maandag 28 augustus 2017

Product battle | Yankee Candle Car jar & Rituals car perfume


Ik ben een vrouw en ik ruik graag lekker. Daarnaast heb ik natuurlijk ook graag dat mijn omgeving lekker ruikt. Een auto kan wel eens een plaats zijn waar geurtjes blijven hangen en daarom kies ik ervoor om toch een soort 'luchtverfrisser' in de auto te hangen. De meesten kennen die klassieke felgekleurde, maar verschrikkelijke dennenboompjes wel. Die geuren bezorgen mij hoofdpijn en dat is natuurlijk het laatste wat ik wil als ik onderweg naar het werk ben. De twee merken die ik geweldig vind, zijn Yankee Candle en Rituals. Maar welke is uiteindelijk het beste? 

The look
Naast het feit dat ik het super vind wanneer mijn auto lekker ruikt, is het uiterlijk toch ook wel belangrijk. Eerlijk gezegd, het zijn wel twee compleet verschillende producten. Waar de Yankee Candle een dennenboompje in een mooiere vorm is, is die van Rituals een blokje voor aan de ventilatie. 

De jar van Yankee Candle is schattig, maar echt schattig. Dit maakt het voor mij ook altijd gemakkelijk om van ver te zien dat het effectief mijn auto is. Het is en blijft natuurlijk wel iets wat aan je achteruitkijkspiegel hangt. Het blokje van Rituals is subtieler en daarom ook wel iets verfijnder en volwassener. Het zijn donker houten blokjes dus deze vallen niet zo hard op.

Op dit vlak wint voor mij toch Rituals

Geurkeuze
Rituals heeft drie verschillende geuren van hun car perfume. Eentje die hoort bij de Sakura lijn, eentje van de Hammam en eentje van de Samurai. Twee van deze drie zijn eigenlijk redelijk mannelijk qua geur en de Sakura is dan het neutralere of vrouwelijkere. 

Ik wilde proberen om de geuren van Yankee te tellen, maar dit heb ik al snel opgegeven. Van heel wat van hun geuren, bestaat er namelijk wel een car jar. Ook van bepaalde limiteds, heb ik gezien. Deze geuren zijn ook niet echte klasseren als mannelijk of vrouwelijk, maar eerder als zwaar en licht of eerder zomers of winters. 

Op dit vlak, kan ik dus niet anders, dan te zeggen Yankee wint. 

Prijs
Als je gewoon naar de prijs per stuk kijkt, is Yankee Candle met zijn nog net geen vier euro, een stuk goedkoper. Voor die van Rituals betaal je de eerste keer €15 voor een blokje met alvast een extra navulling. Daarna telkens €12.5 voor een verpakking met twee refills. Dus een stukje duurder eigenlijk. 

Als je dan gaat kijken naar hoelang de geur blijft hangen, zullen ze toch redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Als ik eerlijk moet zijn, blijft de geur van die van Yankee helemaal niet zo lang hangen. De geur is in eerste instantie erg fel, maar zwakt nadien ook minstens even snel af. Die van Rituals daarentegen ruik je veel langer en vooral wanneer je de ventilatie op zet. 

Doordat die van RItuals dan een stuk langer meegaat, gaat dit punt dan ook naar Rituals

Conclusie
Ondanks de beperktere keuze qua geuren, verkies ik zelf toch die van Rituals. Die gaan net wat langer mee en aangezien ik nogal vergeetachtig ben, is het wel zo handig dat ik het niet al te vaak moet vervangen. Dit neemt niet weg dat ik zeker nog zal blijven afwisselen met die van Yankee, aangezien er daar meer geuren van te verkrijgen zijn. 

Welke autogeur is jouw favoriet? 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten