donderdag 13 april 2017

Manufaktura Lodz (winkelcentrum)


Naast een gewone winkelstraat vind je in Lodz de Manufaktura. In principe kun je dit bijna zien als een stad in een stad want je vindt er werkelijk alles. De oude fabrieksgebouwen vulde men op met werkelijk alles wat je nodig hebt. Van een supermarkt tot een hotel tot een fitnesscentrum. Uiteraard waren dat niet perse de dingen waarvoor ik de trip naar het verre Lodz (in Polen) maakte. Het was het winkelcentrum wat mijn interesse wekte. Vandaag vertel ik jullie wat ik ervan vond en of het de moeite is om een uitstapje naar hier te maken (in combinatie met een citytrip om de rest van Lodz te bekijken natuurlijk). 

Kledingwinkels
Je vindt hier voornamelijk de bekende merken. H&M, Zara en wat sportmerken... Daarnaast ook winkels die je bij ons niet hebt zoals Orsay. Een bepaalde winkel die ik zelf heel erg leuk vind, maar waar ik vaak voor mezelf niet echt iets vind is Cropp. Hier kocht ik ook mijn "Do-nut panic"-trui en ze hadden nog allerlei andere leuke T-shirts met grappige teksten erop. De meeste kledingwinkels zullen niet veel goedkoper zijn dan bij ons, maar wanneer je wat gelukt hebt met de koers, kan het wel een verschil maken. 

Ook zijn er heel wat duurdere merken te vinden zoals Michael Kors (kwijl), maar hier vond je in de winkel zelf niet meteen prijzen. Yes, I checked! 

Schoenen
Qua schoenen kan ik in Polen over het algemeen mijn slag wel slaan. Een hele fijne winkel is CCC. Hier vind je zowel redelijk goedkope schoenen, als schoenen van Lasocki (nog steeds goedkoop voor ons, maar wel van erg goede kwaliteit!). Daarnaast vind je nog een Deichmann met lekker goedkope schoenen en als je wat meer uit te geven hebt, of op zoek bent naar een fijne sportschoen, kun je er ook zeker je slag slaan. 

Make-up
Name it and they have it. Inglot is een Pools merk en in een aparte winkel te vinden in Manufaktura. De prijzen liggen daar ook een stuk lager dan hier bij ons, dus dit is al een enorm pluspunt. Golden Rose is nog zo'n merk waar ze een aparte winkel van hebben en wat blijkbaar geen slecht merk zou zijn. Hiernaast vind je ook net zoals in Nederland een Douglas en zelfs een Yves Rocher. Een Kruidvat daarentegen niet, maar wel de Rossmann. Hier vind je de algemenere merken zoals L'OrĂ©al en Bourjois aan prijzen die wat gelijk liggen aan die hier bij ons. Daarnaast vind je in de Rossmann ook nog merken zoals Manhattan, Miss Sporty... Ook een aantal van de kwasten van Real Techniques kun je er scoren. Wat misschien nog het meest interessante is aan Rossmann zijn de meer Poolse budget merken zoals Wibo en Evelyne en vooral het feit dat je er voor een kleine drie euro een Lady Speed Stick kunt scoren. 

De winkel waar de meesten van jullie nog het meest enthousiast van zullen worden, is de Sephora. Daar ben ik deze keer niet binnen geweest, maar ik merkte wel dat de prijzen van de bekendere merken ook dicht bij hun prijs hier liggen. 

Varia
Je vindt er nog een aantal leuke winkeltjes met lederwaren of cadeau-artikelen. Wat voor mij daarentegen elke keer een hit is als ik er kom, is de winkel met Yankee Candles. Ik heb daar nu al best wat geld uitgegeven, ook deze keer en die eigenaresse is zo lief! De kaarsen zijn er niet veel goedkoper, maar ik vind het vooral erg fijn dat ik ze kan ruiken voor ik ze koop. 

Eten & drinken
Tijdens het shoppen kun je natuurlijk wel een hongertje krijgen en je hebt in de Manufaktura heel wat keuze. Je kunt ervoor kiezen om naar een restaurant in een van de andere gebouwen te gaan of je blijft in het gedeelte winkelcentrum en gaat naar de food court. Hier vind je een aantal bekendere dingen zoals Burger King, McDonalds en KFC, maar ook sushi, kebab, Thais... Zelf kies ik meestal redelijk veilig, maar de laatste keer proefde ik eens van Patricia haar Thais en dat was ook erg lekker! 

Indien je gewoon een snackje wilt, kun je ook een donut halen bij Dunkin' Donuts of combineer je een koffie bij Costa Coffee met een stuk taart. Wanneer we richting huis vertrekken, halen Patricia en ik meestal ook nog een bubble tea van Bubbleology. Ook zeker de moeite! Vooral de voorgemixte smaken zoals Mojito of de seasonal limited editions. 

Voor mij is het maar anderhalf uur rijdens naar Lodz als ik al in Polen bij mijn familie ben en dus iets gemakkelijk om even een dagje naar Manufaktura te gaan. Toch hoop ik dat de afstand naar Polen je niet tegenhoudt om eens een citytrip naar Lodz te maken. De stad heeft heel wat mooie gebouwen en ondanks dat de stad mindere jaren gekend heeft, probeert men deze op te doen leven. Combineer het eventueel met een aantal dagen in een andere grote stad zoals Krakau of Warschau en laat het mooie Polen je verbazen. 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten