vrijdag 19 mei 2017

Julie | Friday Nails #137 – Sweet Tart

http://www.verodoesthis.be/2017/05/julie-friday-nails-137-sweet-tart.html

Onlangs liet ik jullie de inhoud zien van de Beautiful box die bij Goed Gevoel zat. Hierin zat een nagellak van Essie die bij iedereen verschillend was. Ik kreeg kleur ‘Sweet Tart’, een roze nude kleur met zachte shimmers in. Ik vond deze best wel mooi en wou hem natuurlijk meteen uitproberen. Essie is een populair merk onder nagellak liefhebbers en ik heb er zelf ook een aantal kleurtjes van maar eentje extra kan natuurlijk altijd. Benieuwd hoe deze kleur het doet op mijn nagels? Lees dan zeker verder!Het flesje zelf heeft de klassieke vorm van Essie. Ik vind deze vierkanten potjes eigenlijk wel leuk en vind het ook fijn dat een merk zich specialiseert in één beauty categorie. Je betaalt hier wel wat meer voor maar het is nog steeds betaalbaar. Nude kleuren zijn helemaal in op het moment, zowel voor kleding als voor lippen en nagels. Ik wou dit kleurtje dus graag testen en was benieuwd of je de subtiele glitters ook zou terug zien op mijn nagels. De dop heeft leuke sterretjes en het kwastje zelf is vrij lang. Het valt me wel op bij het bekijken van mijn foto’s dat niet alle haartjes even lang zijn. Hierboven op mijn beginfoto kan je het nog beter zien dan hier. Ik heb altijd een haat-liefdeverhouding gehad met de kwastjes van Essie. Iedereen is er lovend over maar ikzelf vind ze toch niet altijd praktisch werken aan de randjes. Dat kan gewoon aan mezelf liggen natuurlijk maar bij een budgetmerk als Essence heb ik dat probleem dan weer niet. Het kwastje neemt wel gewoon voldoende product op om je nagel meteen te voorzien van een laagje kleur.Het kleurtje zou ik zelf omschrijven als een soort ‘vuil’ roze en dat is natuurlijk een kleur die op dit moment erg in is. Her en der zie je nog een beetje een rode schijn maar dat is nog van een andere kleur nagellak die moeilijk te verwijderen was. Van de shimmer in het lakje is hier nog niet veel te zien. Jammer, want dat vind ik altijd wel een mooi effect. De kleur dekt in principe niet slecht maar een tweede laagje vind ik zelf wel noodzakelijk. Je ziet ook enkele oneffenheden op mijn nagels in de vorm van bubbeltjes maar dat ligt niet aan de nagellak maar aan mijn nagels zelf.
Een tweede laag maakt het geheel al een stuk mooier. Ik vind dat je er nu zelfs een zacht mauve kleurtje ziet in plaats van roze. Ik moet zeggen dat ik niet goed weet wat ik moet vinden van dit kleurtje. Het is niet lelijk maar langs de andere kant zie ik het mezelf ook niet echt dragen. Vriendin Karen heeft een felroze kleurtje gekregen dat zij zichzelf niet ziet dragen dus waarschijnlijk gaan we gewoon van kleurtje wisselen. Zo heb ik ook meteen een extra kleurtje voor een nieuw artikel natuurlijk! Hij dekt wel erg mooi en lakt fijn dus mocht de kleur wel jouw ding zijn, kan ik je deze Sweet Tart zeker aanraden. Over de houdbaarheid kan ik je niet echt iets vertellen maar de kwaliteit van Essie is doorgaans wel prima.

Wat vinden jullie van dit kleurtje? Is het iets voor jou of hou jij net zoals ik ook van iets met meer pit? Laat het me zeker weten in de reacties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten