maandag 2 januari 2017

Tried it | Garlic Parmesan Fries


Waarschijnlijk schrikt niemand nog als ik zeg dat ik echt wel hou van lekker eten. Zelfs gewoon het kijken naar die filmpjes van Tasty vind ik al erg leuk en dan heb ik het zelfs nog niet eens geproefd. Dan beslis je ineens om Pinterest eens te gaan bekijken en je bent vertrokken. Zo kwam ik afgelopen donderdag op het idee om eens frietjes te maken, die gebakken zijn in de oven met onder andere knoflook en Parmezaanse kaas. Aangezien ik te koppig ben om voor iets als dit een recept te volgen, besloot ik gewoon op mijn buikgevoel af te gaan. Benieuwd of het een succes was? Lees dan verder voor het recept en uiteindelijk mijn bevindingen. 

Benodigdheden: 
- aardappelen 
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- knoflookpoeder
- Peper
- zout
- Parmezaanse kaas 


Ik ben uiteraard heel erg simpel begonnen. Ik heb de aardappelen gewassen en daarna in reepjes gesneden. Ik zou ze trouwens niet te dik snijden, want anders moeten ze wel heel lang in de oven. Als ik het opnieuw zou maken, zou ik kiezen voor de dikte van McDonalds frietjes. Dat werkt, denk ik, het snelste. 


Wat ik hierna gedaan heb, is wederom ook erg simpel. Ik heb wat olijfolie gemengd met de kruiden. Dit moet je een beetje naar smaak doen. Let ook goed op want sommige Italiaanse kruiden bevatten al zout en dan moet je dus geen extra zout toevoegen. Gooi er ook niet té veel knoflookpoeder in want anders is dat het enige wat je proeft en dat is ook zonde. 


Daarna is het dus de bedoeling dat je je frietjes gaat insmeren met dit mengsel. Je kan dit op verschillende manieren doen. Ik heb er voor gekozen om met een penseel elk frietje in te smeren, maar je kan er ook voor kiezen om de frieten eerst in een kom te doen, mengsel erover te gieten en dan eens goed door elkaar te mengen (met je handen werkt dan het meest praktisch). Hierna heb ik er de Parmezaanse kaas over gedaan. 

Het is trouwens ook het beste als je de oven al voorverwarmd op 200°C. Ik kan we niet zeggen hoe lang ze er bij mij in geweest zijn, maar zie wel dat dit echt lang genoeg is. De mijne waren nog te slap, terwijl je echt wel stevige krokante frietjes wilt. 


Dit is dan het uiteindelijke resultaat. De dip erbij is Philadelphiakaas met Tsatsiki kruiden van bij Oil & Vinegar (aanrader!). 

Bevindingen:
Het ziet er alleszins enorm lekker uit, maar de volgende keer ga ik toch proberen om het recept zelf nog wat bij te schaven. Ik had namelijk wat teveel knoflookpoeder erin gedaan, waardoor ik enkel nog knoflook proefde. Ook, zoals ik hierboven al ergens vermeld heb, mochten ze nog iets langer gebakken zijn. Indien je het effect bereikt dat ze lekker crispy zijn en dat je de Parmezaan nog goed proeft, kan dit een succesverhaal zijn. Momenteel vond ik ze helaas nog niet speciaal genoeg. But I'll keep you updated! 

Liefs
Veronique 

2 opmerkingen: