zondag 5 februari 2017

Julie | Maskerreview: Primark White Chocolate Mousse Masker

http://www.verodoesthis.be/2017/01/julie-maskerreview-primark-white.html

Tijdens mijn bezoek aan Hasselt in november, bezocht ik ook het Primark filiaal daar. Ik kocht enkele leuke dingen, waaronder een pamper set waarin ook twee gezichtsmaskertjes te vinden waren. Een van die maskers was het White Chocolate Mousse Face Mask. Ik was hier ontzettend benieuwd naar, omdat ik een erg luchtige textuur verwachtte en omdat ik dol ben op witte chocolade. Zoals gewoonlijk, krijgen jullie natuurlijk ook deze eerste zondag van de nieuwe maand een maskerreview van mij. Benieuwd of dit masker mijn verwachting ook waar weet te maken? Lees dan zeker verder!Zoals ik al zei in de inleiding, zat dit masker in een setje. Ik weet dus niet of je deze ook apart zou kunnen kopen. De verpakking spreekt me wel aan, het ziet er netjes en clean uit. Niet te veel poespas en gewoon een duidelijke omschrijving van wat je in het zakje kan aantreffen. Ik was wel een beetje bang dat de geur chemisch zou zijn, maar dat weet je natuurlijk nooit op voorhand met maskertjes. Eerder heb ik al het 3D Moisture Mask en het Strawberries &Cream Masker van Primark geprobeerd.Met mijn nieuwe camera is het nog eventjes uitzoeken hoe ik best zulke glimmende verpakkingen scherp in beeld kan pakken. Hij legt zijn focus recht in het midden, waardoor de zijkanten nogal snel vervagen… Maar goed, over naar de instructies van het masker. Zoals eigenlijk wel bij elk gezichtsmasker het geval is, dien je eerst je gezicht te reinigen alvorens je het masker gaat aanbrengen. De huid rond je ogen dien je te vermijden en dit masker kan je maar liefst 20 minuten laten zitten. Dat is iets langer dan gemiddeld, maar bij een crème masker kan dit volgens mij geen kwaad. Het zakje is voor eenmalig gebruik.Voor de liefhebbers laat ik ook altijd graag de ingrediënten zien. Wat mij meteen opvalt, is dat kaolin, oftewel klei, hoog bovenaan de lijst staat aangezien dit geen kleimasker is. Je ziet bovenaan ook cetearyl alcohol staan maar dat is er eentje van het goeie soort. Het zorgt er eigenlijk voor dat water en olie kunnen worden gecombineerd in een crème. Ik zie ook veel goeie oliën zoals shea boter en amandelolie. Toch staat ook parfum in het lijstje, mocht je hier gevoelig aan zijn, moet je even overwegen of je dit masker al dan niet wil gaan gebruiken.
Toen ik het masker opende rook ik meteen een zoete geur. Ik vond het een beetje naar perzik ruiken, maar natuurlijk ook naar witte chocolade. Het mousse masker voelt vol en romig aan en om eerlijk te zijn had ik een iets luchtigere textuur verwacht. Ik had echt zo’n krakende mousse verwacht zoals bij een echte chocolademousse het geval is. Het masker is makkelijk aan te brengen en voelt op sommige plaatsen haast een beetje warm aan. Her en der voel ik het ook een beetje prikkelen, maar het is niet storend. Het masker wordt een beetje hard, dat zal dankzij de klei zijn, maar niet zoals bij een zuiverend kleimasker. Het verwijderend duurt wel eventjes, maar uiteindelijk voelt mijn gezicht fris en schoon aan, zonder rode plekken. Ik bedenk me ook wel even dat het doel van het masker nergens echt beschreven staat. Ik vond het zeker niet onaangenaam maar het is wel een mix tussen een hydraterend crème masker en een zuiverend kleimasker. De geur blijf je wel ruiken, dus daar moet je van houden. Ik zou hier niet meteen terug voor naar de winkel rennen, maar vond het wel fijn om het eens uit te proberen. Misschien was ik gewoon een beetje teleurgesteld door de textuur?

Hebben jullie al eens een maskertje van Primark geprobeerd? En welk type masker is jouw favoriet? Ik lees het graag in de comments onder dit artikel!

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat het masker je toch een beetje heeft teleurgesteld!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat vond ik ook! Misschien was mijn verwachting te hoog? :-)

      Verwijderen