maandag 11 september 2017

't Geld waard


Soms koop je bepaalde producten en reageren mensen nogal huiverig dat je zoveel geld voor zoiets banaals uitgeeft. Op bepaalde vlakken geef ik hen zeker gelijk en doet iets goedkopers het zeker even goed. Toch heb ik een aantal dingen die ik altijd verkies boven de goedkopere varianten. Laten we wel even realistisch blijven. In dit artikel ga je geen blush van €100 moeten verwachten of een douchegel van €50 want dat gaat er sowieso over voor mij. Het gaat me dan eerder over dingen die net dat tikkeltje meer kosten dan het gemiddelde product in bijvoorbeeld de drogisterij. Benieuwd voor welke producten ik met plezier wat meer betaal? Lees dan zeker verder. 


Yankee Candle
Eerlijk is eerlijk, €25 (ongeveer) voor een medium jar is best wel prijzig als je weet dat het gewoon een geurkaars is. In andere winkels vind je (weliswaar kleinere) geurkaarsen voor een paar euro. Toch moet ik toegeven dat ik altijd Yankee Candle zal blijven verkiezen. Het grote probleem met die goedkopere versies is toch wel dat je ze amper ruikt. Helemaal in het begin vang je misschien een vleugje geur op, maar het verdwijnt al snel naar de achtergrond. Ook zijn het vaak maar een aantal standaard geuren die je van elk merk vindt. Op dat vlak doet Yankee Candle het toch veel beter. De geuren zijn duidelijk aanwezig en sommige durf ik al niet te kopen voor in mijn kleine kamer omdat ik bang ben dat het misschien wat te hard gaat overheersen. Ook is de keuze waar geuren enorm groot en is er voor iedereen wel iets te vinden. Daarnaast zien ze er ook gewoon enorm leuk uit. 


Estée Lauder Sumptuous Extreme mascara
Ik ben gestopt met tellen hoeveel verschillende mascara's ik al geprobeerd heb. Doorheen de jaren heb ik er sowieso wel een aantal gevonden die ik erg fijn vind, mar op deze ben ik gewoon verliefd. Hij werkt belachelijk goed voor mij. Toch moet ik zelf wel toegeven dat €30 voor een mascara in mijn ogen veel geld is. Daarom dat ik hem altijd probeer te kopen bij de Estée Lauder company store, waar hij toch 40% goedkoper is. Achttien euro is dan nog altijd wel prijzig, maar dat ligt al dichter bij de prijs van sommige mascara's bij Kruidvat. 


Rituals Geurstokjes
Valt het op dat ik geuren belangrijk vind? Ook de Rituals geurstokjes kosten met hun €13,50 (klein), €24.50 (nieuwe grote verpakking) en €22 (grote refill) toch ook alweer heel wat meer dan sommige andere die je in andere winkels ziet. Net zoals bij de Yankee Candle kaarsen, blijf je deze veel langer ruiken en gaan ze ook gewoon best lang mee. Ik heb al een half jaar(grote) geurstokken staan en die ruik je nog altijd. Ook zit er nog altijd wel wat vloeistof in. Dit kunnen de goedkopere merken nu eenmaal niet evenaren. Ook de geuren zijn veel beter dan de typische 'vanille' die je overal wel vindt. 


Rituals Sun protecting face cream
Vroeger geloofde ik niet in het kopen van een aparte zonnecrème voor mijn gezicht. Dit jaar deed ik toch een bestelling bij Rituals en besloot ik de factor 50 van de gezichtscrème te kopen (andere dan op de foto, die van op de foto had ik vorig jaar gekregen.) Normaal verbrand ik redelijk snel en mijn rug is bijvoorbeeld wel verbrand maar mijn gezicht absoluut niet. Ook is mijn huid al lang niet meer zo mooi geweest als toen ik deze gebruikte op vakantie. Vijftien euro is natuurlijk niet niks voor een 'extra' product, maar voor mij was hij dit wel waard. Ook de rest van de zonneproducten zijn zeker hun geld waard, maar die heb ik hier niet apart vermeld omdat goede zonnecrème vaak al in die prijscategorie valt. 


Rituals Shower Foam 
€8.5 is in principe niet zoveel. Wel is het eigenlijk best veel geld voor een douchegel als je weet dat je bij Kruidvat voor enkele euro's al best goede kunt vinden. Ik probeer er af en toe wel eens andere maar toch grijp ik veel sneller naar deze shower foams van Rituals. Ik kan er niet aan doen, deze ruiken lekker, voelen lekker en ik ben verkocht. Ik heb ook altijd een paar reserve staan, zodat ik zeker niet zonder kom te zitten. De reisverpakkingen probeer ik ook altijd bij te houden voor mijn zomervakanties zodat ik ook daar kan blijven genieten. 

Welke 'duurdere' producten vind jij echt z'n geld waard? 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten