woensdag 15 maart 2017

Julie | Opruimen & Ruilen #2

http://www.verodoesthis.be/2017/03/julie-opruimen-ruilen-2.html

Op de foto hierboven zien jullie een grote hoeveelheid producten. Ik heb zelf heel veel producten in huis maar niet alles gebruik ik even graag of even veel. Af en toe is het nodig om eens flink te rommelen en alles op te ruimen. Vorig jaar deed ik dit voor het eerst en ik organiseerde meteen een ruildag met enkele vriendinnen. Zo konden we onze spullen ruilen en zo elkaar blij maken met ‘nieuwe’ spullen. Het idee is simpel: je verzamelt alle producten, boeken, dvd’s, cd’s… die je niet meer nodig hebt en je maakt er iemand anders blij mee. Zo heb je nadien heel wat spullen opgeruimd en heb je tegelijkertijd ook enkele nieuwe spulletjes in huis die je niet hebt moeten betalen! Benieuwd wat ik allemaal weggedaan heb en welke spullen ik nieuw gekregen heb? Lees dan zeker verder!Doorheen het jaar verzamel ik alle spullen die ik niet meer graag heb of nooit gebruik in een grote box. Soms komt er een tijdje niks in, op andere momenten stroomt hij vol. Zoals jullie weten heb ik een abonnement op Deauty en daar zitten wel eens wat dingen bij die ik zelf niet gebruik. Overigens werk ik bij Rituals en ondanks dat ik alle producten daarvan erg fijn vind, beginnen mijn kasten bomvol te zitten. Uiteraard doe je ooit ook wel eens een miskoop en dat zijn dus allemaal producten of dingen die je hiervoor kan gebruiken. Om alles eerlijk te houden, steken we briefjes met onze namen in een pot wanneer je een item wil. Zo kan de persoon van die het item is op een eerlijke manier kiezen wie het product krijgt als er meerdere geïnteresseerden zijn. Ik laat jullie nu even zien wat ik allemaal de deur uit gedaan heb en nadien nog een overzicht van al mijn nieuwe aanwinsten.Linksboven zie je een blauwe handtas. Het is eigenlijk mijn grootmoeder die hiermee kwam aanzetten en aangezien ik hem niet wou, besloot ik er iemand anders blij mee te maken. Op zich geen lelijke tas, maar hij had enkel één groot middenvak en ik heb toch graag ook wat kleine aparte vakjes in mijn handtas.

Rechtsboven zie je een verzameling aan Rituals samples. Ik probeer er altijd een heel aantal zelf, maar ik kan niet alles zelf gaan gebruiken en daarom deel ik ook graag uit. Er zat zowel gezichtsverzorging als handcrème in deze verzameling.

Links onderaan zie je al mijn lipproducten die de deur uit gingen. Ik ben niet meer zo’n fan van lipgloss en ook met van die chubby sticks heb ik geen goede relatie. Producten die ik niet vaak gebruikte of zelf helemaal niet, ging bij deze dus gewoon naar iemand anders.

De grootste brok van deze foto zit rechts onderaan. Dit zijn allemaal make-up producten die ik niet meer gebruikte. Oogschaduw, oogpotloden, mascara, CC cream, blush… Allemaal erg zonde om weg te gooien maar helaas niks meer voor mij. Ik zou ze nooit de prullenbak in gooien, maar als ik er iemand anders wel blij mee kan maken, doe ik dat graag!Vervolgens deed ik ook nog enkele haarproducten de deur uit. Niet alles is gekozen door iemand, maar dan had ik nog wel een alternatief. Zo gaf ik dingen aan mijn grootmoeder en als zij het niet ging gebruiken, gaf ze het op haar beurt weer aan vriendinnen. Een heel netwerk lijkt het wel! De haarproducten waren een kleine groep met shampoo, gel en een beschermende haarspray voor de zon.

Rechts vanboven zie je dan alle nagellakjes die ik niet meer ging gebruiken. Enkele kleurtjes vond ik niet mooi meer, anderen vond ik gewoon niet zo fijn werken voor mezelf. Zo zat er ook een topcoat in, quick dry drops… Allemaal nagelproducten op een rijtje dus.

Ik ga verder met enkele doucheproducten. Ikzelf heb zoveel keuze tussen lekkere geurtjes en verschillende merken en producten, dat ik niet snel kies voor iets basics zoals Dove of Nivea. Nick heeft een gevoelige huid en kan dus ook niet zomaar alles overnemen. Zo gebeurde het dat ik twee grote douchegels weg deed en ook een combinatie douchegel en body lotion in dezelfde geur.

Rechts onderaan zie je nog drie deodorant sprays. Die van Fa kocht ik eens in een grote verpakking maar de geur was ik al snel beu. Bovendien vond ik hem niet fijn van werking en prikte hij nogal snel. De spray van Cattier-Paris heb ik al eens besproken met jullie en hij bleek toch niet helemaal mijn ding te zijn.Ten slotte heb ik nog enkele laatste producten voor jullie. Bovenaan zie je een gezichtsmasker, dagcrème en een gezichtsreiniger. Het masker is een peel-off masker waar ik niet zo van hou en de andere twee producten liet ik gewoon staan voor een fijner alternatief. Niet alles kan even goed in de smaak vallen zeker?

Links onderaan zie je nog een paar random producten. Zo zijn er kleine handdoekjes met geur voor als je gasten hebt, een DVD, een sleutelhanger, een make-up tasje en een horloge. De horloge heb ik uiteindelijk toch gewoon zelf bij gehouden, de rest ging de deur uit.

Als allerlaatste zie je nog drie producten voor handen en voeten. Van Naobay kreeg ik via Deauty een handcrème met orange juice die ik verschrikkelijk vond van geur. Nadien staken ze er uit dezelfde lijn nog eens een voetcrème in die ik ook niet lekker vond. In het midden zie je gewoon een standaard handcrème die ik links liet liggen omdat hij geen uitgesproken lekker geurtje had. 

Dit zijn alle spullen die ik weg gedaan heb en dat waren er behoorlijk wat! Natuurlijk was mijn voornaamste doel om mijn eigen producten op te ruimen en flink te declutteren, maar als ik enkele nieuwe items kan scoren, laat ik die kans natuurlijk ook niet voorbij gaan!Van een heel grote box aan spullen die ik wegdeed, bleef ik over met een klein mandje aan producten die ik zelf overgenomen heb van anderen. Ik vind het altijd leuk om nieuwe producten en merken te leren kennen en op deze manier kan dat uiteraard helemaal gratis. Voor sommige items waren er geen andere liefhebbers maar voor andere producten heb ik het geluk aan mijn zijde gehad toen een onschuldige hand mijn naam uit het potje trok! Ik laat jullie hierbij nog even zien wat ik allemaal nieuw in ontvangst mocht nemen.Als we deze ruildag organiseren zijn we altijd al met een groep van zes dames geweest. We lezen eigenlijk allemaal graag en veel dus boeken ontbreken vaak ook niet tijdens onze ruil. Ik werd de nieuwe eigenaar van vier boeken, die ik ongetwijfeld nog met veel plezier zal uitlezen!

Iedereen weet dat ik wekelijks de Friday Nails artikels maak, dus natuurlijk kon ik niet weerstaan aan enkele mooie nagellakjes! Ik kreeg er ook nog een heleboel te leen die ik nadien moet teruggeven, maar deze zes kleurtjes zijn nu helemaal van mij. Zo kan ik weer enkele weken verder en heb ik enkele nieuwe merken en kleurtjes in mijn stash.

Ook samples worden vaak geruild bij ons en ik koos ervoor om me te trakteren op een nieuw gezichtsmasker, een sample van Garnier Pure Active en een dagcrème sample van een Koreaans merk. Over het algemeen hoor ik altijd positieve reacties over Koreaanse producten, dus hiernaar ben ik zeer benieuwd!

Ik nam van Veronique ook nog drie producten over. Het oogschaduw palette van w7 bevat enkele roze en paarse tinten die helemaal bij mij passen. De foundation heb ik al eens eerder gehad en ik weet dus ook dat deze kleur wel bij mijn huid past. En als laatste nam ik nog een fel roze blush over van haar.
Het mandje op de eerste foto bevat nog een aantal lichaamsproducten. Ik hou van scrubben dus de Sugar Body Scrub wou ik zeker overnemen! Verder kreeg ik ook nog een klein potje Hammam Scrub van Rituals, die ik aan mijn grootmoeder heb gegeven. Ik had namelijk beloofd als er een scrub tussen de te ruilen producten zat, ik er voor haar ook eentje zou kiezen. Verder koos ik nog voor een kleine body butter van The Body Shop en koos ik voor Nick nog een kleine douchegel en body lotion met een kokos geurtje.

Rechts bovenaan zie je nog een fruitige deodorant spray. Hij is best intens en ruikt erg zoet, dus ik ben benieuwd of ik hem veel zal gebruiken. In het midden zien jullie nog een kleine dagcrème van Garnier die ik wel eens wou uitproberen. Rechts ligt dan weer een basic handcrème van Cien en wie mij een beetje kent, weet dat ik moeilijk kan weerstaan aan handcrèmes.

Links onderaan liggen de laatste producten. Een heerlijk mango parfumflesje kwam mijn richting uit en ik denk dat ik die vooral op vakantie en in de zomer veel zal dragen. Verder kreeg ik nog een kokos solide zeep die ik voor mijn handen ga gebruiken en een klein potje haarmasker, allemaal van The Body Shop. Ten slotte koos ik nog een lipbalm met coconut oil die hopelijk lekker verzorgend zal zijn.

Niet echt een product maar ook snoepjes kunnen meegebracht worden naar ons ruilmoment. Eva had deze honingsnoepjes meegebracht omdat zij ze niet lekker vond, maar ik ben helemaal verliefd! Gelukkig weet ik dat ze van Dille & Kamille komen en kan ik mezelf nog vaker trakteren op deze lekker snoepjes!

Wauw, wat een bomvol artikel is dit geworden! Ik ben heel erg blij dat veel van mijn producten een nieuwe thuis hebben gevonden én dan ik zelf weer een heleboel nieuwe items heb om te proberen. Wat vinden jullie het leukste item uit dit artikel? En hebben jullie zelf als eens een moment georganiseerd waarop je met vriendinnen allerlei spullen kan uitwisselen? Laat het me zeker weten!

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen: