dinsdag 10 januari 2017

2 goede voornemens


Enkele dagen geleden wees Julie mij op een artikel waarin ik goede voornemens voor 2015 opnoemde. Bij nader inzien, denk ik dat er van die goede voornemens niet echt veel gelukt is. Vandaar dat ik eigenlijk had besloten om geen goede voornemens voor dit jaar op te stellen. Toch wil ik voor mezelf twee voornemens of 'challenges' opstellen en in de hoop dat ik me er beter aan ga houden, heb ik besloten om deze toch ook aan jullie te vertellen. Verwacht geen enorm grote dingen, maar gewoon wat kleintjes voor mijn eigen goed. Mijn eerste goede voornemen is een klein beetje een experiment. Ik heb besloten om vanaf 9 januari, op zijn minst, tot eind februari geen alcohol te drinken. Of hier alleszins mijn best voor te doen. De redenen hiervoor zijn simpel. Langs de ene kant wil ik dit gewoon eens geprobeerd heb, langs de andere kant, wil ik bewuster omgaan met alcohol. Soms bestel je bijna uit gewoonte op cafĂ© een pintje (als je niet met de auto bent), terwijl je er eigenlijk niet perse zin in hebt. Als laatste wil ik ook eens kijken wat dit met mijn gewicht doet. Alcohol is hier enorm slecht voor en ik hoop dat ik op zijn minst toch een klein verschil kan merken. 

Daarnaast ga ik ook proberen om te minderen met frisdrank. Het heeft namelijk ook geen zin om te stoppen met alcohol met mijn gewicht voor ogen, als ik deze gewoon door frisdrank vervang. Ik zeg niet dat ik helemaal geen frisdrank meer ga drinken, want dat wordt moeilijk, zeker als ik eens iets ga drinken met vrienden (water is ook maar water). Ik ben wel nog een beetje aan het twijfelen wat ik met koffie ga doen, zeker op school drink ik dit regelmatig en om daar nu volledig mee te stoppen, lijkt me moeilijk. Wel ga ik natuurlijk proberen om zo veel mogelijk koffie zonder melk en suiker te nemen. Van mijn tweede goede voornemen gaat vooral mijn mama erg blij worden. Ik heb mij namelijk voorgenomen dat ik de volgende maanden mijn best ga doen om flessen douchegel en dergelijke op te maken. Ik heb namelijk veel te veel flessen die nog halfvol ergens in een kast staan. Dit heeft uiteindelijk echt geen zin. Dit is voor mij ook een manier om af te geraken van producten die ik zelf niet meer geweldig vind, zodat ik later enkel nog echt de goede overhoud en opnieuw kan kopen. 

Ik ga beginnen met de doucheproducten en tussendoor ook zoveel mogelijk bodylotions en bodybutters gebruiken. Hier heb ik ook nog een hele voorraad van die ik eigenlijk amper gebruik. Mijn huid kan het eigenlijk ook wel gebruiken, dus dit is misschien een ideale moment om dit ook te proberen. 

Hebben jullie nog goede voornemens? 

Liefs
Veronique 

1 opmerking:

  1. Oh die eerste zou voor mij geen probleem zijn, ik drink maar weinig alcohol de laatste jaren. Ik pak alleen een wijntje als ik er echt zin in heb. Succes met je voornemens!

    BeantwoordenVerwijderen