dinsdag 22 augustus 2017

FitBit Alta hr


Het kopen van een stappenteller speelde al een tijdje door mijn hoofd. Doordat er zoveel verschillende te verkrijgen zijn, schoof ik de aanschaf ervan steeds maar op de lange baan. Ik kon maar niet kiezen welke dan voor mij het meest geschikt zou zijn. Begin juli was ik bij de diëtiste en ik zag dat zij er eentje aan had. Op dat moment besefte ik dat dat de kans was om er meer over te weten te komen. Diezelfde dag nog kocht ik hetzelfde model als wat zij had. 


Voor mij moest een stappenteller voornamelijk een motivatie zijn om meer te bewegen. Het feit dat ik ook nog eens kan zien hoe ik geslapen heb en hoeveel kcal ik ongeveer verbrand, is ook een erg fijn pluspunt. Daarnaast wou ik ook wel iets dat er nog wat leuk uitzag. Doordat de Alta hr wat smaller is, lijkt hij meteen ook wat vrouwelijker. Doordat ik net iets meer betaalde, had ik de rosé gouden en dat overtuigde me helemaal. 

Ondertussen draag ik hem al ongeveer anderhalve maand en ik moet zeggen dat ik verkocht ben. Als ik hem niet aanheb, voel ik me ook een pak minder op mijn gemak. Een nachtje zonder slapen, vind ik al helemaal zonde. Wie weet had ik statistisch gezien net een keigoede nachtrust en weet ik dat niet eens. 

Wat dit ding allemaal kan: 
- Tijd weergeven
- Aangeven dat je een sms hebt (en je kunt hem erop lezen)
- Aangeven dat iemand belt
- Wekker door te trillen
- Slaapanalyse
- Stappen tellen
- Verbrande kcal tellen
- Afstand die je gewandeld hebt 
- hartslag meten

Met de app erbij kun je ook bijhouden wat je eet en hoeveel water je drinkt. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je gewicht in te geven zodat je dat kunt bijhouden. De functies die ik persoonlijk het meest gebruik zijn wel het tellen van de stappen, de verbrande kcal en de slaapanalyse. Dit doordat ik wel bezig ben met afvallen, maar ook ben ik benieuwd naar hoe goed ik eigenlijk slaap of waaraan het kan liggen dat ik na een volledige slaap soms toch nog zo moe ben. 

Er zijn helaas ook enkele nadelen aan verbonden. Het opladen is namelijk een beetje vervelend. Ondanks dat je dit maar een keer per week hoeft te doen. Het juiste moment kiezen is wat moeilijker. 's Nachts heb ik graag dat hij bijhoudt hoe goed ik slaap en overdag ben ik vaak aan het wandelen en vind ik het dan weer zonde al hij bepaalde stappen dus niet telt. Wat ik wel vaak doe, is hem opladen wanneer ik bijvoorbeeld aan mijn bureau zit te werken, of als ik ga douchen. Als het echt niet anders kan, laat ik hem wel een paar uur uit. Daarnaast vind ik het ook jammer dat deze niet bijhoudt hoeveel trappen je gedaan hebt. Er zijn er namelijk die dat wel kunnen, al moet ik zeggen dat ik wel gehoord heb dat dat niet altijd even nauwkeurig is. 
Ook is hij niet waterdicht en dat is op vakantie wel spijtig. Het zou gemakkelijk zijn als hij je beweging in het zwembad zou meerekenen of die lange strandwandeling waarbij je het niet kon laten om toch tussendoor af en toe de zee in te duiken. 

Wat dan weer wel een voordeel van FitBit is: de challenges. Je kan je vrienden uitdagen om zoveel mogelijk te stappen. Dit motiveert soms wel. Niet per se omdat je wilt winnen, maar omdat je ook niet lui als laatste wilt eindigen. Zo werkt het bij mij toch. 

Mijn Fitbit heeft me niet niks gekost (Zo'n €170), maar dit is nu wel eens echt een aankoop waar ik enorm blij mee ben. Het heeft me allereerst ook al geleerd om continu een soort horloge te dragen, iets wat ik eerder niet zo goed kon verdragen of vaak gewoon vergat. Ook lijkt hij me alvast erg handig voor tijdens het lesgeven. Zo kan ik wanneer ik gebeld word snel even kijken wie er belt. Dit bespaart me dan weer de kopzorgen die ik anders heb. 

Liefs
Veronique 

2 opmerkingen:

  1. Ik zou ook wel zo een fitbit willen, maar wel jammer dat je hem zo moet opladen :-) x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tijdens het schrijven van artikelen is wel het ideale moment om dat te doen. :D

      Verwijderen