donderdag 29 december 2016

Tea talk


Het is ondertussen meer dan anderhalve maand geleden dat jullie nog iets van mij gehoord hebben. Hier is uiteraard, wederom, een reden voor en deze keer had ik er eigenlijk niet op kunnen inspelen. Nu het kerstvakantie is, wil ik wel proberen om wat vooruit te werken zodat ik na de vakantie toch wat posts heb klaarstaan. Deze post is eigenlijk om jullie even uit te leggen waarom ik de afgelopen anderhalve maand afwezig ben geweest en hoe ik het zie voor de volgende zoveel maanden. 


Zoals jullie weten ben ik in juni afgestudeerd als leerkracht, maar was het vinden van een job nog niet zo simpel. Ik had best wat brieven verstuurd maar elke keer dat ik op gesprek mocht komen, hoorde ik weer hetzelfde "We hebben toch voor een andere kandidaat gekozen". Begin november, einde van de herfstvakantie, kreeg ik ineens op zaterdagavond een telefoontje of ik de maandag erna (7 november) op gesprek kon komen. Zo gemotiveerd als ik toen nog was, ben ik er op ingegaan want wie weet. Ik moet wel toegeven dat ik er zonder verwachtingen naartoe ging. Ik dacht echt dat dit weer het zoveelste gesprek zou worden waarna ik zou horen dat ze toch voor iemand anders gekozen hadden. 

Oh boy, what was I wrong. Ik mocht namelijk de dag erna al onmiddellijk les beginnen geven. Dit bracht heel wat werk met zich mee, want ik moest natuurlijk mijn klassen leren kennen, mijn lessen voorbereiden en ik kwam eigenlijk altijd pas thuis wanneer het al donker was. Dit zorgde ervoor dat ik langs de ene kant geen tijd had om te schrijven, maar al helemaal niet om foto's te maken. Ook in het weekend was ik meestal druk bezig voor school en de blog bleef dan wat liggen. 

Normaal gezien liep mijn contract maar tot eind november, maar dit is ondertussen al verlengd tot eind januari en verder zien we wel. Van mijn part mag het nog wel een tijdje verlengd worden, want het is een stukje rijden naar het werk, maar ik doe het enorm graag. 

Hierdoor is de kans wel groot dat ook nu na de kerstvakantie het niet meteen weer gaat zijn zoals het vroeger was. Een life through my eyes gaat er al niet snel aankomen aangezien ik niet veel noemenswaardige foto's maak, maar ondertussen heb ik ook mijn YouTube filmpjes op privĂ© gezet want mijn leerlingen hadden het uiteraard gevonden. Ook dit staat nu dus op een laag pitje. Ik ga ook een beetje moeten bekijken over welke onderwerpen ik dan voortaan ga bloggen. Zeker persoonlijke dingen lijken mij nu niet echt zo gepast om te posten. 

Ik zal nu tijdens de vakantie mijn best doen om zo ver mogelijk vooruit te schrijven, maar ik beloof niets. Wat jullie zeker nog mogen verwachten is (eindelijk) een review van een Visalux highlighter. Deze heb ik al liggen sinds de herfstvakantie en ik voel mij al enorm schuldig dat ik er nog steeds niet over geschreven heb. Dringend doen dus! 

Ook heb ik eindelijk mijn mailbox eens geopend en gemerkt dat er nog heel wat mails staan te wachten om te beantwoorden. Dit zal ook iets voor een van deze dagen zijn. 

Alvast een hele fijne jaarwisseling, maar jullie horen nog van me. ;) 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten