woensdag 29 maart 2017

Julie | Opgemaakt #37 – Februari

Op het einde van iedere maand laat ik jullie zien wat ik de maand daarvoor heb opgemaakt. Zo heb ik genoeg tijd om overal foto’s van te maken en mijn langste artikel van de maand te schrijven. Ook in de kortste maand van het jaar heb ik weer goed mijn best gedaan. Beginnen doe ik sinds enkele maanden met mijn opgemaakte kaarsen.


Links bovenaan zie je de Velas Lumar Kaneel Geurkaars. De zus van Nick bracht deze voor mij mee uit Torrevieja, Spanje omdat ze weet dat ik dol ben op kaneel. Hiervan heb ik nog eentje als back-up.

Van Parcan (Action) heb ik nog Vanille Theelichtjes opgemaakt die zo’n negen uurs hebben gebrand per stuk. Ik vond deze wel fijn en zou ze opnieuw kopen.

Van Bolsius hebben we uit het Aromatic gamma de Wild Cherry Theelichtjes opgemaakt maar die vond ik niet heel bijzonder.

Ten slotte hebben we van Yankee Candle nog een medium jar opgemaakt in de Snowflake Cookie geur. Deze had ik online besteld zonder hem te ruiken en hij rook echt super intens. Heel de woonkamer rook naar warme, vers gebakken koekjes. Een geur die ik mogelijks wel eens opnieuw zou willen kopen.

Benieuwd wat ik verder nog allemaal opgemaakt heb? Lees dan zeker verder!

In februari hebben Nick en ik samen deze My Coconut Island handcrème van Treacle Moon opgemaakt. Deze kochten we in Oberhausen en heb ik zelf hier nog nooit ergens gezien. Hij rook lekker naar kokoskoekjes en had een typisch warme wintergeur. De verpakking is niet makkelijk om leeg te krijgen omdat je hem niet echt kan open knippen op het einde. De werking was prima maar niks speciaals. We hebben nog een variant met framboosgeur maar nadien weet ik niet of ik deze handcrèmes nog opnieuw zou kopen. Ik wissel gewoon veel te graag af en ontdek graag nieuwe merken en geuren.


Van Rituals heb ik deze mini variant van de Pure Hammam Shampoo opgemaakt. De Hammam lijn is niet echt mijn favoriet en daarom wou ik deze eerst graag in een kleine verpakking proberen. Gek genoeg vond ik deze shampoo wel erg lekker en fijn in gebruik. Door de eucalyptus voelt deze shampoo ook echt verkoelend aan en met het oog op de zomer of een vakantie is dat echt een aanrader! Persoonlijk vind ik dit zelfs de beste shampoo van Rituals, hoewel ik normaal de Sakura en Ayurveda lijnen lekkerder vind. Ik zou deze absoluut in het groot kunnen aankopen.


In februari hebben we niet enkel geurkaarsen maar ook geursprays opgemaakt. Links zie je een Life Scents geur van Air Wick die we in een verstuiver hebben zitten. Het was de Tropisch Paradijs geur met kokosnoot, amandelbloesem en kers. Ik vond deze niet slecht maar was de geur naar het einde toe redelijk beu. Snel zal je me deze dus niet opnieuw zien kopen, al was de geur op zich prima.


In het toilet hadden we de Ambi Pur Egyptische Mystiek spray staan en die vond ik eigenlijk wel fijn. Hij vernevelt erg goed, zonder natte vlekken te maken. De geur is lastig te omschrijven maar ik vond hem wel lekker en fris. Niks chemisch zoals sommige goedkope geuren met lavendel of iets dergelijks. Op dit moment hebben we een andere geur uit dit gamma in het toilet staan, maar deze zou ik zeker nog wel eens opnieuw kopen.

Mijn favoriete Rituals geur ooit zou wel eens deze Limited Edition The Ritual Of Light kunnen zijn. Helaas was deze enkel in de wintermaanden te verkrijgen en heeft hij nu het gamma verlaten. Vanaf 3 april ligt er weer een nieuwe zomergeur in de rekken! In februari heb ik zowel de Body Scrub als de Bodycrème uit deze geur opgemaakt. Hij bevatte zoete sinaasappel en kaneel en gelukkig heb ik nog voldoende back-ups ingeslagen. Ik vond alle producten uit deze lijn heerlijk dus ik hoop dat deze ooit nog een keertje terug komt!


Over de Multi-Purpose Dry Oil van Cattier-Paris schreef ik al eerder een artikel. Ik heb altijd een haat-liefdeverhouding met dit soort producten. Je kan het gebruiken voor je haren, gezicht of lichaam maar vaak werkt dit niet zo goed voor mij. Ik hou er niet van om mijn hele lichaam hier mee in te smeren en mijn haren worden nogal snel vet van zulke olies. Ik heb hem dus wel eens op mijn gezicht gebruikt maar het is vooral Nick die deze uiteindelijk heeft opgemaakt. Hij heeft een gevoelige huid en voor hem was deze olie wel fijn om zijn lichaam mee in te smeren. Hij vond hem zeker niet slecht al was hij niet echt fan van de kleine verstuiver die de verpakking heeft. Echt een prima product maar misschien is het gewoon niks voor ons! Zelf zullen we hem dus niet snel aankopen.


Zoals je misschien al wel kan zien is deze tube niet leeg. Het Sparkling Pear Pore Cleansing Mask van Freeman heb ik helaas moeten weggooien omdat de substantie niet meer goed was. Wanneer ik schudde met de tube, leek het alsof hij gevuld was met water. Jammer, want ik heb zelfs nooit een review over dit masker kunnen schrijven. Ik wil hem zeker nog wel eens opnieuw kopen maar dan wel wanneer ik door mijn voorraad maskers heen ben en ik hem vaker kan gaan gebruiken.


Van The Body Shop heb ik de Sweet lemon Hand Cleanse Gel opgemaakt. In mijn handtas heb ik altijd zo’n handgel zitten omdat ik graag op alles voorzien ben. Ik gebruik deze regelmatig en zeker wanneer Nick bijvoorbeeld ziek is. Ik neem ziektes nogal snel over en je geeft toch het meeste door met je handen. Ik vond deze niet slecht en hij rook super fris! Normaal ben ik geen fan van citroen maar deze vond ik echt lekker. Enige nadeel is dat hij een beetje plakkerig aanvoelt en dat heb je bijvoorbeeld niet met de gels van Bath & Body Works. Daar heb ik er nog een aantal van liggen, dus voorlopig koop ik deze niet opnieuw.


Een product dat ik al veel eerder had moeten opmaken is deze Tropika Cleansing Lotion. Ik geloof dat ik deze zeker twee of drie jaar in mijn kast heb gehad en dat zou eigenlijk niet mogen. Toch heb ik hem uiteindelijk helemaal opgemaakt. Ik vond hem eigenlijk echt fijn en vooral de geur was erg lekker. Hij deed zijn werk ook prima dus ik weet niet waarom ik deze zo lang uit het oog verloren ben. Ook de verpakking vind ik overigens erg mooi. Op zich wil ik in de toekomst wel terug skincare producten van Tropika proberen, al moet ik eerst enkele andere dingen op gebruiken.


We hebben een bad in huis maar meestal nemen Nick en ik toch een douche. Het is gewoon veel handiger en sneller, vinden we. Wanneer we dan wel eens tijd nemen om in bad te gaan, doen we dit liefst met een lekker geurend product. Deze Bushido is een oude verpakking van Rituals. Hij komt uit het mannengamma dus Nick heeft deze eigenlijk opgemaakt en niet ik. Momenteel zit er een andere badschuim in het gamma maar die is vergelijkbaar met deze. Opnieuw een fijn product maar we kopen deze niet opnieuw omdat we nog andere badproducten hebben staan die eerst opgemaakt moeten worden.


Van Dr Van Der Hoog heb ik een maskertje gebruikt in februari, namelijk het Little Mademoiselle Macaron masker. Het was een peel-off masker waar ik eigenlijk erg tevreden over was. Ik schreef er een review over die je kan terug lezen door op de naam van het masker te klikken. Ik heb de andere helft van de verpakking nog liggen maar nadien zou het best kunnen dat ik deze eens opnieuw koop.


Het lijkt wel of ik goed gescrubt heb in februari want ook deze Rituals Hammam Hot Scrub heb ik helemaal opgebruikt. Zoals ik net al zei, is de Hammam lijn niet mijn favoriet. Toch vind ik het af en toe fijn om een verfrissende douche te nemen met deze lijn aan producten. Dit is nog een oude verpakking omdat ik deze tijdens de sale in een cadeaupakket gekocht heb. Ondertussen komt er zelfs alweer een nieuwe verpakking aan omdat deze geurlijn iets milder wordt gemaakt! Ik heb nog een reserve exemplaar staan maar nadien zou ik deze ook vast opnieuw kopen.


Van Klorane heb ik nog deze Smoothing And Relaxing Eye Patches opgemaakt. Deze zaten (voor de tweede keer) in een Deauty box en ik heb ze opgemaakt op een moment dat de huid rond mijn ogen wel wat verzorging kon gebruiken. Om eerlijk te zijn heb ik niet zo heel erg veel gemerkt van de werking van dit product en daarom zou ik ze dan ook niet zelf aankopen.


Jullie gaan me vast niet meer geloven als ik zeg dat de Hammam lijn van Rituals niet mijn favoriet is… Deze Hammam Secret Geurstokken komen namelijk alweer uit datzelfde gamma. Ik heb deze stokken staan in de ruimte waar onze was hangt te drogen zodat het er niet naar vochtige was ruikt, maar naar frisse eucalyptus. Ik heb ondertussen een nieuwe fles op de kast staan maar nadien kies ik misschien weer eens voor een andere geur.

Met pijn in het hart heb ik in februari afscheid genomen van Hot Toddy. Deze douchegel van Lush kwam uit een Limited Edition uit de Kerstperiode. Om eerlijk te zijn was deze ook al over zijn datum heen, maar ik vond hem zo lekker dat ik er erg zuinig mee geweest ben. Toch was het uiteindelijk nog een uitdaging om zo’n grote fles van 500G op te krijgen. Het was een kruidige wintergeur met kaneel en mocht de volgend jaar opnieuw in het gamma zitten, koop ik hem zeker opnieuw maar dan in een kleinere verpakking.


Trouwe lezers zullen deze Signal White System tandpasta ongetwijfeld herkennen. Het is eigenlijk al jaren mijn vaste tandpasta en ik ben er nog steeds tevreden mee. Hij heeft een frisse smaak zonder te ‘heet’ te worden in je mond. Ik koop hem eigenlijk telkens weer opnieuw en daarom passeert hij ook regelmatig in mijn opgemaakt artikels.


Van Carrefour heb ik deze Sensitive Mondspoeling opgemaakt. Ik kocht hem een keer omdat ik een positieve review over dit product gelezen had maar verloor hem nadien even uit het oog. Het is een fijn product dat inderdaad geschikt is voor gevoelige tanden. Uiteindelijk gebruik ik niet zo vaak mondwater en daardoor zou ik hem waarschijnlijk niet opnieuw kopen. Mocht ik terug mondspoeling in huis halen, kies ik wel weer voor deze.


Omdat Nick en ik voor het slapen gaan iedere avond beiden onze handen insmeren met handcrème, maken we dit ook best regelmatig op. We hebben telkens twee tubes op het nachtkastje staan om te kunnen afwisselen. In mijn ogen is de Miracle Balm van Rituals de beste handcrème die ik ooit geprobeerd heb. Hij zit nu in een groene tube en kreeg de naam Night Balm omdat hij rijk en voedend is, dat je hem best ’s nachts kan gebruiken. Hij is behoorlijk plakkerig, maar hij is zo fijn dat ik het er graag voor over heb! Ik heb altijd wel een exemplaar van deze handcrème in huis. Ook een absolute aanrader voor mensen die vaak last hebben van droge handen met kloofjes.


Nog een product uit een Deauty box is deze Eucerin pH5 Protection Body Lotion. Het is een intensief hydraterende lotion die geschikt is voor de gevoelige huid. Ikzelf heb hier niet zoveel last van en gebruik daarom liever een lekker geurende bodycrème. Het is dus ook hier weer Nick die deze heeft opgemaakt. Hij vond deze erg aangenaam en zei dat hij voldoende voedend was voor zijn huid. Nick zou zeker overwegen om deze opnieuw te kopen.


Om af te sluiten heb ik nog een kleine verpakking opgemaakt van de Purity Made Simple Cleanser van Philosophy. Ik had hier al veel goed over gehoord en wou deze dan ook erg graag zelf proberen. Het is zeker een fijne reiniger die je gezicht op een milde manier schoon maakt. Persoonlijk vind ik een foam misschien wel fijner, maar deze vond ik ook erg aangenaam. Aan de geur moest ik in het begin een beetje wennen maar na een tijd voelde hij op een of andere manier vertrouwd aan. Ik heb hier lang over gedaan omdat ik er zuinig mee wou zijn. Misschien koop ik deze nog wel eens opnieuw.


Dat was het dan weer wat mijn opgemaakte producten van februari betrof. Het zijn er iets minder dan anders, maar er zitten toch zeker weer enkele topfavorieten bij en enkele producten die ik liever niet meer opnieuw in huis haal. Wat is jullie favoriete product uit dit artikel? Laat het me zeker weten in de reacties!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten