zaterdag 15 april 2017

4 bizarre beautytrends


Af en toe kies ik er bewust voor om eens lekker te niksen en wat door mijn Facebook te scrollen. Het gebeurt dan wel eens dat ik enkele zogenaamde beautytrends tegenkom, waar ik toch mijn vragen bij heb. Niet dat ik het dan perse lelijk of onnozel vind, maar ik snap het dan gewoon niet helemaal. Vandaag overloop ik een vijftal van deze trends en leg ik uit waarom ik dit persoonlijk zo 'vreemd' vind. Spreek mij dan in de comments gerust tegen als je het niet met mij eens bent want over smaken en kleuren valt nu eenmaal niet te twisten. 

NepsproetjesDe laatste tijd kom ik dit op Facebook steeds vaker tegen in bepaalde groepen. Meisjes die sproetjes zelf tekenen (of vragen hoe ze dit het beste kunnen doen). Begrijp me niet verkeerd, ik vind sproeten erg mooi, maar ze moeten wel natuurlijk zijn. Wat heb je nu aan nepsproetjes die je perongeluk kunt uitvegen (om dan nog maar te zwijgen over een plotse hevige regenbui). Ik heb wel enkel foto's van resultaten gezien die ik best mooi vind, maar praktisch lijkt het me niet. Het heeft ook gewoon niet dezelfde charme als echte sproetjes. 

Daarnaast kan ik me dan ook nog herinneren dat heel veel kinderen met sproetjes er vaak vanaf willen omdat ze 'anders' zijn daardoor. Ook is dat regelmatig een reden waarom kinderen gepest worden. Best ironisch als je dan kijkt naar dames (en heren) op een volwassenere leeftijd die er zelf gaan bijtekenen. Zelf heb ik in de zomer enkele (onopvallende) zomersproetjes en meer hoeft dat voor mij niet te zijn. 

Rainbow Roots
Wegens auteursrechten heb ik hier geen foto bij, maar je moet het maar een door Google gooien en dan merk je misschien ook meteen waar bij mij het schoentje wringt. Het wringt namelijk serieus en ik weet eigenlijk niet goed wat ik ervan moet denken. Ik heb foto's gezien waarbij ik dacht van: Jaaaaa! Dit moet ik ook hebben! Langs de andere kant zag ik foto's waarbij het effectief iemand was met een middenscheiding en dan aan beide kanten twee of drie centimeter regenboogkleurtjes. Dan denk ik in mezelf: "nee." Waarom? In mijn ogen lijkt het dan alsof er een regenboogje geboren wordt en ergens halverwege blijft steken. Wat ik dan veel mooier vind, is wanneer ze die kleuren aan de haarwortels aanbrengen, maar niet op de bovenste lagen. Zodat het eigenlijk wat verstopt is en af en toe eens komt piepen. 

Dikke gekleurde liner/oogschaduw onder het oog
Een lijntje onder de ogen doe ik zelf ook, maar ik zie regelmatig dat er een dikke streep met gekleurde eyeliner of met oogschaduw gezet wordt. Als dit hoort in een volledige look, prima, maar als de rest van het oog 'naakt' is, is het een enorm raar zicht. Misschien ben ik hier nu eenmaal niet vrijzinnig genoeg voor?

Puntige lange (nep)nagels


Verzorgde nagels zorgen al heell snel voor een verzorgd voorkomen. Wat ik de laatste tijd wel enorm veel tegenkom op Facebook, Instagram enzovoort, zijn van die lange puntige nagels. Het type waarmee je bij wijze van spreken een oog mee kunt uitsteken. Dit lijkt mij allereerst al niet praktisch, maar ik vind het ook gewoon niet mooi. Zeker niet wanneer er dan nog allerlei diamantjes opgeplakt worden waardoor er nog reliĆ«f ontstaat. Ik heb niks tegen valse nagels, integendeel, ik zou zelf graag een mooie(!) nieuwe set gelnagels willen, maar het mag toch een stukje subtieler voor mij. 

Welke trend vind jij maar niets? 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten