maandag 6 maart 2017

Essie - Petal Pushers & waarom ik ineens nagellak draag


Ik heb het geduld van een peuter in de peuterpubertijd en dat is dan ook de reden waarom ik thuis wel wat nagellak heb, maar deze eigenlijk niet draag. Vandaar dat ik een tijdje geleden ook de beslissing nam om weer voor gelnagels te kiezen. Na wat gegoogle en wat rondhoren op Facebook ben ik uiteindelijk naar iemand gegaan. Dit was helaas niet echt een slimme zet... 

De reviews op Facebook waren goed, ook al had ik wel door dat dit vooral haar vriendinnen waren. Ik bekeek ook de foto's van gelnagels die ze gezet had en het zag er eigenlijk wel goed uit. Dus stuurde ik haar een berichtje en sprak ik een moment af waarop ik kon langskomen. Aangezien ze nog geen salon heeft, doet ze dit gewoon thuis. Omdat dit voor mij niet perse betekent dat iemand het niet goed doet, vond ik dit ook geen probleem. 

Terwijl ze bezig was, was ze ook allerlei dingen aan het vertellen. Uiteindelijk kwam uit dat ze voorlopig enkel haar theorie had want dat ze het praktijkexamen nog moest afleggen. Ik vond het jammer dat ze dit op voorhand niet verteld had, maar wie weet viel het allemaal nog wel mee. Toen ze de basislaag had aangebracht, zag het er wat dik, maar wel heel egaal uit. Ze vijlde het wat dunner en bracht daarna de kleur aan en voor mij begon de miserie toen. 

De kleur die ik had uitgekozen, was namelijk niet zo goed, vertelde ze me toen ik de opmerking maakte dat het eigenlijk niet zo egaal was. Spijtig dat ze me dat toen pas vertelde, maar ik dacht dat het nog wel zou meevallen. Ik betaalde gewoon en ging naar huis. In de auto besefte ik pas hoe dik het eigenlijk was en dat de oneffenheden helemaal niet zo goed meevielen. Ach, shit happens dacht ik eerst nog en de volgende keer ga ik wel gewoon naar iemand anders. Die paar weken kon ik zo wel rondlopen en de kleur op zich vond ik wel prachtig. 

Twee dagen later begon de nagelhel. Op zaterdag (donderdag laten zetten) was ik rustig wat dingen aan het knippen voor school toen ik plots jeuk kreeg aan mijn gezicht. Ik krabte zachtjes en werkte verder. Tot ik zag dat er een nagel af was. De tip, verlenging dus, hing er wel nog mooi op. Shit. Nagellijm kopen en plakken dus, want zo kan ik toch niet blijven rondlopen? Diezelfde avond in bed: een tweede nagel eraf. Kak. Nog eentje die ik op zondag zou kunnen plakken. Aangezien ik niet met twee nagels eraf wou gaan lesgeven, leek dat mij het beste idee. 

Maandagochtend is er gewoon, zonder aanleiding, een nagel afgegaan. Geen tijd meer om te plakken want ik moest naar school vertrekken. Op school aan een van mijn leerlingen maar even een vijltje gevraagd, want die tip was ondertussen afgebroken en enorm scherp. De volgende les zijn er weer twee nagels gesneuveld. Helaas deze keer geen vijl ter beschikking en dus liep ik rond met nagels zo scherp als.. Ja, als dunne gebroken plastic. 's Avonds thuis het met mama erover gehad en besloten dat ik ze er beter allemaal kon afhalen, de tips kort kon vijlen en erover lakken om het toch een beetje te verdoezelen. Dit tot mijn nagels een acceptabele lengte hebben en ik weer een gaatje tijd heb om, deze keer door een professional, nieuwe gelnagels te laten zetten. 

Vandaar dat ik nu dus mijn geduld op de proef zet en ze maar gelakt heb. Lang leve Essie voor zijn mooie kleurtjes en vooral de relatief snel drogende lak. Lifesaver. Het ziet er door de tips nu dus nog altijd niet mooi egaal uit (zeker niet op de nagels waar ik ze terug geplakt had, want die zijn compleet kapot nu), maar beter dat dan hoe ik eerst rondliep. Deze kleur vind ik trouwens ook geweldig! 

Zo, mijn excuses dat mijn terugkeer naar Verodoesthis gebeurt met een rant zoals deze, maar ik moest even mijn beautyhartje luchten en waar kan dat nu beter dan hier. 

I missed you, darlings. 

Liefs
Veronique 

1 opmerking:

  1. Jeetje dat is nog eens balen zeg. Denk je mooie nagels te krijgen :( Super balen..

    BeantwoordenVerwijderen