zondag 8 januari 2017

Julie | Marc Jacobs – Decadence

http://www.verodoesthis.be/2017/01/julie-marc-jacobs-decadence.html

Het is al een tijdje geleden dat ik nog eens een heel artikel geschreven heb over één enkel parfum. Ik val de laatste tijd als een blok voor mooie of speciale verpakkingen en wil mijn collectie dan ook nog een beetje uitbreiden. Mijn parfums staan dan ook mooi uitgestald op mijn make-up bureau, dus ik kan echt genieten van de mooie verpakkingen. Uiteraard dienen deze geurtjes mij ook te bevallen zodat ik ze wel daadwerkelijk kan dragen. Voor mijn Kerst kreeg ik van Nick de geur Decadence van Mark Jacobs. Ik had deze al een tijdje op mijn wishlist staan en vandaag vertel ik jullie er alles over!Het parfum zit verpakt in een petrol groene, fluwelen doos. Ik koos de 50ML parfum omdat die toevallig in korting was. We kochten hem aan bij parfumcenter.nl. Normaal kost dit geurtje €86.41 bij hen en nu was hij in korting voor €59.95. Vaak koop ik enkel nog maar 30ML parfum zodat ik deze ook makkelijk in mijn handtas kan meenemen, maar voor deze prijs kon ik hem echt niet laten staan. Het parfumflesje ziet er zo uit, aangezien de dop nog in een apart doosje verpakt zat. Ik vind het wel erg chique hoe ze hun producten verpakken. Je ziet dat dit met de grootste zorg gedaan wordt en het geeft meteen een luxe gevoel. Ik vind de kleur van de verpakking erg mooi. Binnen deze geurlijn heb je ook nog Devine Decadence, in een lichtere groene verpakking, maar die vind ik zelf niet lekker ruiken.De dop is eigenlijk wat je nodig hebt om dit pronkstuk compleet te maken. Marc Jacobs zorgt met deze verpakking voor een knipoog naar zijn eigen handtassencollectie. Ik vind dit zo’n prachtige verpakking! Het ziet er echt uit als een kleine handtas en je kan hem dan ook echt vastnemen bij de gouden ketting en hem als het ware dragen. Ik zou het niet te vaak durven, omdat ik toch wel bang ben om de fles parfum op de grond te laten vallen.De dop is haast even groot als de fles zelf. Ik vind het echt een prachtige verpakking en zou er wel honderd foto’s van kunnen nemen. Maar goed, over de geur zelf moet ik jullie natuurlijk nog alles vertellen. Omdat ik zelf geen ster ben in het beschrijven van een parfum, neem ik gewoon de officiële verklaring over.

“Decadence, gecreëerd door meesterparfumeur Annie Buzantian, is een luxueuze, sensuele, houtachtige geur. De geur fascineert met een zwoele top van sappige, Italiaanse pruim, goudkleurig saffraan en fluweelzacht iris. Het hart is een boeket van kostbare Bulgaarse roos dat zich vermengt met weelderige iriswortel en romige nuances van jasmijn sambac. Sexy vloeibaar amber, bedwelmend vetiver en warm papyrushout ontwikkelen zich in de basis tot een signatuur van geraffineerde luxe. 

    Top: Italiaanse pruim, iris, saffraan
    Hart: Bulgaarse roos, jasmijn sambac, iriswortel
    Basis: Vloeibaar amber, vetiver, papyrushout”
De geur is kruidig en zwaar, maar je ruikt er inderdaad ook zoete accenten in terug. Nick is niet helemaal fan van deze geur, maar ik ben dat zeker en vast wel! Het is geen typisch zoet geurtje en ik merk dat mijn stijl van parfum wel begint te veranderen. Ik waardeer de details in verpakkingen en kies vaker voor een opvallender en zwaar parfum. Het is een warme geur die perfect past bij deze periode van het jaar. Wat mij betreft, blijft deze geur ook goed hangen en ruik je hem ook tijdens gebruik zelf nog. Ik spray zelf ook altijd wat op mijn kleding, om er nog langer van te kunnen genieten. De naam van het parfum is wat mij betreft ook goed gekozen omdat het wel zo’n luxe, decadente geur is. Je hoort het al, ik ben dikke fan! Ik ben dan ook super blij met dit cadeau en zal nog lang genieten van de prachtige verpakking en de fantastische geur!

Wat vinden jullie van deze verpakking? En denk je dat deze geur iets voor jou zou zijn? Laat het me zeker weten, ik ben benieuwd!

Liefs,


Julie x

10 opmerkingen:

 1. De flacon is prachtig en alleen daarom al zou ik hem kopen. Ben erg benieuwd naar de geur. xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat was voor mij ook een grote reden! Maar de heerlijke geur is net zo belangrijk! ;-)

   Verwijderen
 2. Waah, wat een beauty zeg! Zelf heb ik Daisy van Marc Jacobs en ben ik verliefd op de geur. Ben erg benieuwd naar deze editie! Volgens vriendinnen is deze geur wel iets heftiger dan Daisy. Toch maar zelf eens ruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daisy is inderdaad een stuk lichter van geur! Marc Jacobs heeft echt mooie flacons! :-)

   Verwijderen
 3. Ahh die verpakking <3 Klinkt trouwens als een geur die ik ook top zou vinden, ik ga er snel eens aan snuffelen in de parfumerie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh dikke liefde voor Marc Jacobs! Ik heb er zelf 2 flacons van en ben gewoon helemaal verliefd op de geuren en de flacons. Ik herken wel wat je zegt over de geur van deze en ik spray ook altijd wat op mijn kleding voor extra lange geur :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is mijn eerste Marc Jacobs, maar vast niet mijn laatste Agneta! :-)

   Verwijderen