dinsdag 7 maart 2017

11 reisdilemma's tag


Alsof Julie kan ruiken dat ik de laatste weken mijn vrije tijd spendeer aan het zoeken van een vakantie voor deze zomer, stuurde ze me enkel dagen geleden de '15 reisdilemma's tag' door van iemand. Zij vond hem op cwitchc.nl, maar oorspronkelijk zou hij van reisdoc.nl komen. Aangezien ik graag reis is dit weer een tag die ik met veel plezier invul. Mocht je het je afvragen, neen, ik weet nog niet waar ik deze zomer naartoe wil gaan. Als je tips hebt, mag je deze gerust delen. Ik ben benieuwd! Oh en na het lezen van deze tag zal je al wel een idee hebben van wat mijn voorkeuren zijn. ;) 

1. Zonvakantie/Wintersportvakantie
Deze is supereenvoudig voor mij. Zonvakantie it is! Je kunt mij erg blij maken met een vakantie vol cocktails in een warm land met een mooie zee en een mooie omgeving. Ik ben in mijn leven één keer gaan skiën en dat was met de lagere school. Heel veel jaren geleden dus! Ik ga niet beweren dat ik nooit meer op wintersport ga, want mijn vriend doet dit wel graag, net zoals de rest van zijn familie. Misschien dat ik daarna wel een heel ander idee hierover heb. 

2. Vakantie aan de kust/Vakantie in het binnenland
Hmm, het hangt een beetje van het doel af denk ik. Als het gaat over een uitstap met als doel cultuur en dingen bezichtigen, dan vind ik een vakantie in het binnenland prima. Maar als ik echt denk aan zo'n vakantie tijdens de zomer dan zie ik mezelf toch eerder in de buurt van de kust vertoeven. Ondanks dat ik de afgelopen jaren op vakantie niet echt de zee in geweest ben, wil ik die optie wel graag hebben. Ik vind de zee ook enorm mooi en dat geeft écht een vakantiegevoel. 

3. Europees eten/Aziatisch eten
Hmm.. Ik ben gek op sushi, maar voor de rest ben ik niet erg bekend met Aziatisch eten. Wok wil ik graag lusten, maar het valt mij vaak toch tegen. Toch geef ik dit niet op, ik zal het leren! Voorlopig kies ik dus voor Europees eten. Vooral omdat ik een sucker voor pasta ben. 

4. Weg met vriendinnen/Weg met partner
Ondanks dat ik mij erg geamuseerd heb op vakantie met vriendinnen, overtreft toch niets mijn vakantie met Toon. Ik was doorheen de jaren altijd wel een beetje jaloers op die koppeltjes die je dan samen idioot ziet doen in het zwembad. Met vriendinnen is dat toch net iets anders. Ook gewoon het feit dat je sommige indrukken dan kunt delen met iemand waar je oprecht veel van houdt is erg waardevol. 

5. Actieve vakantie/luiervakantie 
Aiii, dit is moeilijk want ik hou ervan om naast een zwembad te liggen bakken en braden met een cocktailtje, maar een hele dag in het hotel zitten en niets doen is ook niks voor mij. Ik verken graag de buurt en als ik dan nog wat kan winkelen is dat ook mooi meegenomen. Toch ga ik voor luiervakantie want echt sporten en gewaagde dingen doen, is niks voor mij. 

6. Azië/Afrika
Dit is een moeilijke, want ik weet van beide continenten dat er prachtige dingen te zien zijn en ze zijn allebei zo verschillend, maar als ik er eentje moet kiezen, ga ik voor Azië. Ik denk dat dat op zijn manier toch nog net iets indrukwekkender is. 

7. Barcelona/Rome
Ik heb Latijn - Moderne talen gevolgd, dus ik kies uit principe voor Rome. Al die cultuur en die geschiedenis interesseren me gewoon enorm. Ohja én pasta, uiteraard. 


8. Hotel/Camping
Kamperen is mijn ding niet, dus ik ga resoluut voor hotel. Ik ben een luxebeestje en ik heb nood aan mijn eigen badkamer die goed uitgerust is. Misschien is dit ook omdat ik dit vooral gewoon ben. 

9. Citytrip/Natuurvakantie
Citytrip. Wederom ik ben iemand die eerder interesse heeft in een cultuur dan in de natuur eigenlijk. Hoeveel ik ook kan genieten van mooie uitzichten en mooie dingen in de natuur, ik hou van een bruisende stad. Parijs, Rome, Milaan... Ik zou er niet kunnen wonen waarschijnlijk, maar bezoeken des te liever. 

10. Wereldreis/De wereld zien in meerdere keren
Een wereldreis staat bij velen op hun bucketlist, maar niet bij mij. Ik wil wel zoveel mogelijk van de wereld zien, maar dit mag van mij gerust in meerdere keren. Ik kan het mij gewoon al niet voorstellen hoeveel werk het is om zo'n hele wereldreis te boeken en te plannen. Laat mij dan maar gewoon de ene keer naar A en de andere keer naar B gaan. 

11. Nooit meer reizen/Nooit meer je vrienden zien
Ondanks dat het niet echt is, wil en kan ik deze keuze niet maken. Ik kan het mij niet voorstellen om nooit meer op reis/op vakantie te gaan. Hoewel ik dat wel zou opgeven als het er echt om deed en ik anders mijn vrienden nooit meer zou mogen zien. Toch is dit een keuze die ik eigenlijk liever niet maak. 

Deze zomer gaan Toon en ik wederom samen op vakantie. Aangezien Spanje vorig jaar wel oké was, maar in juli duur is voor wat het is, kozen we deze keer voor Bulgarije. Het aftellen kan beginnen al duurt het nog wel een tijdje voor we kunnen vertrekken. 

Hoe ziet jullie ideale vakantie eruit?

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten