maandag 4 september 2017

Citytrippin' | London, baby!


Save the best for last, zeggen ze altijd en dat is net wat ik ook gedaan heb wat mijn citytrips van deze zomer betreft. Samen met Toon ging ik half juli enkele dagen naar Londen en het was geweldig. Eerder dit jaar was ik er voor het eerst geweest, maar dat was toen voor het werk. Daarvan verwerk ik ook wel iets hierin aangezien dat echt de moeite was. Vandaag overloop ik met jullie dus wat ik goed vond om te overnachten, waar ik lekker gegeten heb en wat zeker de moeite is om te doen. 


To stay
We beginnen meteen met het verblijf aangezien dat in Londen toch wel spannend is. Het is zeker geen goedkope stad om te verblijven en ik moet toegeven dat ik wel redelijk kieskeurig ben. Zo wil ik graag een eigen badkamer en toilet en moet het zeker ook proper zijn. Wij verbleven in The Hellenic hotel in Hammersmith. We betaalden een €260 euro voor drie nachten(twee personen) met ontbijt. Dit is in Londen zeker niet belachelijk duur en ondanks dat de kamer niet heel groot was, was deze zeker wel in orde. Het was erg proper en we hadden zelfs een TV en waterkoker op de kamer. 
Het ontbijt was ook in orde. Niet belachelijk uitgebreid, maar voor een paar dagen zeker goed genoeg om de dag mee te starten. 

To travel
Wat ook wel belangrijk is om even te bespreken, is de manier van reizen. Naar Londen is het erg gemakkelijk om gewoon de Eurostar te nemen. Dit is niet goedkoop en soms kun je goedkopere vluchten vinden, maar je kunt gewoon met de trein naar Brussel en in Londen met de metro naar waar je ook maar wilt. Ook hoef je geen twee uur op voorhand in het station aanwezig te zijn, wat wel maakt dat je net iets langer van je verblijf in Londen kunt genieten. 

In Londen zelf is the tube (de metro dus) erg gemakkelijk. Indien je plant om veel met de metro te reizen kun je kiezen voor een dagkaartje (kijk wel goed hoeveel zones je zoekt te doen) of je gebruikt een Oysterkaart die je oplaadt. Hier gaat dan elke keer wat geld af afhankelijk van hoever je gereisd hebt, maar bij een bepaald bedrag die dag gaat er niets meer af en wordt het automatisch in een soort dagkaart omgezet. Erg handig! 

To eat
Dit wordt mogelijk het langste deel van dit artikel want in Londen kun je geweldig eten. Ik weet van enkele zaken de naam niet meer, maar ik probeer zo goed mogelijk te omschrijven waar ze zijn. 

Borough Market
Dit is een enorm gezellig marktje waar je heel veel verschillende soorten eten kunt proberen. Van de typische Britse 'fish and chips' tot Ethiopisch en weet ik veel wat nog. We hebben zelf eenmaal echt op Borough Market gegeten, maar het is ook gewoon erg leuk om er rond te lopen en zelfs eten voor thuis te kopen. In het begin zijn alle geuren door elkaar nogal overweldigend, maar des te langer je er rond loopt, des te charmanter het marktje wordt. Een andere keer lunchten we in een restaurantje dicht bij Borough Market. Dit was redelijk hip qua eten, maar ook erg lekker. Helaas weet ik hier de naam niet meteen meer van, maar het zat alleszins echt maar een straat van Borough Market verwijderd, aan de hoek van een straat tegenover een Pret a manger. 


Itsu
De healthy foodies onder ons zullen dit wel smaken. Itsu is een gezonde, Oosterse versie van fast food met de hippe gerechtjes als sushi, poke bowls en noodles (er zijn er zelfs die amper koolhydraten bevatten!). Ik koos hier voor een poke bowl en het was super lekker. Ook qua prijs is het zeker goed te doen en ideaal als lunch. Deze vind je trouwens redelijk veel doorheen Londen, een beetje zoals de Pret à manger. 

Café Rouge
Onze laatste avond zagen we als een datenight en dus trokken we naar Covent Garden om daar iets leuks te vinden om te eten. Dicht bij het Lyceum Theatre vonden we dan Café Rouge waar ze voor £13 een voor - en hoofdgerecht aanboden. Je kon dan telkens tussen een vijftal gerechtjes kiezen. Eerlijk is eerlijk, het was natuurlijk geen sterrenkeuken, maar voor die prijs zeker de moeite. Ook zat het er goed vol en dat zegt vaak wel al iets.


Brixton
Weer iets waar ik helaas de naam niet meer van weet, maar samen met Toon zijn zus en haar vriend gingen we in Brixton Burgers eten. Ook dit was wederom geweldig zeker (zeker de chickenwings en ribbetjes als voorafje proberen!). Je vind dit in een soort van overdekte gang met allemaal restaurantjes en winkels(?) aan beide kanten. Niet zo ver van de metro. 

To do
 Als je in dit lijstje nog dingen mist, reageer dan gerust, maar ik heb helaas nog niet alles in Londen kunnen zien of doen en daarom dat ik enkel kan zeggen wat ik zelf al heb gedaan. Zo wil ik dus zeker niet zeggen dat de rest van Londen de moeite niet is. 

The Lion King - Lyceum Theatre
In Londen kun je enorm veel musicals gaan bekijken en ik heb het geluk gehad dat ik naar The Lion King kon gaan kijken. Dit kost natuurlijk wel redelijk wat (ik moest dit zelf niet betalen want dit was voor mijn werk), maar het was zeker de moeite. Wanneer ik er nu nog tegen mensen over vertel, kan ik er niet over stoppen. Zelf zou ik hem ooit graag nog eens zien zelfs, eventueel als ik later kinderen heb dan samen met hen. Op Youtube vind je normaal wel wat fragmentjes van deze musical dus die kun je alvast eens bekijken. 


Oxford Street
Ik zou mezelf niet zijn als ik in Londen niet was gaan winkelen. Ik heb eigenlijk niet zo veel gekocht, maar het is toch leuk om eens in wat winkels te gaan kijken die we hier niet hebben. Winkels heb je eigenlijk overal door Londen wel, maar dit is toch een van de meest bekende. Ligt dichtbij Picadilly Circus, wat nu wel iets minder indrukwekkend is dan enkele jaren geleden (volgens mijn vriend toch). Als je een beautyliefhebber bent, moet je zeker eens naar Boots en Superdrug gaan. Heaven. 


M&M World
Aan ene kant kun je wel denken van: een winkel volledig gewijd aan M&M's, wat? Eigenlijk was dat ook mijn eerste reactie toen we erheen gingen. Achteraf bekeken was het wel redelijk indrukwekkend en waren er in de winkel nog wel wat leuke dingen om te doen. Mocht je dus heel graag M&M's lusten, zeker eens gaan kijken! 

National history museum
Jep, dat is dat museum met die dino. Wel staat hij tegenwoordig erg goed verstopt en was Toon nog steeds niet helemaal zeker of dat wel die dino was die er oorspronkelijk stond. Voor de rest is dit museum sowieso erg interessant om te zien. Het grootste deel ervan is gratis, maar voor tijdelijke exposities moet je wel betalen. 

Voor de rest raad ik eigenlijk aan om gewoon Londen goed te verkennen. Wij hebben de eerste dag erg veel gewandeld in de buurt van the Tower of Londen. We hadden er trouwens ook bewust voor gekozen om niet die typische dingen allemaal te gaan bekijken zoals de Big Ben omdat ik die toen met het werk allemaal gezien had. Een keer hebben we wel de wissel van de wacht aan het paleis gezien. Daar komt enorm veel volk op af en het is wel leuk om te zien, maar of dat nu per se een must is als je maar een korte periode naar Londen gaat? Ik vond van niet. 

Hebben jullie nog tips wat Londen betreft? 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten