zondag 18 juni 2017

Julie | Boozy Cosmetics Artistry Kwastenset

http://www.verodoesthis.be/2017/06/julie-boozy-cosmetics-artistry.html

Ik was al langer benieuwd naar deze flat brushes, ook wel tandenborstel kwasten genoemd, omdat ik er best wel goeie dingen over hoorde. De meningen waren her en der wel verdeeld, maar mijn aandacht was gewekt. Ik zag plots een mooie aanbieding op boozyshop.be waarbij ze aan -69% waren! Mijn collega Kathy en ik hadden het samen al eens over deze kwasten gehad en ik stuurde de link meteen door. Diezelfde dag nog heb ik voor ons beiden deze set kwasten besteld. In dit artikel vertel ik je meer over iedere kwast en of ik nu tevreden ben over deze set of niet! Benieuwd? Lees dan zeker verder!Normaal gesproken kost deze tiendelige kwastenset €130.40 maar ik kon hem kopen voor €39.95 en dat vond ik toch wel de moeite. Momenteel staat hij nog steeds in korting, dus als je na het lezen van dit artikel ook deze set zou willen: het is de moment! De set bestaat uit tien verschillende kwasten, opgedeeld in drie categorieën. De Circular, Kylix en Elypse kwasten. Van de eerste soort zijn er twee, van de tweede zijn er drie en van de laatste zitten er vijf kwasten in de set. De kwasten hebben synthetische haren en dat is vaak erg fijn in gebruik. Ze zijn hierdoor diervriendelijk en geschikt voor zowel poeder- als vloeibare producten. Bovendien zouden ze minder snel slijten en makkelijker schoon te maken zijn.Bij deze nog even de precieze uitleg die achteraan op de doos te vinden is. Als je het zo hoort zijn ze zelf in ieder geval erg lovend over deze set. Op de website staat ook nog het volgende: “De complete revolutionaire 10 pc Artistry set van Boozy Cosmetics past zich aan de contouren van het gezicht aan en biedt flexibiliteit voor een vloeiende beweging. De ovale kop en de luxe haren zorgen voor een fluwelen applicatie en een strakke afwerking van je make up. Deze deluxe make up kwastenset bevat alle kwasten voor een extra luxe make up ervaring.” Al deze mooie woorden maken mij natuurlijk extra nieuwsgierig naar de werking van deze bijzondere kwasten. Ik geef jullie telkens de uitleg van Boozyshop over het aan te raden gebruik van de kwasten en nadien vertel ik jullie waarvoor ik vind dat de kwasten geschikt zijn!“Circular 1 - Deze kwast heeft een plat oppervlak en is gemodelleerd naar een lippenstift met een ronde punt. De kwast is perfect voor het aanbrengen van je lipproducten, oogschaduw en concealer.


-      Lipstick, Lipgloss en Liquid Lipstick : doe het product op de kwast, volg dan voorzichtig de contouren van je lippen voor een volledige dekking.

-      Oogschaduw : doe het product op de kwast, volg daarna de contouren van het ooglid voor de gewenste definitie en dekking.

-      Concealer : doe het product op de kwast, daarna beweeg je de kwast in een cirkelvormige beweging over de onzuiverheden op de huid tot dat deze geheel gedekt zijn.”


Ik heb deze geprobeerd voor oogschaduw en vond hem niet fijn. De haren zijn vrij hard en zeker voor gebruik op je oogleden. Ook voor concealer lijkt hij mij daardoor niet geschikt. Zeker niet voor de dunne huid onder je ogen. Als ik deze ergens voor zou gebruiken is het dus voor de lippen, hoewel ik daar eigenlijk nog nooit eerder een kwastje voor gebruikt heb. Deze valt me dus behoorlijk tegen.“Circular 2 - Deze kwast heeft een afgerond oppervlak, dat zorgt voor een natuurlijke afwerking en een flawless finish. De kwast is perfect voor het aanbrengen van je lipproducten, oogschaduw, wenkbrauwproducten en concealer.


-      Lipstick, Lipgloss en Liquid Lipstick : doe het product op de kwast, volg dan voorzichtig de contouren van je lippen voor een volledige dekking.

-      Oogschaduw : doe het product op de kwast, volg daarna de contouren van het ooglid voor de gewenste definitie en dekking.

-      Wenkbrauwproducten : deze make up kwast zorgt ervoor dat je wenkbrauwen perfect ingevuld worden.

-      Concealer : doe het product op de kwast, daarna beweeg je de kwast in een cirkelvormige beweging over de onzuiverheden op de huid tot dat deze geheel gedekt zijn.”


Nadat ik de eerste Circular gebruikt heb, heb ik deze niet eens geprobeerd. Voor oogschaduw, wenkbrauwpoeder en concealer heb ik andere kwasten uit de set geprobeerd. Deze haren zijn al even stug en vrij hard op het ooglid. Ook deze zou ik overwegen te proberen voor de lippen maar vaak zal ik deze niet gaan gebruiken, jammer.“Kylix S - Deze kwast heeft een zeer smalle en ovale vorm die de meest precieze toepassing geeft. De kwast is perfect voor het aanbrengen van je oogschaduw, wenkbrauwproducten en eye liner.


-      Oogschaduw : doe het product op de kwast, volg daarna de contouren van het ooglid voor de gewenste definitie en dekking.

-      Wenkbrauwproducten : deze make up kwast zorgt ervoor dat je wenkbrauwen perfect ingevuld worden.

-      Eye Liner : doe het product op de kwast en trek daarna een lijn net boven je wimperrand.”


Deze kwast heb ik gebruikt om wenkbrauwpoeder mee aan te brengen en dat ging verrassend vlot. Ik moet wel zeggen dat ik denk dat zelfs deze kwast in ‘small’ nogal breed is als je echt smalle wenkbrauwen hebt. De haartjes staan iets verder uit elkaar dus voelen soepeler aan dan de Circular kwasten. Voor oogschaduw vind ik deze toch nog net te ruw, voor eyeliner zou ik hem wel durven gebruiken. Hier zou ik dan wel eerder een oogschaduw kleur kiezen die ik als lijntje boven mijn wimperrand zet. Deze bevalt me in ieder geval een stuk beter dan zijn twee voorgangers.“Kylix M -  Deze kwast heeft een middelgrote, smalle en ovale vorm voor een precieze toepassing op de meest moeilijk bereikbare plekken te garanderen. De kwast is perfect voor het aanbrengen van je oogschaduw, wenkbrauwproducten, eye liner en concealer.


-      Oogschaduw : doe het product op de kwast, volg daarna de contouren van het ooglid voor de gewenste definitie en dekking.

-      Wenkbrauwproducten : deze make up kwast zorgt ervoor dat je wenkbrauwen perfect ingevuld worden.

-      Eye Liner : doe het product op de kwast en trek daarna een lijn net boven je wimperrand.

-      Concealer : doe het product op de kwast, daarna beweeg je de kwast in een cirkelvormige beweging over de onzuiverheden op de huid tot dat deze geheel gedekt zijn.”


Deze heb ik zelf nog niet gebruikt maar hij is gewoon de iets grotere variant van de Kylix S natuurlijk. Daarom zou ik hem niet voor mijn wenkbrauwen gebruiken maar misschien om concealer aan te brengen op moeilijkere plaatsen. Of eventueel om oogschaduw aan te brengen bij je onderste wimperrand. De haren van deze kwast lijken iets voller en zijn nog steeds een beetje stug.“Kylix L - Deze kwast heeft een grote, smalle en ovale vorm voor een precies en natuurlijk resultaat. De kwast is perfect voor het aanbrengen van je oogschaduw, eye liner, blush, contouringproducten en concealer.


-      Oogschaduw : doe het product op de kwast, volg daarna de contouren van het ooglid voor de gewenste definitie en dekking.

-      Eye Liner : doe het product op de kwast en trek daarna een lijn net boven de wimperrand.

-      Blush : met deze kwast breng je moeiteloos al het type blushes aan op je gezicht.

-      Contouringproducten : met deze kwast breng je alle liquid en Crème contour producten moeiteloos aan in stijl.

-      Concealer : doe het product op de kwast, daarna beweeg je de kwast in een cirkelvormige beweging over de onzuiverheden op de huid tot dat deze geheel gedekt zijn.”


Ik denk dat deze kwast de smal is om blush mee aan te brengen maar een strakke contour zou moeten lukken. Volgens mij heb ik deze geprobeerd om bronzer aan te brengen op mijn neus. Helaas vond ik deze een beetje stug en daardoor nam ik er toch een andere kwast bij om het af te werken. Als ik moest kiezen uit bovenstaande opties zou ik kiezen om deze te gebruiken voor eyeliner of contouring. “Elypse XS- Deze kwast heeft een langwerpige kop en is ideaal voor het mengen van oogschaduw, concealer en om schaduw te creëren op je ooglid. De kwast is perfect voor het aanbrengen van je lipproducten, oogschaduw, wenkbrauwproducten, eye liner en concealer.


-      Lipstick, Lipgloss en Liquid Lipstick : doe het product op de kwast, volg dan voorzichtig de contouren van je lippen voor een volledige dekking.

-      Oogschaduw : doe het product op de kwast, volg daarna de contouren van het ooglid voor de gewenste definitie en dekking.

-      Wenkbrauwproducten : deze make up kwast zorgt ervoor dat je wenkbrauwen perfect ingevuld worden.

-      Eye Liner : doe het product op de kwast en trek daarna een lijn net boven je wimperrand.

-      Concealer : doe het product op de kwast, daarna beweeg je de kwast in een cirkelvormige beweging over de onzuiverheden op de huid tot dat deze geheel gedekt zijn.”


Deze Elypse kwast voelt echt super zacht aan, veel beter vergeleken met de kwasten die ik net al besproken heb. De haartjes staan kort op elkaar en nemen product goed op. Ik zou deze niet gebruiken voor lipsick, eyeliner of wenkbrauwproducten omdat ik hem daarvoor de breed en rond vind. Ik heb deze gebruikt om concealer mee aan te brengen en dat ging best goed. Deze voelt erg fijn aan op je gezicht. Ook voor oogschaduw zie ik deze wel werken om een mooie schaduw te creëren in je buitenste ooghoek.“Elypse S- Deze kwast heeft een ovale vorm. Je kunt de kwast gebruiken om te mengen, bedekken en te blenden. De kwast is perfect voor het aanbrengen van je oogschaduw, contouringproducten, concealer en foundation.


-      Oogschaduw : doe het product op de kwast, volg daarna de contouren van het ooglid voor de gewenste definitie en dekking.

-      Contouringproducten : met deze kwast breng je alle liquid en Crème contour producten moeiteloos aan in stijl.

-      Concealer : doe het product op de kwast, daarna beweeg je de kwast in een cirkelvormige beweging over de onzuiverheden op de huid tot dat deze geheel gedekt zijn.

-      Foundation : met deze kwast kun je foundation aanbrengen op de wat moeilijkere bereikbare plekjes van je huid.”


Ook de grotere broer van de vorige kwast doet het prima! Opnieuw zeer zachte haren die dicht bij elkaar staan en product goed opnemen. Ik heb hiermee mijn bronzer op mijn gezicht aangebracht en dit ging erg goed. Hij neemt poeder producten goed op en geeft goed pigment af op je gezicht. Voor foundation vind ik hem te klein voor je hele gezicht, maar plaatselijk zou hij best goed werken. Zeker op moeilijkere plaatsen zoals rond de neus zie ik dit wel goed werken. Een fijne kwast om mee te werken dus!“Elypse M- Deze kwast heeft een ovale/ronde vorm en is ideaal voor het gelijkmatig aanbrengen van je makeup voor een vlekkeloze en natuurlijk ogende finish. De kwast is perfect voor het aanbrengen van je oogschaduw, blush, contouringproducten, concealer, foundation, bronzer en setting powder.


-      Oogschaduw : doe het product op de kwast, volg daarna de contouren van het ooglid voor de gewenste definitie en dekking.

-      Blush : met deze kwast breng je moeiteloos al het type blushes aan op je gezicht.

-      Contouringproducten : met deze kwast breng je alle liquid en Crème contour producten moeiteloos aan in stijl.

-      Concealer : doe het product op de kwast, daarna beweeg je de kwast in een cirkelvormige beweging over de onzuiverheden op de huid tot dat deze geheel gedekt zijn.

-      Foundation : met deze kwast kun je foundation perfect aanbrengen op je huid.

-      Bronzer / setting powder : met deze kwast breng je moeiteloos elk type poeder aan op je gezicht.”


Ik vind de zachtheid van deze Elypse kwasten echt ongelooflijk fijn! Het zijn sowieso mijn favorieten uit deze set. Deze M variant heb ik gebruikt om blush en highlighter mee aan te brengen en dat ging super goed! Ik had schrik om de ondergrond (foundation en poeder) mee te verschuiven, maar dat gebeurde helemaal niet. Hij pakt het product goed op en brengt het op een goeie en zachte manier aan. Voor oogschaduw lijkt hij mij te groot. Ook hier staan de haartjes weer erg dicht op elkaar en voelen ze dik aan.“Elypse L- Deze kwast heeft een ronde/ ovale vorm en deze is ideaal voor het mengen van je makeup. De kwast is perfect voor het aanbrengen van je blush, contouringproducten, foundation, bronzer of setting powder.


-      Blush : met deze kwast breng je moeiteloos al het type blushes aan op je gezicht.

-      Contouringproducten : met deze kwast breng je alle liquid en Crème contour producten moeiteloos aan in stijl.

-      Foundation : deze kwast is perfect om op de grotere plaatsen op je gezicht foundation aan te brengen zoals de zone rond de wangen en de neus. Perfect voor het creëren van een gladde egale teint voor een perfecte look.

-      Bronzer / setting powder : met deze kwast breng je moeiteloos elk type poeder aan op je gezicht.”


Ik val in herhaling met deze Elypse kwasten maar deze zijn echt erg fijn! Deze L variant heb ik gebruikt om mijn foundation mee aan te brengen en dat ging eigenlijk erg vlot. Het voelt fijn aan op je gezicht en de dekking is meer dan prima. Hij is tamelijk groot dus met blush en contouren zou ik toch voorzichtig te werk gaan. Voor gezichtspoeder en foundation zou ik hem zeker wel aanraden. Je zou echt al langer over je make-up doen omdat het zo fijn is met deze zachte kwast over je gezicht te wrijven.
“Elypse XL- Deze kwast heeft een grote/ronde ovale vorm en is perfect voor het aanbrengen van je makeup voor de grotere oppervlaktes van je gezicht. De kwast is perfect voor het aanbrengen van je foundation, bronzer of setting powder.


-      Foundation : deze kwast is perfect om op de grotere plaatsen op je gezicht foundation aan te brengen zoals de zone rond de wangen en de neus. Ook zorgt de kwast er voor om een gladde egale teint te creëren voor een perfecte look.

-      Bronzer / setting powder : met deze kwast breng je moeiteloos elk type poeder aan op je gezicht.


Voor foundation vind ik deze kwast zeker geschikt, al is hij echt wel groot waardoor je de kleinere plekjes moeilijker kan bereiken. Ik persoonlijk vind deze erg fijn om poeder mee aan te brengen over mijn foundation heen. Hij maakt dat mijn poeder super dekkend wordt aangebracht en voelt fijn aan op mijn gezicht. De haren staan weer dicht op elkaar en voelen zijdezacht aan. Ik vind deze XL kwast zeker de moeite waard en ik zou hem vooral gebruiken voor setting powder.Ik heb een beetje gemengde gevoelens over deze set. De eerste helft van de kwasten viel me een beetje tegen maar de laatste vijf zijn echt de moeite. Ik zou deze set nooit aan volle pot kopen, maar aan een korting van minstens 50 of 60% zijn ze zeker de moeite waard. De Circular kwasten zie ik mezelf niet gebruiken, voor de Kylix kwasten moet ik nog een beetje uitzoeken hoe ze voor mij het beste werken maar de Elypse kwasten vind ik echt ontzettend fijn. 


Wat vind jij van deze set? Zou jij overwegen om deze Artistry set aan te kopen? Ik ben zeer benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Interessant om te lezen wat je er van vindt. Ik zou deze kwastenset zelf laten liggen. Het ziet er mooi uit, maar ik heb al zoveel goede kwasten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! :-D En dat begrijp ik wel! :-) Hoewel ik wel erg blij ben met de Elypse kwasten! ;-)

      Verwijderen