zondag 6 augustus 2017

Julie | Maskerreview: Blackhead Peel-Off Mask

http://www.verodoesthis.be/2017/08/julie-maskerreview-blackhead-peel-off.html

Normaal gezien start ik mijn artikels altijd met een collage maar vandaag vond ik dat de foto meer dan genoeg liet zien. Elke eerste zondag van de maand krijgen jullie van mij een maskerreview. Vriendinnen weten dit ook en daarom delen ze al eens hun nieuwste ontdekkingen met mij. Van Karen kreeg ik dan ook dit Blackhead Peel-Off Masker om eens uit te proberen. Ze zijn van Scene Beauty en zij kocht een doosje met vijf stuks voor één of twee euro bij Big Bazar. Ik was vrij benieuwd naar de werking hiervan omdat in het verleden zulke strips en maskers nooit het beoogde resultaat hebben bij mij. Benieuwd of ik hier wel tevreden over ben? Lees dan zeker verder!Op de achterkant van de verpakking staat een vrij uitgebreide uitleg over hoe je het masker moet gebruiken. Normaal gesproken kun je het masker beter eerst eens uitproberen op een klein stukje huid maar dan heb ik niet gedaan. Ik heb dit masker enkel op mijn kin, voorhoofd en neus geprobeerd omdat dit de minst gevoelige delen van je gezicht zijn. Dit wordt ook aangeraden voor een eerste gebruik. Je brengt een egaal laagje aan op je gezicht, met een dikkere laag aan de zijkant. Hierna laat je her 15 tot 20 minuten zitten zodat het hard kan opdrogen. Daarna is het de bedoeling om het van je gezicht te trekken op een rustige manier, van buiten naar binnen toe. Ze waarschuwen er ook voor dat het wel eens pijn zou kunnen doen…Na de uitgebreide uitleg, volgt er ook nog een grote lap tekst met een waarschuwing. Je mag dit masker niet gebruiken op een geïrriteerde of verbrande huid maar dat zou ik eigenlijk met geen enkel masker doen. Wel zeggen ze ook om het niet te gebruiken als je in het verleden al eens eerder gevoelig heb gereageerd op een gezichtsmasker. Je mag het niet gebruiken wanneer je huid net in de zon gezeten heeft om irritaties te voorkomen. Neem dit masker dus niet mee op vakantie!Voor de liefhebbers deel ik ook altijd graag de ingrediëntenlijst. Zoals je kan zien zit er zowel alcohol als parfum in dit masker. Als je zulke ingrediënten liever niet gebruikt, zou ik dit masker dus afraden. Verder is hij vrij kort maar ik zie ook charcoal powder, wat vaak gebruikt wordt in reinigende kleimaskers. Ik was eerlijk gezegd wel benieuwd na de hele uitleg en waarschuwing maar had ook een beetje schrik om dit masker te gebruiken…
Het masker ziet er effectief zwart uit en de substantie voelt dik en stroperig aan, een beetje zoals wax. De geur is zeer neutraal en eigenlijk ruik ik hier niet veel van. Zoals sommigen onder jullie al weten, ben ik niet zo’n fan van peel-off maskers omdat dit mij op één of andere manier nooit goed lukt. Ik was al gewaarschuwd door de verpakking maar ook Karen vertelde me dat het masker vrij pijnlijk was om te verwijderen. Ik bracht het enkel aan op de nuttige plaatsen waar je zwarte puntjes zou kunnen hebben om te verwijderen. Het masker smeert heel lobbig uit en het is super lastig om van je handen af te spoelen na het aanbrengen. Het verwijderen is inderdaad geen pretje en ook ik vond het vrij pijnlijk. Op mijn kin lijken de zwarte puntjes minder zichtbaar, op mijn neus zie ik eigenlijk geen verschil. Mijn huid voelt zacht maar ik heb toch een hydraterend crème maskertje nadien gebruikt om mijn huid terug comfortabel te laten voelen. Ik ben blij dat ik het masker heb kunnen proberen maar ik zou het zelf niet aanschaffen. Het is een pijnlijke bedoeling en het resultaat is miniem bij mij.

Wat vinden jullie van dit masker? Zouden jullie het willen proberen of lijkt het je te pijnlijk? Laat het me zeker weten!

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Dit masker heb ik zelf ook, ik vind 'm best fijn werken! Alleen de geur is iets minder...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hij valt best mee! :-) Maar van de geur heb ik niet zoveel last ondervonden :-)

      Verwijderen