieuw gekocht hebben omdat ik hem van geur niet fantastisch vond. Ik kocht er in eerste instantie twee tubes tegelijk van en dat had ik dus beter niet gedaan.

Van Fa heb ik de Paradise Moments Deodorant opgemaakt. Ik kocht deze in een promo verpakking van vier flessen en daar had ik nadien spijt van. Al snel was ik deze geur een beetje beu dus ik heb de overige flessen weggegeven. Ik zou deze dus ook niet meer opnieuw willen kopen. Fa Deodorants prikken ook nogal snel bij mij dus ik zou er sowieso mee opletten de volgende keer.

Van Rituals heb ik nog een vorige verpakking van de Tao Qi Gong Deodorant Stick opgemaakt. Deze heb ik al vaker gehad en wissel ik af met mijn Lady Speed Sticks of met de Sakura stick van Rituals. Ik vind deze erg fijn werken alleen laat hij wel een beetje witte waas na in zwarte kleding. Toch zou ik deze zeker opnieuw kopen.

In de categorie handzeep hebben we in september twee producten opgemaakt. Logisch ook aangezien er zowel in de badkamer als in de keuken een pompje staat bij ons. Links zie je de Serenity Handzeep van Rituals, die ondertussen ook weer in een nieuwe verpakking zit. Ik zou deze zeker opnieuw kopen omdat zowel Nick als ik fan zijn van deze geur.

Rechts zie je Beautiful Blue Skies van Bath & Body Works. Deze kregen we van Axel die deze speciaal voor ons meegebracht had uit Amerika, samen met nog een heleboel producten van het merk. In deze handzeep zaten ook zachte scrubbolletjes en dat vond ik wel fijn. De geur zelf was ook erg lekker dus deze zou ik zeker nog wel eens opnieuw willen kopen!

Wat haarproducten betreft heb ik in september ook mijn best gedaan. Ik maakte een grote fles Repair Shampoo van Yves Rocher op, al moet ik toegeven dat Nick deze op het einde ook mee gebruikt heeft. Ik had de fles eens laten vallen en de onderkant was open gespleten. Ik heb deze geplakt met plakband en altijd ondersteboven gezet. Daardoor wou ik hem snel opmaken omdat het zo onhandig was. Ik vond deze niet slecht maar ook niet geweldig. Op zich een prima shampoo zonder meer maar ik zou hem niet snel opnieuw kopen.

Van Balea heb ik nog een Mini verpakking Repair + Pflege Conditioner opgemaakt. Deze nam ik in april al mee op vakantie en het beetje wat er nog in de verpakking zat, verloor ik even uit het oog. Toch vond ik deze eigenlijk best fijn van geur en ook de werking was zeker oké voor zo’n budgetmerk. Ik zou deze ooit zeker kunnen aanschaffen in het groot, al wil ik eerst mijn voorraad opwerken.

Van Schwarzkopf maakte ik nog het Omega Repair Beauty Balm Haarserum op. Toevallig hebben alle drie deze producten ‘repair’ in hun naam zitten, al koop ik inderdaad nogal snel herstellende producten voor mijn haren. Ik vond dit serum niet slecht maar heb toch andere favorieten. Deze zou ik persoonlijk dus niet meer opnieuw kopen.

Tussendoor heb ik ook nog deze Persil Color Gel opgemaakt. Ik was mijn gekleurde kleding altijd met dit product en ben er tevreden over. Mijn kleding komt proper uit de machine en meer kan ik eigenlijk niet verwachten van een wasmiddel. Ik koop deze eigenlijk altijd weer opnieuw maar misschien moet ik ooit wel eens veranderen.

Ook wat betreft gezichtsmaskers heb ik goed mijn best gedaan. Zo maakt ik een volledig potje Rosy Cheeks van Lush op. Ik kocht deze in Antwerpen en schreef er al een review over. Ik vond dit masker prima maar zou het niet opnieuw kopen omdat ik graag veel verschillende maskers uitprobeer. Het enige jammer bij Lush is dat de maskers zo vers zijn, dat ze beperkt houdbaar zijn. Snel zijn is dus de boodschap! Wel krijg je bij inlevering van vijf van deze zwarte potjes een gratis gezichtsmasker cadeau.

Bij Action kocht ik enkele Facial Sheet Masks en het eerste dat ik uitprobeerde was deze met Blueberries & Yoghurt extract. Ook hierover schreef ik al een volledig artikel. Ik vind sheet maskers ontzettend handig en snel in gebruik maar heb er nog nooit echt een zichtbaar verschil bij gemerkt op mijn huid. Voor de prijs moet je het niet laten om ze uit te proberen. Ik zou eerder een andere variant uit deze reeks kopen dan nog eens hetzelfde.

Het komt niet zo heel vaak voor dat ik een nagellak opmaak maar toch is het me gelukt. Op de foto zie je Rudolph’s Favorite van Essence, een klein flesje uit hun Advent Kalender van twee jaar geleden. Ondanks dat de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken was, vond ik deze toch al erg stroperig van substantie. Gelukkig had ik hem ook tot over de helft opgebruikt, waardoor ik toch wel vind dat ik deze goed heb opgemaakt. Ik denk niet dat hij los te koop is, dus opnieuw kopen is sowieso geen mogelijkheid.

Van Catrice heb ik een Prime And Fine Gezichtspoeder opgemaakt. Ik denk dat veel mensen deze kleurloze, matterende poeder in huis hebben en dat is niet zomaar. Hij doet prima zijn werk en je kan hem kopen aan een zachte prijs. Ik heb deze al vaker opnieuw gekocht en heb ook nu weer een nieuw exemplaar in gebruik.

Onder de douche heb ik ook weer goed mijn best gedaan om producten op te maken. Als eerste maakte ik de Oriental Dream Doucheschuim van Rituals op. Deze was de Limited Edition geur van twee winters geleden. Ik vind deze erg lekker van geur maar geef toch voorkeur aan de geur van vorig en dit jaar wat favorieten betreft. Toch ben ik blij dat ik nog één reserve exemplaar van deze foam in huis heb.

Van Lush maakte ik een kleine verpakking Lord Of Misrule op. Dit is een gifgroene ‘Shower Scream’ aangezien hij uit de Limited Edition van Halloween komt. Het is een jaarlijks terugkerende favoriet van velen en ik kon deze kruidige geur ook wel smaken. Toch koop ik hem niet opnieuw omdat ik nog veel andere douche producten heb staan.

Rituals is een veel voorkomend merk in deze artikels en dat komt natuurlijk voor een groot deel omdat ik er werk. Ik vind echter de producten oprecht heel fijn en daarom koop ik ze ook altijd zelf. Deze Bed & Body Spray uit de Dao lijn heb ik bijvoorbeeld al super vaak opnieuw gekocht. Ik spray deze elke avond op mijn kussen voor ik ga slapen omdat ik hou van de ontspannende geur. 

Van Corine De Farme kocht ik eens een product in korting bij Kruidvat. Om eerlijk te zijn was de verpakking niet zo heel duidelijk en moest ik goed zoeken voor ik wist of dit nu een dag/nachtcrème of een soort serum was. Ik heb hem uiteindelijk opgemaakt als nachtcrème omdat hij een vrij voedende textuur had maar geen SPF bevat. De geur stak me heel snel tegen en daarmee was ik ook blij dat hij op was. Ik zou deze zelf nooit meer opnieuw kopen. Het is een anti-rimpel verzorging, dus misschien was het gewoon wat vroeg voor mij om deze uit te testen.

Een tijdje geleden had Essence een Limited Edition die draaide rond color correcting. Deze lijn kreeg de naam Little Beauty Angels en ik won het ganse pakket bij Amy. Ik heb de roze wake-up effect primer helemaal opgemaakt omdat ik het een fijn product vond. Hij had geen siliconen maar hield mijn make-up toch behoorlijk goed op zijn plaats. Ik heb nog de twee andere primers uit deze collectie om te proberen en daar ben ik nu wel benieuwd naar.

Net zoals ik fan ben van de geurkaarsen van Rituals, ben ik dat ook van de geurstokken. In september hebben we de Sacred Fire Geurstokken opgemaakt. Deze waren Limited Edition en zijn al een tijdje uit het gamma. Ik had een laatste flesje goed bewaard en vind het dan ook jammer dat ze nu op zijn. Deze geur met patchoeli mag van mij nog wel eens terug komen!

Voor mijn verjaardag kreeg ik van Yves Rocher zelf een Abrikoos Scrub cadeau. Het is een iets kleinere tube dan degene die normaal in de verkoop zit maar om te proberen was dit het ideale formaat. Zowel Nick als ik hebben deze eigenlijk gebruikt en hij heeft hem ondertussen al opnieuw gekocht. Ik vond hem ook niet slecht maar voor mij mag het iets steviger zijn als het op scrubben aankomt.

Toen ik met de hulp van Valérie mijn kleding ging uitmesten, vond ik ook nog enkele oude lipproducten. Links zie je twee Catrice lipbalms uit de oude Limited Edition Candy Shock die ik al heel lang niet meer gebruikt heb. De ene was sheer en de andere had een roze kleurtje en ze waren erg snoeperig van geur. Ik heb ze ooit regelmatig gebruikt maar nu was het tijd om ze weg te gooien.

Van Yves Rocher vond ik nog een ouder Framboos Lipbalm die ook klaar was voor de prullenbak. Ik vond hem niet slecht maar hij gaf ook best wat kleur af. Daardoor heb ik deze niet erg vaak gebruikt en dat is achteraf gezien wel jammer. 

Als allerlaatste heb ik nog mijn standaard Signal White System Tandpasta opgemaakt. Deze hebben jullie al vaker voorbij zien komen en ook dit zal vast niet de laatste keer zijn. Tegenwoordig wissel ik wel eens af maar deze blijf ik toch ook altijd wel houden. Ik vind hem prima van werking en van smaak, dus daarom gebruik ik deze al vele jaren.


Zoals jullie kunnen lezen, heb ik weer super veel producten opgemaakt in september. Welk product vinden jullie het leukst? En gebruik je zelf ook producten uit dit artikel? Ik ben erg benieuwd!

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Wow, veel producten opgebruikt deze (nuja, vorige) maand! Ik heb dezelfde scrub van Yves Rocher gekregen, maar gebruikte hem nog niet. Nu ben ik helemaal benieuwd wat ik zelf van de scrub ga vinden! Voor mij mag dat ook best vrij "stevig" zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, hopelijk vind je hem fijn! Ik vind een iets mildere scrub leuk ter afwisseling en daar is deze dan weer wel goed voor! :-)

      Verwijderen