woensdag 8 maart 2017

Julie | MAC Petal Power Blush VS. Sleek Rose Gold Blush

http://www.verodoesthis.be/2017/03/julie-mac-petal-power-blush-vs-sleek.html

Dit artikel staat al ZO lang op de planning en toch heb ik hem elke keer weer achteruit geschoven. Ik had gewoon de tijd niet om foto’s te schieten van deze twee blushes als ik ze ook daadwerkelijk in een look gebruikt had. Natuurlijk gebruik ik ze wel maar dan moest ik me ofwel haasten ofwel was het al te donker voor foto’s. Het is me nu dus eindelijk gelukt om nog eens een battle te organiseren tussen twee producten! Ik had hier en daar al gelezen dat MAC’s Petal Power Blush heel erg zou lijken op Sleek’s Rose Gold Blush. Niet alleen lijken ze op elkaar, het zouden ook nog eens dupes zijn van de bekendste NARS Blush: Orgasm. NARS is hier erg moeilijk te verkrijgen, dus twee andere opties zijn altijd fijn. Ik vergelijk vandaag deze twee blushes en kom daarna met een eindoordeel! Benieuwd? Lees dan zeker verder!Laat ik het eerst even over enkele algemene zaken hebben. Persoonlijk vind ik de vormgeving van MAC veel mooier. Een mooi rond doosje waardoor je de kleur van de blush al kan zien aan de buitenkant. Sleek heeft dan weer een matte zwart doosje en daarvan zie je niet welke je in handen hebt voor je hem open maakt. Ik heb maar één blush van Sleek dus voor mij is het nog niet echt een probleem. Het doosje van Sleek is dan weer wel mooi plat en handig om mee te nemen. 

Petal Power bevat 3.2G aan product en ik ben wel zeker dat je hier een lange tijd mee toekomt omdat je er ook niet echt veel van gebruikt per keer. Wil je echt waar voor je geld? Dan kies je voor Rose Gold! Deze heeft maar liefst 8G aan product, terwijl het doosje er veel compacter uitziet. Bovendien mag je ook niet vergeten dat het prijskaartje bij Sleek interessanter is. Voor die van Sleek heb ik zelf €5.99 moeten betalen, al zie ik hem online ook wel voor €6.49 staan. Petal Power heb ik met korting kunnen kopen aan €16.70 terwijl hij normaal voor €25 à €27 over de toonbank gaat. Hier kan je ook alvast zien dat beide kleuren wel erg op elkaar lijken. Ze hebben allebei een roodachtige kleur met gouden gloed er doorheen. Het hangt echt af van welk licht je hebt want soms is hij meer roze dan rood en lijkt de gloed weer wat oranje… Heel bijzonder zou ik het noemen, al zijn ze niet uniek omdat ze toch zo goed op elkaar lijken. De originele NARS Orasm heb ik niet in huis dus daar kan ik ze niet mee vergelijken. Al denk ik wel dat deze twee meer op elkaar lijken dan dat een van beiden een dupe is van NARS. Ik vind het een beetje misleidend van MAC als je ziet hoeveel verschil er zit in het aantal gram aan product dat je krijgt. Op het oog zou ik ook wel denken dat de pan van Sleek groter is, maar omdat die van MAC bol staat zou ik het verschil zelf niet zo groot hebben ingeschat. Bij Sleek krijg je meer dan de dubbele hoeveelheid en dat voor een prijs die veel voordeliger is. Natuurlijk is de kwaliteit ook belangrijk en dat moet je toch altijd even afwachten. Ikzelf had al genoeg swatches en reviews opgezocht voor ik overging tot de aankoop van de Sleek blush.En dan is het natuurlijk tijd voor de swatches! Je kan echt super goed zien hoe sterk deze kleuren op elkaar lijken. Persoonlijk vind ik zelfs die van Sleek iets intenser. Het verschil zit het in subtiele dingen. Beide poeders voelen fijn aan en zijn niet korrelig. Het pigment is bij beide kleuren erg goed, al is die van Sleek iets sterker aanwezig. Links zie je hoe de kleur er meer rood uitziet en een iets opvallendere gouden gloed heeft. Bij MAC mocht het allemaal wat subtieler en krijg je een meer roze kleurtje en is de gloed er zacht doorheen verwerkt. Ik ben blij dat ik ze allebei heb, al ben ik me er van bewust dat ze wel erg goed op elkaar lijken.
Ik vind het altijd moeilijk om het resultaat van een blush op camera vast te leggen. Het mag niet te overdreven zijn aangezien ik nadien nog wel de deur uit moet kunnen. Op beide dagen heb ik wel nog wat extra highlighter aangebracht dus de glans die je ziet is ook daarvan afkomstig. Op mijn gezicht zien de twee blushes er haast identiek uit omdat zo de andere verschillen een beetje wegvallen. Bij het maken van dit artikel vond ik tijdens het swatchen eigenlijk Sleek’s Rose Gold mooier dan die van MAC! Dat verraste me eigenlijk wel want ik gebruik die van MAC veel meer. Op de full face foto’s vind ik de rechtste look beter geslaagd, maar dat kan natuurlijk ook van de ooglook afhangen. 

Mijn eindoordeel is dan ook dat beide blushes erg op elkaar lijken. Ze zijn allebei prachtig, goed gepigmenteerd en fijn om mee te werken. Als je dan de prijzen en de hoeveelheid product gaat vergelijken komt natuurlijk Sleek wel als winnaar uit de bus. Toch moet ik bekennen dat ik sneller geneigd ben om mijn MAC blush te gebruiken. Misschien dat dit wel gaat veranderen na dit artikel! Wat ik ook nog even wil aanhalen is dat door de subtiliteit de blush van MAC wel mooi op te bouwen is en dat je bij Sleek wat voorzichtiger te werk moet gaan als je niet wil overdrijven.

Wat vinden jullie van deze twee blushes? En welke zou jij het liefst in je stash hebben? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat deze zo enorm op elkaar lijken! Ik snap wel dat je sneller naar je mac blush pakt hoor! Maar na het zien van dit artikel wil ik toch eens die sleek blush aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En ja, MAC blijft toch MAC he! ;-) Ik ben benieuwd of jij ook zo tevreden bent over Sleek! :-)

   Verwijderen
 2. Wat een goede vergelijking! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de blush van Sleek misschien toch net ietsjes mooier vind!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen Nicole! Dan kan je beter voor die van Sleek gaan! ;-)

   Verwijderen