zondag 25 juni 2017

Julie | Opgemaakt #40 – Mei

Normaal gezien begin ik mijn Opgemaakt artikels de laatste tijd met een collage van de opgemaakte kaarsen van die maand. Deze keer heb ik slechts één pakje theelichtjes opgemaakt dat verder in dit artikel nog aan bod zal komen. Deze keer start ik dus met een overzicht van de opgemaakte gezichtsreinigingsdoekjes. Links zie je de Make-Up Remover Wipes voor Waterproof make-up van Essence. Deze vind ik geweldig om hardnekkige liquid lipsticks mee te verwijderen en om mee op vakantie te nemen. Ik heb al een nieuw pakje in gebruik.

Daarnaast zie je nog de Argan Facial Cleansing Wipes van Primark. Deze vond ik niet zo fijn van geur maar de werking was wel oké. Ik zal deze niet opnieuw kopen omdat ik dan liever hun standaard lichtblauwe lijn koop die ik wel prettig vind.

Ten slotte heb ik nog een pakje gezichtsreinigingsdoekjes van de Albert Heijn opgemaakt. Ik vond het wel handig om deze te kopen tijdens het boodschappen doen maar ons vaste filiaal is nu gesloten. Ik zal dus op zoek moeten naar een andere AH of mijn doekjes ergens anders kopen. Benieuwd wat ik verder nog allemaal heb opgemaakt? Lees dan zeker verder!

Als eerste heb ik deze DDML+ van Clinique opgemaakt. Ik heb deze in de wintermaanden als nachtcrème gebruikt omdat mijn huid dan wel wat extra hydratatie kan gebruiken. Ik vind deze erg fijn en zou hem zeker volgende winter opnieuw kunnen kopen. Het is wel een grote verpakking waar je erg lang mee toe komt, dus zijn geld is hij zeker waard.

Mijn favoriete foundation is toch nog steeds deze Healthy Mix in kleur 51 Light Vanilla van Bourjois. Ik heb deze al erg vaak opnieuw gekocht en zorg altijd dat ik een reserve exemplaar in huis heb. Ik heb ooit ook al de kleur 52 gebruikt maar die is toch een tikje te donker voor mij. Ik zou deze dus zeker opnieuw kopen, aangezien ik dat al gedaan heb.

Op het gebied van lippenbalsem zijn er twee verpakkingen opgemaakt in mei. Links zie je de Blueberry variant van Eos en rechts de Intensiv van Balea. Die van Eos heb ik in het begin vaak gebruikt maar werd ik na een tijdje beu. Toen heeft Nick hem overgenomen en het is dus hij die hem op het einde heeft opgemaakt. De stick van Balea hebben we samen opgemaakt voor het slapengaan. Deze hadden we al eens eerder gehad maar Nick vond hem deze keer toch niet zo goed werken dus ik denk niet dat we deze snel opnieuw gaan kopen. Ook die van Eos zou ik niet meteen opnieuw aanschaffen.

In mei hebben Nick en ik ook samen deze Derma Spa Goodness Handcrème van Dove opgemaakt. Deze zat eens in een Goed Gevoel box in samenwerking met Deauty en nadien nog eens apart in een Deauty box. Ook de tube die mama had uit haar box heb ik ondertussen overgenomen. Ik hoef deze dus voorlopig niet opnieuw te kopen. Het is een vrij lichte textuur die toch lang vet blijft aanvoelen. De geur is een beetje vanilleachtig en ik denk dat we deze na de drie tubes niet meer snel opnieuw zouden kopen omdat we dan liever andere merken en geuren eens eerst uitproberen.

CoLab is een merk dat ik pas sinds kort heb ontdekt bij Kruidvat. Volgens mij is het dan ook een vrij nieuw merk op de droogshampoo markt. Ze hebben enkele verschillende varianten en ik heb eerst de Tropical geur geprobeerd. Ik vond deze best lekker en hij laat ook effectief geen witte waas na, zoals dat ze zelf dus ook beloven. Ik ben toch nog meer fan van de Batiste droogshampoos maar wil de verschillende varianten van CoLab zeker eens proberen.

Van Rituals heb ik een mini parfum opgemaakt in de Limited Edition Voyage En Inde geur van afgelopen winter. Ik vind deze ontzettend lekker maar hij is dus niet meer te koop. Gelukkig heb ik nog een grote flacon in huis en nog verschillende mini’s. Ik heb deze mee op vakantie genomen en daarna thuis verder opgemaakt. Hij zou lijken op de geur van een Narciso Rodriguez for her geur, dus misschien dat die wel een oplossing is voor als mijn voorraad uitgeput is.

Van Rituals heb ik ook deze Mild Eye Make-Up Remover opgemaakt. Hij is op oliebasis waardoor hij ook waterproof make-up verwijdert. Het is niet de eerste keer dat je deze in een opgemaakt artikel voorbij ziet komen en ook zeker niet de laatste keer want deze koop ik eigenlijk telkens opnieuw. Hij doet zijn werk goed en hij is inderdaad mild voor de ogen.

Wat wattenschijfjes betreft heb ik in mei zeker mijn best gedaan. Ik heb maar liefst twee verpakkingen van de Face Duo Wattenschijfjes van Hema opgemaakt en één Maxi Wattenschijfjes verpakking van Albert Heijn. Ik vind deze allebei prima hun werk doen en koop deze daarom ook regelmatig opnieuw. 

Uit de Balea Advent Kalender heeft Nick nog deze Bodymilk opgemaakt. Er staat niet echt een specifieke geur op maar het was een dikke lotion die verrijkt was met shea boter. Hij vond hem goed maar wel moeilijker om uit te smeren. Om van een budget merk te zijn vond hij hem zeker wel goed en hij zou deze dan ook best eens kunnen aanschaffen in een grotere verpakking.

Nog meer Rituals in een opgemaakt artikel! Maar dat zijn jullie vast van mij gewend? In mei hebben we thuis ook nog dit Divine Dishes afwasmiddel opgemaakt. Hij ruikt heerlijk naar appeltjes en doet verder prima zijn werk. We kopen deze regelmatig opnieuw maar wisselen even goed af met een afwasmiddel van Dreft.

Van Lenor heb ik nog deze XL verpakking van de Pure Care Wasverzachter opgemaakt. Hij was een keer in de aanbieding en mama had toen belachelijk veel pakken gekocht en er toen alvast eentje aan mij gegeven. Deze is dus nu opgemaakt en dat wil toch wel zeggen dat je er een ruimte tijd mee doet. Ik zou deze best opnieuw kunnen kopen alleen wissel ik wel graag af tussen verschillende geuren.

Van Lady Speed Stick heb ik maar liefst twee verpakkingen opgemaakt in mei. Dit komt omdat ik de linkse geur Powder Fresh al langer thuis in gebruik had en de rechtse Orchard Blossom mee heb genomen op vakantie en nadien heb opgemaakt. Die laatste was ook effectief het laatste wat ik in mei opgemaakt heb, dus er zat best wel een tijdje tussen. Bovendien is de rechtse verpakking ook effectief een stuk kleiner als de andere. Ik zou ze gerust allebei opnieuw willen kopen maar mijn favoriet blijft toch de Orchard Blossom.

Van Balea heb ik nog een Micellair Water opgemaakt in mei. Deze grote verpakking kost niet veel en voor die prijs vind ik hem zeker de moeite waard. Het is wel de eerste keer dat ik een micellair water probeer die ook een beetje schuimt wanneer je hem aanbrengt op een wattenschijfje om hem te gebruiken. Je doet een hele tijd met deze verpakking en op zich zou ik hem zeker nog eens opnieuw kunnen kopen.

Om mijn gezicht ook op vakantie goed te reinigen, nam ik deze Balea Wasgel voor het gezicht mee. Ik vond deze zeker niet verkeerd en vond het fijn hem eens in het klein uit te proberen. Deze kwam ook uit de Advent Kalender en ik zou zeker overwegen deze aan te kopen. Eerst moet ik echter mijn voorraad gezichtsreinigers eens opwerken. 

Ik ben de laatste tijd echt mijn best aan het doen om producten op te maken. Soms helpt Nick me hierbij maar deze heb ik toch echt zelf opgemaakt. Het gaat om de Early-Harvest Raspberry Body Scrub van The Body Shop. Deze mierzoete frambozengeur is enkel te koop in solden periodes en ik vind deze geleitextuur best fijn in gebruik. Ik zou hem dus zeker weer eens opnieuw willen kopen, al moet ik dus eerst nog een heleboel andere producten opmaken!

Ik gebruikte de scrub vaak in combinatie met deze Snow Fairy Showergel van Lush omdat deze ook een zoet geurtje heeft. Dit is een Limited Edition die enkel tijdens de Kerstperiode te koop is. Ik vind hem erg lekker maar toch heb ik lang gedaan over deze verpakking aangezien hij stiekem al wel even over datum was. Toch rook hij nog lekker en deed hij gewoon zijn werk. Ik zou deze zeker opnieuw willen kopen in december maar eerst moet ik maar eens wat andere douchegels gaan opmaken.

Naobay is een merk dat ik enkel ken uit de Deauty boxen. Geen probleem want ik vind het op zich zeker een fijn merk. Vooral deze HydraPlus Face Toner vond ik lekker van geur en hij deed ook gewoon zijn werk. Hij was ook erg zuinig in gebruik want ik ben lange tijd toegekomen met deze fles van 200ML. Ik zou deze op zich wel opnieuw willen kopen, het enige probleem is dat ik geen Naobay verkooppunt ken. Bovendien vind ik de toners van Rituals ook erg fijn en die zijn voor mij nu eenmaal iets makkelijker te verkrijgen.

Een van mijn favoriete haarverzorgingsduo’s is toch wel deze van Aussie. Ik ben zo verliefd op de bubblegumgeur van deze Miracle Moist lijn! Ik heb hiervan zowel de shampoo als de conditioner opgemaakt en ik heb alvast reserve verpakkingen van dit duo in huis gehaald. Eerst verplicht ik mezelf om nog andere shampoos en conditioners op te maken, maar deze vind ik echt toppertjes.

Van Catrice heb ik de Waterproof Top Coat voor Mascara opgemaakt. Dit is echt een topproduct en ik gebruik het al een aantal jaren. Helaas kan ik deze in België nergens meer vinden maar op vakantie slaag ik er altijd wel in om één of twee verpakkingen te bemachtigen. Deze tube was dus weer aan vervanging toe. Het is een kleurloze top coat die eender welke mascara waterproof maakt en dat vind ik echt super handig!

Van Rituals heb ik ook nog dit Bronze Taupe oogpotlood opgemaakt. Ik liet jullie al eens zien welke oogpotloden bij mij favoriet zijn en die van Rituals zitten daar zeker tussen! Ik vind deze kleur echt mooi omdat hij zo zacht is van kleur. Deze heb ik dan ook meteen opnieuw gekocht toen ik zag dat hij bijna op was en zodoende heb ik al een nieuw exemplaar in gebruik. Ze zijn handig op te draaien en zijn super soepel om mee aan de slag te gaan.

Het enige product van RainPharma dat ik altijd in huis heb, is een After Oil voor onder de douche. Je brengt een dun laagje aan, spoelt het weer af en dept je daarna droog met een handdoek. Je huid voelt heel zacht aan en meteen gehydrateerd. Ik breng nog wel een extra bodycrème aan omdat ik dit fijn vind maar dat is dus niet noodzakelijk. Deze keer heb ik de geur A Zest Of Happiness opgemaakt maar ik heb nu weer een andere geur in de douche staan.

Van The Body Shop heb ik deze Vitamin E Face Mist opgemaakt. Om eerlijk te zijn is hij van mijn mama geweest maar hij zat nog tot over de helft vol. Ik heb hem als fixing spray over mijn make-up gebruikt en daar werkt hij echt prima voor. Je kan hem ook als extra stap in je huidverzorging gebruiken om wat hydratatie te geven aan je gezicht. Of gewoon als verkoeling tijdens een warme dag. Ik heb nog wat andere sprays in huis om te proberen maar nadien zou ik deze gerust opnieuw durven kopen.

Van Rituals heb ik nog het Sensitive Skin Serum opgemaakt. Deze neem ik altijd graag mee op vakantie omdat mijn huid door de zon een stuk gevoeliger wordt. Ik nam hem vorig jaar mee naar Gran Canaria, vergat hem in september mee naar Tenerife te nemen en heb hem nu opnieuw mee naar Gran Canaria genomen en hem thuis verder opgemaakt omdat hij anders langer dan een jaar open zou zijn. Ik zou deze zeker nog wel opnieuw willen kopen maar ga eerst andere serums opgebruiken.

Deze Herstellende Voetencrème van Hansaplast zat ooit eens in een Deauty box. Het duurde een tijdje voor ik deze vaak ging gebruiken omdat hij echt redelijk rijk is van textuur. Ik had hem af en toe wel gebruikt maar omdat ik in april flinke blaren gelopen had in nieuwe schoenen, heb ik deze nadien wel vaker gebruikt. Ondertussen is hij helemaal leeg en dat vind ik ergens wel jammer. Hij doet goed zijn werk en ruikt heel neutraal. Misschien koop ik deze wel eens opnieuw.

De Hammam lijn van Rituals is pas helemaal vernieuwd en ondanks dat dit niet mijn favoriete geur is, heb ik toch al wel eens de geurstokjes in huis gehaald. Deze ruiken lekker fris naar eucalyptus en rozemarijn waardoor ik ze fijn vind om te zetten in de kamer waar de was hangt te drogen. Momenteel heb ik daar een andere geur staan maar het zou best kunnen dat ik de vernieuwde Hammam stokjes ook nog wel eens aanschaf.

Ten slotte heb ik nog de Caffe Latte & Cookies waxinelichtjes opgemaakt. Deze ruik je niet zo hard omdat ze vrij klein zijn. Je zou er echt al meerdere tegelijk moeten branden om er effect van te hebben. Ik koop deze wel eens bij Action in verschillende geurtjes om als extra kaarsje aan te steken, gewoon voor de gezelligheid. Momenteel heb ik een ander pakje in gebruik maar misschien koop ik deze ooit weer opnieuw. Mocht je de geur echt graag willen ruiken, zou ik aanraden om voor een groter exemplaar te kiezen!


Zo te zien heb ik weer behoorlijk wat producten opgemaakt in mei. Voor juni kan ik alvast beloven dat dit niet anders zal zijn omdat ik echt aan de slag ben gegaan met het opmaken van douche- en bodyproducten. Welk item uit dit artikel spreekt jou het meeste aan? Laat het me weten in de reacties onder dit artikel!

Liefs,


Julie x

6 opmerkingen:

 1. Wat heb je veel opgemaakt zeg, echt inspirerend om te zien! Ik zou zelf ook wat meer moeten opmaken. Veel fijne producten ook, de Healthy Mix foundation is ook mijn favoriet :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Amy! Ik doe echt mijn best om zoveel mogelijk dingen echt op te maken! :-) En ja die vind ik toch echt het fijnst!

   Verwijderen
 2. Amai wat heb je weeral veel opgemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het merk colab kende ik niet maar ziet er wel fijn uit. Ga ik eens naar zoeken bij mijn volgende bezoekje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. CoLab is geloof ik ook vrij nieuw! Zeker het proberen waard! :-)

   Verwijderen