zondag 19 februari 2017

Julie | Mijn Favoriete Oogpotloden

http://www.verodoesthis.be/2017/02/julie-mijn-favoriete-oogpotloden.html

Ik denk dat iedere beauty liefhebber wel wat oogpotloden in huis heeft. Sommige verkiezen eyeliner in stift of vloeibare vorm, maar ik kies resoluut voor een oogpotlood. Ik heb er een heleboel en vandaag laat ik jullie mijn favorieten zien. Wanneer ik mijn make-up doe, ga ik altijd ook voor een volledige ooglook die ik dan afmaak met een oogpotlood. Er zijn zoveel verschillende merken en texturen op de markt, maar al snel weet je wel waar je zelf van houdt. Kijk je mee naar mijn favorieten?Dit zijn alle oogpotloden die ik in huis heb. Super veel verschillende merken en vaak met een verschillend prijskaartje. Zo heb ik potloden van Gosh, Bourjois, Rituals, MAC, NYX, Clinique, Catrice… en ga zo maar door. Na een tijdje grijp je toch altijd wel terug naar dezelfde paar kleurtjes die je voorkeur wegdragen. In dit artikel laat ik dan ook enkel mijn favorieten zien. Ik heb de dertien potloden gekozen die ik het meest gebruik en het mooist vind.Beginnen doe ik met een oogpotlood dat ik nog maar recent in huis heb en dat is van het merk Golden Rose. Ik ontving deze in een Deauty box en had nog nooit eerder van het merk gehoord. Het is een zeer koele grijs/zilver kleurtje en zoiets had ik nog niet in mijn stash. Ik gebruik hem dan ook graag bij een koele ooglook waarin ook grijze en zilveren kleuren in terug komen. Het potlood heeft niet echt een naam, enkel het nummer 302.

Van Gosh kocht ik twee oogpotloden aan twee euro toen dit merk het assortiment bij Kruidvat ging verlaten. Normaal kosten deze ongeveer tien euro per stuk, dus het leek me een goeie deal. Om eerlijk te zijn gebruik ik deze eigenlijk veel te weinig, terwijl ze wel super goed gepigmenteerd zijn. Ze hebben een heel romige textuur en een metallic finish. Ik heb de paarse (06 Plum) en de grijze (05 Grey) kleur gekocht omdat ik die het beste kan combineren met de oogschaduwkleuren die ik in huis heb.Van Catrice gebruik ik dit oogpotlood in Pearly Bird het meest, ondanks de lichte dekking. Ik vind het een mooie kleur en zoek al erg lang naar de perfecte rosé kleur in een oogpotlood. Op mijn hand geeft hij wel kleur en glans, maar op de ogen valt deze een beetje weg. Toch gebruik ik hem regelmatig omdat deze lichte kleur voor een open blik zorgt.

Mijn favoriet aller tijden moet toch wel Golden Dress van Bourjois zijn! Dit oogpotlood heb ik al zo vaak opnieuw gekocht! Ik vind het een veelzijdige kleur omdat hij zowel goud, koper als brons lijkt te zijn. Het is een waterproof oogpotlood dat super goed blijft zitten. Mocht ik je een drogistmerk moeten aanraden qua oogpotloden, kies ik zeker voor Bourjois! De kleuren zijn intens en de potloden werken erg fijn en voelen zacht aan.

Van Clinique heb ik enkel een klein oogpotloodje in mijn stash, al heb ik deze ook al wel goed gebruikt. Het is een van de weinige zwarte oogpotloden die ik heb. Als ik dan toch voor zwart kies, is het deze. Black Diamond heeft namelijk ook een subtiel zilveren shimmer in zich, die ik erg mooi vind. Het potlood is erg romig en voelt fijn aan. Het is niet het meest intense zwart ooit, maar dat zorgt er ook voor dat hij een stuk minder ‘hard’ overkomt.Net zoals dat ik van paarse lipstick hou, hou ik ook van paarse oogpotloden. Natuurlijk passen deze twee potloden niet bij elke look, maar ik ben er wel super blij mee. Uit de Limited Edition Toledo van MAC kocht ik het potlood in de kleur Designer Purple. Het is een zeer intense kleur die in elk licht van kleur lijkt te veranderen. Hij heeft een beetje roze glitters in zich, wat maakt dat deze kleur echt van je ogen spat! Ik vind deze echt super mooi.

Het andere paarse oogpotlood is uit diezelfde lijn van Bourjois dan waar ik het net al over had. Voluit is het de Contour Clubbing Waterproof lijn en dit is de kleur Purple Night. Deze heeft iets meer blauwe glitters in zich, waardoor hij er toch heel anders uitziet als de kleur van MAC. Beide kleuren zijn erg intens en goed gepigmenteerd. Je moet ze allebei slijpen, maar de potloden ‘schrijven’ echt goed. Er komt goed kleur vanaf en ze blijven zitten als een huis!
Als laatste kom ik nog aan bij het merk dat het meest vertegenwoordig is in mijn stash en dat is Rituals. Ik werk natuurlijk bij Rituals, dus op zich is het wel logisch dat ik hier veel van in huis heb. Toch ben ik echt oprecht enthousiast over deze oogpotloden en denk ik dat er toch nog steeds veel mensen zijn die niet weten dat Rituals ook make-up verkoopt. Voor 9.5 euro haal je al een potloodje in huis en op dit moment worden er zes kleuren verkocht.

Op de foto staan ook kleuren die niet meer in het assortiment zitten zoals Purple en Amethyst. De andere drie zijn nog wel te koop. Ik heb van alle kleuren bijna de ‘oude’ variant, behalve van de nieuwste kleur Bronze Taupe. De formule is vernieuwd en nu blijven de potloden nog beter zitten en zijn ze nog intenser van kleur. Moon en Jungle kregen dus gewoon een verbeterde formule maar zijn nog wel te koop.

Moon en Bronze Taupe heb ik al het vaakst gebruikt en ook reeds opnieuw gekocht. Toch vind ik Jungle en Purple ook verrassend mooi, maar die draag ik iets minder vaak. De overige kleuren in het assortiment zijn Black, Brown en Dark Purple. De formule werkt erg fijn en je kan het potloodje gewoon omhoog draaien. Ik vind de kleuren erg mooi en gevarieerd en dat maakt dat deze grote favoriet bij mij zijn!

Zo, dat was dan het overzicht van mijn favoriete oogpotloden. Als ik drie favorieten moet aanduiden zijn dit ik willekeurige volgorde: de Rituals oogpotloden, de Bourjois oogpotloden en het MAC Tolede potlood! Ik ben erg benieuwd naar welke jou het meeste aanspreekt! En welk merk of welke textuur vind jij het fijnst om te gebruiken? 

Liefs,


Julie x 

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooie verzameling zeg. Mijn favo is er 1 van Essence echt niet te geloven bijna.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat veel mooie oogpotloodjes. Ik draag eigenlijk geen oogpotlood

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo zie je maar dat sommigen er geen dragen en anderen er veel hebben! ;-)

   Verwijderen
 3. Ik heb ontzettend veel potloodjes ( vooral met glittertjes, I love it! ), maar gebruik ze amper. Binnenkort maar weer eens tevoorschijn toveren, want vroeger gebruikte ik het altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat veel! Ik vindt die van Rituals erg mooi qua kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, dankje Marielle! Ik vind die van Rituals ook mooi van kleuren! ;-)

   Verwijderen