woensdag 3 mei 2017

Julie | Maskerreview - GlamGlow Supermud Clearing Treatment

Normaal gezien zou er vandaag een artikel online moeten komen over de Deauty box. Doordat ik op vakantie ben geweest en dat maandag een feestdag was, had ik deze helaas niet op tijd binnen om er foto’s van te nemen en een artikel over te schrijven. Dit artikel hebben jullie zeker nog van mij te goed! Elke eerste zondag van een nieuwe maand schrijf ik een maskerreview, deze heb ik even verschoven zodat er toch een artikel op woensdag zou zijn. Vandaag lees je dus alles over de GlamGlow Supermud Clearing Treatment. Benieuwd naar mijn eerste ervaring met dit populaire maskermerk? Lees dan zeker verder!

Onlangs kocht ik samen met Karen een GlamGlow cadeau set aan een voordelige korting. Deze zag je al in de shoplog van de Estée Lauder Company Store verschijnen. Een van de producten uit deze set was het Supermud Clearing Treatment potje. Ik was zeer benieuwd naar dit kleine witte potje omdat ik nog nooit een masker van GlamGlow geprobeerd had voordien. Het is een bekend merk dat zelfs de grootste sterren zouden gebruiken. 

Mijn huid is gelukkig niet vaak onzuiver omdat ik niet veel last heb van puistjes en andere oneffenheden. Toch vind ik zulke producten altijd wel de moeite om te testen voor mijn poriën en mee-eters. Niet dat ik daar super veel last van heb, maar het kan altijd beter natuurlijk. Ik las grondig de bijsluiter omdat het best een ‘agressief’ product kan zijn. Je kan hem plaatselijk gebruiken of als volledig masker. Ik koos voor die laatste optie maar zorgde ervoor dat ik dit ruim voor mijn vakantie deed. Ik heb namelijk al wel wat last van een allergie voor de zon en dit product kan de gevoeligheid van de huid voor de zon vergroten.

Bij deze nog even snel de ingrediëntenlijst:
Water, Kaolin, Magnesium Aluminum Silicate, Sodium Hydroxide, Eucalyptus Globulus, Mandelic Acid, Charcoal, Fragrance [Benzyl Benzoate, Linalool], Glycolic Acid, Lactic Acid, Pyruvic Acid, Salicylic Acid, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Maltodextrin, Iron Oxides, Peppermint Oil, Butylene Glycol, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Glycerin, Chamoilla Recutita Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Cucumis Sativus Fruit Extract, Hendera Helix Extract, Symphytum Officinale Leaf Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Tartaric Acid.

Hier op deze foto’s zie je het resultaat. Links heb ik gebruik gemaakt van een dun laagje van het masker. Het masker ruikt niet heel lekker al zit er wel iets muntigs bij in. Het smeert op zich goed uit maar tintelt en prikkelt heel sterk. Het masker voelt wel verkoelend aan en wordt hard. Dit zie je dan terug op de tweede foto. Ik doe erg mijn best niet zo kwaad te kijken maar doordat het masker hard wordt, kan je je gezicht niet meer echt goed bewegen. Normaal mag je het 5 tot 20 minuten laten zitten, ik heb het masker 10 à 15 minuten gebruikt. Ik kan wel aanraden om het laagje zo dun mogelijk te maken. Het voelt al snel hard en droog aan. Het verwijderen gaat tamelijk vlot en mijn huid voelt schoon en zacht aan. Wat ik wel meteen merk is dat mijn gezicht rode plekken vertoont en daar heb ik normaal gezien niet echt last van bij het gebruik van maskers. Mijn gezicht is ook een beetje trekkerig, dus een hydraterende crème smeren na gebruik is wel een must. Het lijkt wel of ik minder zwarte puntjes op mijn neus heb en om eerlijk te zijn vind ik wel dat mijn huid er best goed uitziet na gebruik.

Ik vond dit masker zeker niet verkeerd en zie wel in dat het kan werken. Wel zou ik het afraden voor mensen met een gevoelige huid die snel geïrriteerd raakt door producten. Zelf moet ik het nog eens vaker gebruiken maar voorlopig ben ik dus matig positief. Als ik het een score zou geven zou het een 7.5/10 krijgen van mij.


Hebben jullie al eens een masker van GlamGlow geprobeerd? En denk je dat deze Supermud Clearing Treatment iets voor jou is of niet?

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten