donderdag 5 oktober 2017

It's a tea-tag!

Een tijdje geleden was ik op zoek naar een nieuwe tag om in te vullen voor de blog. Net terwijl ik aan het twijfelen was of deze wel iets was voor op Verodoesthis, riep mama dat er de volgende tijd absoluut geen nieuwe thee gekocht mag worden. Half de kast zit vol met verschillende smaken. Toen wist ik gewoon dat deze tag op mijn lijf geschreven stond. Uiteraard vul ik deze in met een tasje thee naast mij, want het zou bijna even erg zijn als vloeken in de kerk om dit met koffie te doen. 

Wanneer dronk jij je eerste kopje thee? En hoe smaakte dat?
Ondertussen ben ik vierentwintig en ik zou mij echt niet meer kunnen herinneren wanneer ik voor het eerst thee dronk. De kans is reëel dat dit in Polen was, maar pin me daar alstublieft niet op vast. Aangezien ik niet meer weet wanneer dit was, kan ik me ook niet herinneren hoe het smaakte. Het feit dat ik nu nog steeds graag thee drink, doet me denken dat het allemaal best wel mee viel.

Met wie drink je graag thee?
Thee kan ik altijd en met iedereen wel drinken. Zo hoef ik dit ook absoluut niet in gezelschap van andere mensen te doen, maar geniet ik er minstens even hard van als ik thee drink terwijl ik voor school aan het werken ben. Momenteel is mijn favoriete persoon om thee mee te drinken toch Toon. De laatste tijd durven we 's avonds wel een pot thee te zetten en deze te delen terwijl we nog even TV kijken. Niet het meest spannende deel in een relatie, maar het geeft ons dan wel een zalig gevoel van qualitytime. Op welke momenten van de dag drink jij thee?
's Morgens kies ik eerder voor koffie om wat wakkerder te worden, maar voor de rest kan ik eigenlijk heel de dag wel thee drinken. Zoals ik net al zei vind ik het wel gezellig om dit te doen als ik thuis aan het werk ben en 's avonds is dit weer super gezellig om in de zetel te doen. Vooral nu het weer september is en ik stilaan het herfstgevoel krijg, neem ik vaker en vaker een kopje thee.

Wat is je favoriete thee-smaak/soort?
Ik drink heel veel soorten thee graag. Wel ben ik grote fan van genmaicha. Daarnaast hangt het er wat vanaf waar ik zin in heb. Het ene moment kies ik liever voor iets fruitigs, op andere momenten kies ik dan sneller voor warmere smaken.

Hoe vaak gebruik je jouw theezakje?
Thuis zet ik vaak met een of twee zakjes meteen een erg grote pot. We zullen dan gemiddeld gezien op twee tassen per theezakje komen. Op het werk gebruik ik het meestal maar 1x, aangezien ik dan de tijd toch niet heb om nog een tweede tas te drinken.
Wat vindt je van high tea?
Ik heb éénmaal echt een high tea gedaan in een soort bistro en dat was wel gezellig, maar ik vond het niet wauw. Het kan aan de locatie gelegen hebben. Persoonlijk denk ik dat wanneer ik zelf zoiets in elkaar steek, het wat beter gaat zijn. Het nadeel toen was dat er weinig uitleg gegeven werd bij wat het allemaal was. Ook merkte ik aan een aantal zaken dat het kant en klaar uit een discount winkel kwam. 


Waar koop jij jouw thee?
Eigenlijk overal. Ik drink even graag bepaalde soorten goedkopere thee van de supermarkt, dan bijvoorbeeld de wat duurdere uit speciaalzaken. Tegenwoordig koop ik regelmatig thee bij Dille en Kamille. Dat is losse thee, wat iets minder praktisch is om mee te nemen naar het werk, maar des te gemakkelijk in mijn ogen om er thuis een grote pot mee te zetten.

Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit of hou je het liever bij je vertrouwde smaak?
Ik probeer graag nieuwe smaak, maar ik weet over het algemeen wel welke soort ik niet moet nemen. Het zijn dus vaak wel de vertrouwde smaakgroepen waar ik uit kies. Zo drink ik redelijk graag hele fruitige dingen of net de echte winterse warmere dingen.

Hoe bewaar je jouw thee?
Uhm, de losse thee zit in hun verpakking in een kartonnen doosje op mijn kamer. Voor de rest heb ik nog een glazen bokaal met theezakjes, beneden in de kast staan nog doosjes... Met andere woorden een beetje overal. Het is niet dat ik het allemaal in één mooie doos bewaar.

Heb je een aparte thee doos voor gasten?
Neen, ik heb zelfs geen theedoos voor mezelf, haha! Ik vraag meestal aan mijn gasten of zij gewone thee of iets specialers willen. Om eerlijk te zijn kiezen gasten nooit echt vaak thee als ze bij mij komen.

Als je zelf een smaak zou mogen samen stellen wat voor smaak zou dit dan zijn?
Waarschijnlijk iets tropisch. Ik heb ooit een hele lekkere thee gedronken met kokos en passievrucht en daar ben ik altijd heel zuinig op geweest. Helaas is deze nu op (denk ik) en vind ik die nergens meer. 


Ben jij een theedrinker of liever koffie? 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten