dinsdag 3 januari 2017

3 series om te bingen


Toon, mijn vriend, heeft al een tijdje Netflix en hij is zo geweldig dat hij zijn account met mij deelt. Heerlijk. Sindsdien hebben wij dus al uren series en films gekeken en ondertussen merk ik al wel welke series we ideaal vinden om op een luie dag eens te bingen. Dit is natuurlijk volledig persoonlijk, maar het leek mij toch nog eens boeiend om dit met jullie te delen. Ook het feit dat ze dus op Netflix staan, maakt het allemaal weer iets gemakkelijker. 

Once upon a time 


Deze serie herken je misschien wel als je Verodoesthis al een hele tijd volgt. Ik heb deze serie namelijk zelf ooit al eens gevolgd, maar ik ben na een tijdje afgehaakt. Sinds we dus Netflix hebben, zijn we hier opnieuw aan begonnen en deze keer wordt het volgehouden. Dit is voor ons de ideale serie om te kijken als we eens een luie zondagnamiddag willen houden. De laatste keer dat we zo'n dag hadden, hebben we een aflevering of 16 gekeken. Zegt genoeg waarschijnlijk. ;) 

Deze serie gaat over sprookjesfiguren die door een vloek naar de echte wereld zijn gestuurd en ook hun sprookjesverleden vergeten zijn. Door een achterpoortje in de vloek, hebben ze wel 'hun redder' in veiligheid kunnen brengen in de hoop dat zij haar rol ook gaat waarmaken. Of dit allemaal lukt en hoe het verder loopt, ga ik niet verklappen. Deels ook omdat we zelf nog heel wat seizoenen moeten zien en in de sprookjeswereld weet je maar nooit. Niets is wat het lijkt. 

Lie to me


Na House ondertussen al een keer of vier volledig gezien te hebben, was het tijd om een nieuwe cynische man te vinden. Dit is mij met Lie to me ook wel gelukt. Het hoofdpersonage hier is echt de dokter House van de politieseries. Nu ja, of ik het echt een politieserie kan noemen... Het gaat alleszins over een bedrijf dat regelmatig wordt ingehuurd bij het oplossen van misdaden omdat het personeel uit kleine dingen in iemand zijn houding of stem kunnen halen of iemand liegt. 

Rond de herfstvakantie hebben wij hier bijna alle afleveringen van gekeken (2 korte seizoeken en 1 langer seizoen) en ik moet eerlijk zijn dat ik nog enkele afleveringen heb die ik nog niet gezien heb, puur omdat ik eigenlijk niet wil dat ik weer een serie heb uitgekeken waarvan er geen nieuwe afleveringen meer komen. Anders ga ik het toch weer opnieuw en opnieuw kijken en na een tijdje krijg je hetzelfde als met House en heb ik het uiteindelijk een keer of vijf gekeken. 

Hannibal


Ik heb een vreemde fascinatie wat misdaad betreft. Zo vind ik het ook enorm interessant om over misdadigers te lezen. Ondanks dat het verhaal van Hannibal Lecter fictie is, blijft het super boeiend. Het begon voor mij met 'Silence of the lamb' en ik ben er gefascineerd door gebleven. Toen ik deze serie dan zag staan, kon ik ook niet veel anders dan er aan te beginnen. Toegegeven, in het begin vond ik het nog wat 'langdradig' en vond ik dat er iets te weinig Hannibal aanwezig was, maar waar ik nu ben, is dat al een stuk meer aanwezig. 

"FBI profiler Will Graham is recruited by Jack Crawford, the head of Behavioral Sciences, to help investigate a serial killer in Minnesota. With the investigation weighing heavily on Graham, Crawford decides to have him supervised by psychiatrist Dr. Hannibal Lecter. Initially, Lecter – who is secretly a cannibalistic serial killer – works to manipulate the FBI from within, but the bonds he builds with Graham begin to threaten his longevity. Lecter is fascinated by Graham's ability to empathize with psychopathic murderers, and tries to push the boundaries of Graham's fragile sanity in order to turn him into a killer himself."

Indien jullie nog aanraders hebben wat series op Netflix betreft, laat zeker een comment achter! 

Liefs
Veronique  

2 opmerkingen:

  1. De eerste serie lijkt mij wel iets voor mij x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lie to me heb ik vaak gekeken toen deze op tv werd uitgezonden, goede spannende serie!

    BeantwoordenVerwijderen