donderdag 6 april 2017

Recept | Mojito Free Citrus


We hebben al enkele warmere dagen achter de rug en niks is dan zo gezellig als een terrasje doen met een lekker drankje erbij. Zelf drink ik tegenwoordig steeds minder alcohol en kan ik een virgin cocktail steeds beter smaken. Vandaar dat ik vandaag een recept voor mijn favoriete alcoholvrije cocktail deel. Dit is er trouwens eentje die ik zelf in elkaar geflanst heb, dus als je ervan geniet, denk dan aan mij. ;) 


Materiaal: 
- Stevig glas (Bijvoorbeeld Pampero of Hoegaarden) 
- dik rietje
- stamper 

Ingrediënten: 
- schijfjes limoen
- schijfjes sinaasappel
- citroen - of limoensap
- munt 
- suikersiroop
- bruiswater
- ijsblokjes

Eigenlijk is dit een enorm simpele cocktail en maak ik deze in de zomer soms zelfs gewoon in mijn infuserfles of in een kan. Je doet namelijk eerst (afhankelijk van de grootte van je glas) er ongeveer anderhalve centimeter suikersiroop in en twee centimeter limoensap. Hierna doe je er een handje muntblaadjes bij en plet je deze ingrediënten met je stamper. 

Doe er naar believen schijfjes limoen en schijfjes sinaasappel bij en deze plet je opnieuw. Hierna doe je er een ijsblokje bij en meng je de ingrediënten al wat door elkaar zodat niet alle munt beneden in het glas blijft plakken. Je vult het glas tot ongeveer een centimeter van de rand met bruiswater, daarna crushed ijs tot aan de rand en je versiert het glas met een rietje en een schijfje limoen. Tadaa! En de cocktail is eigenlijk al klaar. 

Van heel veel cocktails die je aanlengt met rum of wodka kun je een variant maken met bruiswater. Zo maakte ik op de vrijgezellen van Julie een Lazy Red Cheeks met bruiswater in de plaats van wodka en dit was ook superlekker. Het enige wat je dan soms wel moet doen is wat meer suiker of citroensap toevoegen zodat er iets meer pit in zit. 

Wat is jouw favoriete alcoholvrije cocktail? 

Liefs
Veronique 

1 opmerking: