zondag 29 januari 2017

Julie | Opgemaakt #35 – December

Zoals jullie al wel gemerkt hebben, begin ik tegenwoordig mijn artikels met een collage. Normaal gezien zou ik dit bij de Opgemaakt niet doen, gezien het feit dat deze foto’s met mijn telefoon genomen zijn en niet met mijn nieuwe camera. Toch start ik deze keer met een collage van de kaarsen die ik heb opgemaakt in december, omdat de eerste kaars ook mijn eerste opgemaakte product van de maand was. Ik maakte de Under A Fig Tree kaars van Rituals op en die vond ik echt fijn. Helaas zit deze niet meer in het assortiment, dus kan ik deze niet meer opnieuw kopen. Nadien maakte ik ook nog een mini kaars op van Rituals in de Green Cardamom geur. Deze heb ik al eerder gehad in het groot en ik vind dit echt een zachte en frisse geur. Ik denk wel dat ik deze nog eens opnieuw zou kopen. Van Yankee Candle hebben we in december een sampler opgemaakt in de geur Cinnamom Stick. Dit overschotje heb ik nadien nog als wax melt gebruikt en daar is hij echt te sterk voor. Ik denk dus niet dat ik deze in een echte jar zou aanschaffen. Al laatste geurkaars heb ik nog Lotus Secret van Rituals opgemaakt. Deze heeft een erg fijne geur maar is een beetje te subtiel voor onze huis. Ik denk niet dat ik deze dus nog opnieuw zou kopen in een kaars. Natuurlijk heb ik niet alleen kaarsen opgemaakt in december! Benieuwd wat ik zo nog al opgemaakt heb? Lees dan zeker verder!

In diezelfde Lotus Secret geur hebben we in december ook geurstokken opgemaakt. In stokjes vind ik deze geweldig om op de slaapkamer te zetten, als kaars vond ik hem dus niet sterk genoeg ruiken. Ik koop deze geurstokken telkens weer opnieuw, dus ook nu staat er een exemplaar in de slaapkamer en ligt er alvast een reserve fles in de lade.

Eerder deze week vertelde ik jullie wat meer over allerlei lichaamsscrubs en hun texturen. Helaas heb ik in december deze Rub Rub Rub van Lush opgemaakt, maar ik kocht in de sale ook een cadeaupakket Under The Mistletoe waar alvast een nieuw klein potje in zat. Ik vind deze shower scrub echt ontzettend fijn om te gebruiken omwille van zijn fijne textuur en lekkere geur. Deze heb ik al eerder opnieuw gekocht en ik zal dat zeker in de toekomst nog meer doen. Bovendien kan je vijf schone, lege potten terug binnenbrengen bij Lush en dan krijg je een gratis vers gezichstmasker!

Niet alleen scrubben is belangrijk in deze gure wintertijd, maar ook hydrateren met body butter natuurlijk! In december heb ik deze van Kruidvat huismerk met Olijf & Macadamia opgemaakt. Het is een vrij zachte en neutrale geur die iedereen wel zou kunnen gebruiken. De textuur vond ik ook aangenaam en voor zo’n goedkoop product vond ik de werking echt prima. Ik heb nog ontzettend veel andere bodycrèmes staan, anders zou ik zeker overwegen hem opnieuw te kopen.

Doordat ik jullie iedere week een nieuw nagellakje laat zien in de Friday Nails rubriek, gebruik ik natuurlijk ook behoorlijk wat nagellak remover. Deze Dip & Clean van Hema vind ik een erg goed alternatief voor de duurdere versie van Bourjois. Het sponsje is iets sneller brokkelig en verzadigd, maar hij kost ook minder dan de helft. Ik heb deze ondertussen al opnieuw gekocht omdat ik zulke potjes toch het fijnst vind.

Iets waar denk ik de meesten onder ons wel mee bekend zijn is micellair reinigingswater. Ik heb al veel verschillende soorten en merken geprobeerd en ben toch uiteindelijk ook gezwicht voor de populaire roze fles van Garnier. Ik vond deze zeker fijn, maar toch vind ik andere merken eigenlijk net zo goed. Van Hydra Science heb ik al een goeie gehad, maar ook Nuxe heeft een fijn micellair water in zijn assortiment. Ik ga deze niet meteen opnieuw kopen omdat ik graag afwissel tussen merken met dit soort producten.

Iets wat je minder vaak voorbij ziet komen in opgemaakt artikels is parfum. Toch heb ik in december een klein flesje van deze Glazed Apple Eau de Toilette van The Body Shop opgemaakt. Ik kreeg hem van Karen omdat zij verschillende flesjes had en ik toen net achter het net had gevist. Het is een limited edition, dus je kan hem ook niet meer opnieuw kopen. Ik vond dit zoete appelgeurtje zeker niet verkeerd, maar was hem tegen het einde een beetje beu. Zulke kleine flesjes vind ik echter wel handig om mee te nemen in mijn handtas.

De laatste tijd probeer ik me flink te houden aan de voorgeschreven regel om mascara niet langer dan goed is te gebruiken. Daarom heb ik in december ook deze Maximum Volume Mascara van Essence de deur uit gedaan. Helemaal op was hij niet, maar ik merkte dat mijn ogen er gevoelig op reageerden. Het borsteltje had een bijzondere vorm en dat vond ik in het begin wat moeilijk. Na een tijdje was ik er aan gewend en was dit best een prima mascara. Toch blijven mijn favorieten die van Rituals en Bourjois. Ik denk niet dat ik deze snel opnieuw zal kopen, al was hij zeker niet slecht.

Als ik me niet vergis is deze kleine reisverpakking van de Tao T’ai Chi Doucheschuim nog mee op vakantie geweest in september. Ik hou wel van die kleine verpakkingen maar neem ze altijd wel mee terug naar huis als ze niet volledig leeg geraakt zijn. Thuis heb ik deze dan nog verder opgemaakt, al heeft Nick hem ook wel af en toe gebruikt. Ik heb nog een groot exemplaar van deze doucheschuim in huis, anders zou ik hem onmiddellijk opnieuw aankopen.

In december is ook mijn favoriete lippenbalsem voor overdag op gegaan. Deze Born Lippy Plum Lip Balm van The Body Shop vind ik echt heel fijn. Hij geeft een subtiel kleurtje aan je lippen en biedt een goeie verzorging. Ik heb deze bijna dagelijks gebruikt als ik de deur uitging en daarom is het ook niet de eerste keer dat ik deze heb opgemaakt. Ondertussen heb ik al een reserve exemplaar gekocht, maar nog niet in gebruik omdat ik eerst andere lipproducten wil opmaken.

Mijn favoriete foundation moet toch wel deze Healthy Mix van Bourjois zijn. Ik heb deze al lang in gebruik en dus ook al vaak opnieuw gekocht. Ik vind hem erg fijn en de kleur 51 past perfect bij mijn huid in de wintermaanden. Wanneer het zonnetje weer wat meer gaat schijnen, neem ik ook wel eens kleur 52, die een tikje donkerder is. Ik heb nu alweer een nieuw exemplaar in gebruik.

Ook van Bourjois is deze Brow Design Brow Mascara in de kleur 04 Brun. Ik moet toegeven dat ik deze erg lang gebruikt heb en hij volgens de normen waarschijnlijk al over datum was. Toch vond ik deze nog steeds prettig werken en daarom heb ik hem helemaal opgemaakt. Het was de perfecte kleur en ik vind het nog steeds jammer dat hij nu op is. Misschien moet ik toch maar een nieuw exemplaar aanschaffen!

Tijdens een ruilmiddag met vriendinnen vorig jaar, werd ik de nieuwe eigenaar van dit Nectar Of Nature Haarmasker met avocado en shea boter. Ik vond de geur erg fijn en ook de werking was prima. Op dit moment heb ik nog wel wat haarmaskers in huis, dus ik heb deze nog niet opnieuw gekocht. Als ik me niet vergis kun je dit merk gewoon bij Carrefour kopen en zijn ze echt best goedkoop. Ik wil zeker nog meer producten van dit merk proberen!

De tweede fles geurstokken die leeg was in de maand december is deze van The Ritual Of Auyurveda van Rituals. Deze geur is nieuw sinds oktober en ik ben er echt verliefd op! Als je fan bent van deze rode geurlijn voor het lichaam, moet je echt eens de geurstokken en geurkaars van deze geur in huis halen. Heerlijk zoet en bloemig! Ik heb nog verschillende flessen reserve liggen om in de badkamer te zetten, maar deze koop ik zeker ooit nog eens opnieuw.

Deze Dessange Sublime Restructure Conditioner hebben jullie al eens eerder voorbij zien komen in mijn opgemaakt artikels. Ik leerde deze kennen dankzij Deauty en Goed Gevoel. Zowel in de samenwerkingsbox als in een reguliere box zat een fles van deze conditioner en ook uit de doos van mijn grootmoeder kreeg ik haar exemplaar. Gelukkig vind ik deze conditioner erg fijn van geur en werking en hoor je me dus niet klagen. Ondertussen kocht ik er ook al het haarmasker van en naar de shampoo ben ik ook nog benieuwd. Een nieuw exemplaar van deze conditioner heb ik al in gebruik!

Batiste is wat mij betreft toch wel een topmerk van droogshampoo! Normaal kies ik telkens voor de Tropical variant, maar in Oberhausen stonden zoveel nieuwe soorten die ik nog niet geprobeerd had, dat ik ging voor Sweetie. Hij is een stukje zoeter, maar ik vond hem echt super lekker! Helaas heb ik deze hier nog nergens gezien, anders had ik hem zonder twijfel opnieuw gekocht. Dit is mijn favoriete droogshampoo tot nu toe.

Nog een product dat ik hier helaas nergens kan kopen zijn de PocketBac’s van Bath & Body Works. Valérie bracht deze voor mij mee uit Amerika en ik ben er echt heel blij mee. Ik heb nu veel verschillende geurtjes kunnen testen en deze Island Margarita behoort zeker tot de favorieten. Het is een super frisse citrusgeur die je nog erg lang blijft ruiken na gebruik. Ik zou deze best opnieuw willen, al zou ik ook nog zoveel andere geuren willen uitproberen!

Ik ga nog even verder met favoriete producten want ook deze Mild Eye Make-Up Remover van Rituals vind ik geweldig. Normaal kocht ik altijd die van Jafra, maar deze is eigenlijk nog een stukje goedkoper en doet zijn werk minstens evengoed. Omdat het ook een remover met olie is, kan hij ook waterproof make-up verwijderen. Ik heb ondertussen al een nieuwe fles in gebruik en zal ook nadien zeker een nieuw exemplaar aanschaffen.

Elke avond smeer ik trouw een ooglotion onder mijn ogen en in december heb ik de Sérum Végétal Ooglotion van Yves Rocher opgemaakt. Hij is specifiek ontworpen om rimpeltjes aan te pakken en stevigheid te garanderen, zowel rond je ogen als rond je lippen. Ik heb deze al eerder gebruikt en vind hem best goed. Toch wissel ik graag af tussen merken van ooglotion omdat ik zulke producten snel beu ben.

In december heb ik zoals gewoonlijk ook weer een pakje wattenschijfjes van het Albert Heijn huismerk opgemaakt. Ik vind deze prima hun werk doen en ik kan ze gewoon tijdens het boodschappen doen meenemen. Ze kosten niet veel, gaan niet pluizen en voelen fijn aan. Ik koop deze eigenlijk altijd weer opnieuw.

Helaas heb ik in december ook mijn geliefde Diwali Delight Doucheschuim van Rituals opgemaakt. Het is een limited edition van twee winters geleden, maar ik vind hem echt heerlijk! Gelukkig heb ik nog één exemplaar in de kast staan, nadien is het jammer genoeg gedaan. Hij heeft de geur van patchoeli en cardemom en ik vind hem echt heerlijk om in de winter te gebruiken. Mocht het kunnen, kocht ik er een hele voorraad van!

Elke avond voor ik ga slapen, spray ik een beetje van deze Bed & Body Spray van Rituals op mijn hoofdkussen. Hij komt uit de Dao lijn, al heb ik nog een oude Tao verpakking. Hij ruikt heerlijk zacht naar witte lotus en werkt echt ontspannend. Ik gebruik deze nu al bijna twee jaar en denk niet dat ik ooit zonder voorraad zal vallen. Een nieuw flesje is in gebruik en een reserve flesje ligt in de kast…

Ik heb ook een Anti Stress Mud Pac Masker van Montagne Jeunesse opgemaakt in de laatste maand van het jaar. Ik heb echt een zware maand gehad in december en kon dit maskertje dan ook goed gebruiken. Mijn review van dit masker is al online gekomen en daarin kan je dan ook mijn mening hierover lezen. Ik kan je al wel verklappen dat ik deze niet meteen opnieuw ga kopen… maar ik heb dan ook nog een grote voorraad aan maskertjes in huis.

Van Lady Speed Stick zal je mij altijd positief horen spreken! Mijn favoriet is Orchard Blossom maar ook deze Shower Fresh variant vond ik erg fijn. Deze deodorant sticks werken geweldig goed en ruiken ook erg lekker. Vroeger gebruikte ik steevast een spray, maar sinds ik Lady Speed Stick ontdekt heb, gebruik ik altijd een stick. Wel wissel ik af tussen bepaalde merken, zodat mijn huid er niet aan zou gaan wennen. Deze komt uit Amerika en daardoor kan ik hem niet even snel opnieuw kopen. Gelukkig heb ik nog enkele exemplaren als back-up liggen!

Niet alleen mijn favoriete foundation is van Bourjois, ook hun Healthy Balance poeder gebruik ik bijna dagelijks. Ik maakte de kleur 53 op en die vind ik eigenlijk het fijnst. Hij is een tikje donkerder dan mijn eigen huidskleur, maar ik vind dat het effect wel erg mooi is. Je mag er ook weer niet te veel van gebruiken, maar hij is echt fijn om je foundation mee af te poederen. Ook hiervan heb ik altijd wel een reserve exemplaar in huis.

Van Treacle Moon heb ik nog de Warm Cinnamon Nights Bath And Shower Gel opgemaakt. Om heel eerlijk te zijn, hebben wij deze als handzeep in de badkamer gebruikt. Ik vond de geur wel lekker, maar niet fantastisch. Omdat ik telkens andere doucheproducten boven deze geur verkoos, vond ik het een goeie oplossing om hem als handzeep op te maken. Ik vind het wel jammer dat hij moeilijk open te wrijven is. Ik zou deze niet meer opnieuw kopen, al ben ik toch altijd benieuwd naar andere geuren van dit merk!

Als laatste heb ik nog een mini verpakking van de Essential Anti-Aging Day Cream van Rituals opgemaakt. Ik vind het altijd prettig om zulke kleine verpakkingen te gebruiken omdat je zo een product echt goed kan uitproberen. Hij bevat ook SPF 15 wat altijd mooi meegenomen is natuurlijk. Het is een dagcrème die werkt op de eerste fijne lijntjes en die je huid meer energie geeft. Ik zou deze zeker opnieuw willen kopen, al heb ik eerst nog wat andere dagcrèmes op te werken.


Dat was het dan wat betreft mijn opgemaakte producten in december! Ik merk vooral dat ik veel favorieten heb opgemaakt en dat ik ook enkele restjes heb opgewerkt. Welk product uit dit artikel spreekt jou het meeste aan? Ik ben benieuwd!

Liefs,


Julie x

6 opmerkingen:

 1. Wat heb je veel opgemaakt! Leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja ik maak altijd behoorlijk veel op in één maand tijd! :-)

   Verwijderen
 2. Wat heb je weer veel opgemaakt, the cinnamon nights van treacle moon vind ik wel lekker maar wel overheersend, daarom heb ik alleen een paar kleine flesjes gekocht .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar goede gewoonte hé! ;-) En ja dat snap ik wel! Ik wil nog wel geuren proberen, maar ook liefst in het klein dan! :-)

   Verwijderen
 3. Wow een boel spulletjes zeg! De Body Shop edt vind ik ook zalig! Baal dat ik hem niet meer kan kopen. De Rituals bed spray heb ik inmiddels ook in mijn bezit, kan niet meer zonder. Zalig!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja geen idee hoe ik het elke keer doe Hilde! :-) En die vind ik ook echt zalig! ;-)

   Verwijderen