woensdag 16 augustus 2017

Julie | Makeup Revolution - Fortune Favours The Brave Palette

http://www.verodoesthis.be/2017/08/julie-makeup-revolution-fortune-favours.html

Onlangs kocht ik het Makeup Revolution Fortune Favours The Brave Palette. Ik kom hier misschien een beetje laat mee maar het stond al een eeuwigheid op mijn wishlist. Vaak was het uitverkocht online en toen ik het op vakantie voor het eerst zag, koos ik toch voor een ander palette. (Het Parental Advisory Explicit Content Palette van I Heart Makeup.) Tot ik dus een tijdje geleden een bestelling online plaatste bij Boozyshop en zag dat ik nog een tiental euro te kort kwam voor gratis verzending! Dit palette heeft me slechts €13.95 gekost en dat voor maar liefst 30 kleuren oogschaduw! Benieuwd of ik tevreden ben met dit palette? Kijk snel verder voor alle uitleg en swatches.Het palette komt in een mooie, glanzend gouden verpakking. Moeilijk om op foto te krijgen, mooi om naar te kijken. Ik bewaar deze kartonnen doosjes altijd om de kwaliteit van mijn palettes te garanderen. Bovendien vind ik het bij deze erg handig dat je op de achterkant alle kleurtjes al kan zien. Zo kan ik snel kiezen als deze tussen de rest van mijn oogschaduwpalettes ligt. Het doosje zelf is van hard plastic en is meer matte, behalve het symbool in het midden. Ik wou dit palette al lang maar toch kocht ik het om één of andere reden nooit eerder.Op de achterkant van het palette kan je, net zoals op de zijkant van het doosje, de ingrediënten lezen. In het palette zit ook een plastic folie waarop alle namen staan gedrukt. Ook dit hou ik altijd bij omdat ik het een leuke extra vind wanneer oogschaduwkleuren een aparte naam hebben. Je kan ook zien dat er een dubbelzijdige kwast in het palette zit. Deze heb ik zelf nog niet gebruikt, maar naar ik al gehoord heb, is deze niet slecht. De linkse kant gebruik je voor het aanbrengen van de oogschaduw op je gehele ooglid, de rechtste kant kan je gebruiken om te blenden of om kleur aan te brengen in je arcadeboog.Hier zie je dan alle kleuren zonder dat de folie er op ligt. Ik hou wel van goud, brons, roze & paars in ooglooks maar ook (kaki) groen kan ik zeker appreciëren. Blauw gebruik ik minder vaak maar ik zou er gewoon mee moeten experimenteren. Het palette bevat pressed en baked oogschaduws en sommige zijn matte, anderen zijn glanzend. Een super gevarieerd palette dus en voor zo’n zachte prijs wou ik dit dan ook graag uitproberen!Hier zie je dan de swatches van de bovenste rij oogschaduwkleuren. Ik vind deze verrassend mooi en de pigmentatie is zeker goed. De matte kleuren zijn iets moeilijker dekkend te krijgen maar dat is eigenlijk met alle matte oogschaduw wel het geval. Uit deze rij gaat mijn aandacht al snel naar de eerste vier kleuren: Glimmer, Buffer, Peachy & Hope. Glimmer valt een beetje weg op mijn bleke huid, maar op mijn oogleden doet hij het prima. De blauwe kleuren zal ik niet zo vaak gaan gebruiken, al vind ik Transformer en Midnight Rainbow eigenlijk ook best mooi. Fortune en Skylight zijn mijn minst favorieten uit dit rijtje.Snel over naar de tweede rij. Hierbij zijn het ook de eerste kleuren die mijn aandacht weten te trekken. Ice Cloud is een prachtige koele highlighting kleur en Golden Coins is super intens. Cashmere vind ik ook super mooi en Green Machine is een fijne kaki kleur. De kleur van Smoothie is niet zo ‘smooth’ aan te brengen als dat de kleurnaam doet vermoeden. Tip Top vind ik niet zo’n mooi kleurtje maar Yes Please is ook wel goed intens en zou wel eens van pas komen.De derde rij kleuren bevat meer matte kleuren dan de andere rijtjes. Toch word ik meteen verliefd op de glanzende kleur Pink Diamond want die vind ik echt prachtig. Drama Queen is nog zo’n kleur die ik echt ontzettend mooi vind. Caffeine Fix is een klassieke bruine kleur en Latte en Creme vind ik mooie basis kleuren. Blacqua is best wel intens voor zo’n zwarte kleur, dat is toch altijd afwachten. Lonely Planet valt me een beetje tegen omdat ik een meer bijzonder effect verwacht had wanneer ik de kleur in de pan zag.De laatste rij vind ik weer een erg sterk begin hebben. New World en Favour vind ik echt prachtig. Favour zou wel eens de mooiste kleur uit het hele palette kunnen zijn. Soft vind ik mooi als je een lichte, matte kleur onder je wenkbrauwbot wil en Winning vind ik ook een bijzonder kleur. Sunset Hour en Super Gold vind ik vrij basic tinten. Niet dat ik ze niet mooi vind maar ik krijg er zo’n ‘heb ik al duizend keer gezien’ gevoel van. The Revolution is een klein beetje vlekkerig en heeft een grove glitter. Brave is een kleur die me niet warm of koud maakt.
Toen was het natuurlijk tijd om aan de slag te gaan met dit palette. Ik heb hier Golden Coins op mijn bewegend ooglid gebruikt, Soft onder mijn wenkbrauwbot en New World als highlighter in mijn binnenste ooghoek. Omdat ik die dag een kaki groene outfit droeg, wou ik natuurlijk mijn make-up hierop afstemmen. Ik koos er voor om een mix van Tip Top, Green Machine & Smoothie te gebruiken in mijn buitenste ooghoek. De matte kleuren gebruikte ik om meer schaduw te creëren en de glanzende tinten om meer kleur te geven aan de look. Onder mijn ogen gebruikte ik de kleur Yes Please aan mijn wimperrand en dit alles maakte ik af met het groene Jungle oogpotlood van Rituals. 

Op de full face foto zien jullie nog enkele producten die later aan bod zullen komen in een artikel. Zowel de highlighter, bronzer als lipstick zijn ook nieuw en dat wil ik dus nog even geheim houden. Iemand enig idee welke producten het zouden zijn en van welk merk? 

Het is wel duidelijk dat ik dit palette een mooie aanwinst vind voor mijn stash. De kleuren zijn gevarieerd en je kan er alle kanten mee op. Persoonlijk vond ik mijn look best geslaagd en ik ben nu al benieuwd naar andere combinaties. Natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen: