donderdag 27 juli 2017

Citytrippin' | Krakau


De laatste tijd merk ik zelf dat mijn artikels meer en meer lifestyle gerelateerd zijn. Niet dat ik niet meer met make-up bezig ben, maar ik ontdek eigenlijk weinig echt nieuwe dingen en ben erg tevreden met alles wat ik al erg lang gebruik. Het lijkt me voor jullie dan ook niet zo interessant als ik telkens weer over diezelfde tien producten praat. Om toch nog wat content te hebben, verschuif ik dus steeds meer naar lifestyle en nu tijdens de zomer toch ook wel 'travel'. Enkele weken geleden zat ik in Polen (onder andere in Wroclaw) en bezocht ik ook de stad Krakau. Daar wil ik het vandaag dus even over hebben. 

Our stay
In Krakau hadden we niet gekozen voor een hotel van Ibis, maar voor het Vienna House Chopin hotel (ofzoiets). Over de hotels had ik zelf erg weinig te zeggen aangezien deze door mijn ouders en hun vrienden gekozen zijn. In vergelijking met het hotel in Wroclaw was dit wel een downgrade. Het hotel was al wat ouder en de kamers waren een stuk kleiner. Daarnaast was dit ook een erg toeristisch hotel en hadden we de eerste nacht erg veel last van lawaai op de gang. Mijn ouders, die een verdieping hoger sliepen, hadden hier dan weer geen last van. 

Het ontbijt was wat uitgebreider dan in Wroclaw, maar het hotel was dan ook groter en vaak was het dan ook erg druk aan het ontbijt. Hier heb ik voor de rest ook niet echt nog veel commentaar op te geven. Het ontbijt was trouwens wel inbegrepen in de kamerprijs. 

To see 
In Krakau zijn we wat langer gebleven en dus hadden we heel wat meer tijd om dingen te bezoeken. Hier zal ik kort wat dingen oplijsten en daar iets bij vertellen. 

  • Auschwitz: Tussen Wroclaw en Krakau hebben we een tussenstop gedaan in Auschwitz. Dit is zo mogelijk het bekendste concentratiekamp en in mijn ogen echt wel de moeite om te bezoeken. Het is uiteraard geen plezierreisje waar je als toerist overal mee gaat poseren, maar in mijn ogen moet je deze plaats wel bezocht hebben. Ondanks dat er op een dag daar duizenden toeristen passeren, voel je er nog wel met momenten die grimmige sfeer. 
  • Wieliczka: Een paradijs onder de grond, zo zou je het kunnen noemen. Wieliczka is de naam van de oude zoutmijn in de buurt van Krakau. Deze kun je met een gids bezoeken. Binnen in de zoutmijn leer je vanalles over de geschiedenis ervan, maar je ziet ook prachtige beelden die gemaakt zijn door kunstenaars of de mijnwerkers zelf, uiteraard in zout. 
  • Wawel: Het oude paleizencomplex met kathedraal. Het zicht van boven op de stad is al erg mooi, maar daarnaast kun je er ook wat dingen bezoeken. Zelf heb ik enkel de tombes van de oude koningen bezocht, maar mama vond het kathedraalmuseum ook de moeite. 
To eat
Hier hebben we in verhouding minder vaak in het hotel gegeten. Niet omdat de keuze beperkter was, maar het was wat specialer eigenlijk waardoor papa niet altijd zijn goesting vond. Wel heb ik twee restaurants die ik jullie zeker kan aanraden. 

Restaurant Pistacja (Karmelicka 9, 31-133 Krak√≥w) Dit is eerder Italiaans getint, maar je hebt er ook een aantal Poolse gerechten. Prijs-kwaliteit was dit geweldig en ik heb er geweldig lekkere risotto en gnocchi gegeten. Wij hadden ons hondje bij en ook dat was (buiten op het terras) geen probleem. 

Aan de Wawel heb je dan het restaurant Pod Wawelem. Ook dit was eigenlijk best goedkoop en het eten erg lekker. De meesten van ons hadden daar een salade genomen, maar papa koos voor een gemengde grill. Dit was genoeg om als lunch eigenlijk met twee te delen en enorm lekker. Ook de locatie is erg mooi ingericht. Enige nadeel? Toiletten zijn niet super proper. 

Persoonlijk vond ik Wroclaw net iets gezelliger dan Krakau, maar deze laatste is dan ook echt een toeristische trekpleister met ook heel wat geschiedenis (Fabriek van Schindler, Joods Ghetto...). Ook wanneer je wilt winkelen, is Krakau zeker niet slecht. 

Liefs
Veronique 

P.S.: Dit is zeker niet de laatste Citytrippin' van deze zomer. Ik ben nog enkele dagen naar Londen geweest met Toon, maar daar ga ik denk ik meerdere artikels over schrijven, aangezien ik daar toch wel heel veel over te vertellen heb. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten