zondag 1 januari 2017

Julie | Maskerreview: Montagne Jeunesse – Mud Pac Anti-Stress

http://www.verodoesthis.be/2016/12/julie-maskerreview-montagne-jeunesse.html

Naar maandelijkse gewoonte, heb ik ook in het nieuwe jaar een maskerreview voor jullie op de eerste zondag van een nieuwe maand. Ik kan echt niet geloven dat 2017 aangebroken is, maar ik hoop oprecht dat het op alle vlakken een beter jaar mag zijn dan 2016. Ik doe niet aan goede voornemens, het enige dat ik wens is een goede gezondheid en gelukkig zijn. Over naar de orde van de dag: een Mud Pac Anti-Stress Masker van Montagne Jeunesse. Ik heb ooit al veel van deze maskers voorbij zien komen bij mijn mama, maar zelf had ik er nog maar ééntje geprobeerd. Ik was dus erg benieuwd naar dit masker en kon wel wat ontspanning gebruiken. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan zeker verder!Zoals je op de voorkant van de verpakking ook al kon zien, is het een kleimasker met dode zee klei. Het zou diep reinigend moeten werken en ze beloven ook een schoon en fris gevoel. Ik ben zelf wel fan van kleimaskers maar ik weet dat mensen met een droge huid dat niet altijd zijn. Mensen met een vette huid kan ik ze wel aanraden omdat je huid nadien veel schoner aanvoelt. Grappig detail vind ik dat ze zeggen dat de ingrediënten van kleur kunnen verschillen. De kleur van het masker zelf komt haast nooit overeen met de kleur die op de voorkant van de verpakking staat. Beetje jammer, maar ze dekken zich alvast in!Ook naar de ingrediënten ben ik altijd benieuwd. Bovenaan zien we natuurlijk water en klei staan. Vervolgens staat er alcohol denat, en dat is iets wat veel mensen afschrikt. Ik heb er nog nooit last van ondervonden, maar het staat niet bekend als een goed ingrediënt. Verder zie ik wel nog zeewier extract, lavendel- en bergamotolie en zeezout. Ook parfum zit in dit masker verwerkt, dus je moet even voor jezelf uitmaken of jouw huid hier tegen kan of niet. De kleur van het masker op de achterkant lijkt me al meer waarheidsgetrouw dan die van de voorkant.
Het masker smeerde zeer vlot uit en had een soort muntgroene kleur. Net zoals het Hema Clay Face Mask, had ook dit masker de geur van scheerzeep voor mannen. Volgens mij heeft het toch iets te maken met die dode zee extracten. Je blijft de geur tijdens gebruik wel een beetje ruiken, dus daar moet je fan van zijn. Zoals meestal het geval is bij kleimaskers, droogt ook dit masker hard op wanneer je het de volle 10 à 15 minuten op je gezicht laat zitten. Na het afspoelen was mijn huid niet rood of trekkerig maar voelde ze net schoon en zacht aan. Tijdens het gebruik voelt het masker fris aan, zonder te gaan tintelen. Ik vond het zeker geen verkeerd masker, maar gebruik er toch liever eentje met een lekkere geur.

Wat vinden jullie van dit masker? En welk gezichtsmasker is jouw favoriet? Geef je mening in de reacties onder dit artikel!

Liefs,


Julie x

3 opmerkingen:

 1. Toen ik nog op de middelbare school zat kocht ik regelmatig maskers van Montagne Jeunesse. Ieder weekend hielden mijn vriendinnen en ik een slaapfeestje en probeerden we allerlei zakjes met maskers. Ik heb deze maskers al heel lang niet meer gebruikt. Sterker nog, ik wist niet eens dat 't nog bestond. Ik krijg spontaan zin om weer een aantal zakjes met maskers te kopen. Niet deze klei-variant, dat vind mijn droge huid niet zo fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja zulke nostalgische dingen kunnen wel leuk zijn om een keertje terug te gebruiken! En ik denk dat ze nog gewoon verkocht worden bij Kruidvat bijvoorbeeld! :-)

   Verwijderen
 2. Ik heb een la vol met maskers, dus mijn goede voornemen is om wekelijks zeker 2x een masker te doen. Volgens mij heb ik ook nog van dit merk liggen. Hij klinkt wel lekker, de geur vind ik wel belangrijk, maar niet doorslaggevend.

  BeantwoordenVerwijderen