maandag 25 september 2017

Gewicht kwijtraken | Update #2 Ups & downs


Eigenlijk had ik beloofd om regelmatig een update te posten over mijn afvalavontuur. Door de drukke zomer en de vele ups en downs die ik op vlak van gewicht had door onder andere mijn veelvuldige vakanties. Zeker op de momenten dat mijn gewicht precies weer de hoogte in ging, was ik niet zo happig om er een update over te posten. Overwinningen zijn natuurlijk altijd een pak leuker om te bespreken dan je 'faalmomenten'. Maar goed, de zomer is voorbij en ik moet alles weer een beetje serieuzer gaan nemen. Daarom ook weer een update hierover voor jullie. 


Zoals ik in de inleiding al wel vermelde, ging de zomer op vlak van gewicht niet zo geweldig. In augustus moest ik na bijna anderhalve maand nog eens naar de diëtiste en het verdict was hard. Ten opzichte van de vorige keer dat ik bij haar geweest was, was ik bijgekomen. Dit was uiteindelijk 'maar' 900 gram, maar ik was wel bijgekomen en dat was niet zo'n goed nieuws. Uiteraard zie je zoiets wel aankomen en dus kon ik het allemaal nog wel relativeren. De gevolgen waren iets minder fijn. Ik moest uiteindelijk mijn kcal gaan tellen. Zo gezegd, zo gedaan of toch ongeveer. 

Ik begon, op haar aanraden, met het gebruiken van de app 'Fatsecret'. Ja, lekker motiverend die naam. Wrijf het er maar weer in. Dat ingeven is in mijn ogen een lichte hel. Ontbijt en middageten gaat nog redelijk vlot, maar dat avondeten wordt toch een pak moeilijker wanneer je het niet zelf maakt. Laat staan als je eens ergens iets gaat eten, dan is ingeven in mijn ogen zelfs onmogelijk. Toch probeerde ik het en toen ik afgelopen week weer naar de diëtiste ging was er toch al 800 gram terug af. Ook geen enorme overwinning, maar het ging weer de juiste kant op. 

Hierna liet ik het qua ingeven op de app weer een beetje hangen en dat heb ik dan ook weer mogen weten. Afgelopen zaterdag ben ik weer naar de diëtiste geweest en ondanks dat ik gedurende de week ervoor mooie resultaten zag op de weegschaal thuis, bleek er toch weer een klein beetje bijgekomen te zijn. Dit was in mijn ogen totaal onverwacht en daarom dat ik het er deze keer wel een stuk moeilijker mee had. Ondertussen ben ik al enkele maanden bezig en het gaat enorm traag. Of ik af en toe niet denk aan stoppen? Tuurlijk wel, maar langs de andere kant vind ik dat dan weer zonde van het geld dat ik eraan uitgegeven heb. Ik moet nu gewoon proberen om me op de dieetdagen echt te houden aan de hoeveelheden die zij me heeft voorgeschreven. Daarnaast moet ik op de andere dagen soms toch ook andere en bewustere keuzes beginnen maken. 

Momenteel sta ik voor een moeilijke opdracht. Ze (mijn diëtiste) wil dat ik tegen de volgende keer dat ik naar haar kom een 7 als eerste cijfer heb staan. Op mijn weegschaal is dat net iets makkelijker te behalen want die geeft inderdaad een iets lager cijfer aan. Toch was ze dan zo slim om over drie weken de volgende afspraak al in te plannen en laat dit dan net een iets moeilijkere opdracht zijn. Toch wil ik dit wel proberen te halen. Om eindelijk toch ook eens een goed resultaat te zien. Dat motiveert toch wat beter. 

Duim maar mee voor mij. Ik kan het gebruiken. 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten