woensdag 30 november 2016

Julie | Opgemaakt #33 – Oktober

Zoals jullie weten, maak ik iedere maand best veel producten op. In de maand oktober was dit niet anders, dus het zal weer een lang artikel worden. Neem dus best iets te drinken bij de hand en dan kunnen we er samen aan beginnen. Deze maand ga ik van start met de Brightening Face Exfoliator van Rituals. Deze gezichtsscrub is erg mild en dat had van mij iets steviger gemogen. Toch denk ik dat ik hem nog wel eens opnieuw zou kopen omdat ik nog geen vaste gezichtsscrub ontdekt heb die ik erg fijn vind. Benieuwd naar de overige producten? Lees dan zeker verder!

Toen Veronique en ik vorig jaar uitgenodigd waren op de Brand Bazaar mochten we een product van Gliss Kur uitkiezen dat we nadien toegestuurd zouden krijgen. Ik ging voor het Serum Deep-Repair Masker. Pas nu bedenk ik mij dat ik er nooit een artikel over geschreven heb. Dit komt voornamelijk omdat ik het toch moeilijk vind om resultaat te tonen bij haarproducten. Ik vond het serum nogal dun aanvoelen, maar toch vond ik het geen slecht product. Nadien bleven mijn haren lang goed en het masker verzwaarde mijn haren niet. Ik zou het niet meteen opnieuw kopen maar vond het toch een fijn product. Ik vond de tube ook best moeilijk om er met natte handen iets uit te krijgen.

Op het toilet heb ik toch altijd graag een luchtverfrisser bij de hand en deze keer hebben we de Velvet Tea Party van Glade opgemaakt. Het was een Limited Edition, dus ik weet niet of hij nu nog te verkrijgen is. Ik vond hem in ieder geval erg lekker ruiken. Hij was een beetje zoet, maar zonder te intens te zijn. Mocht ik deze nog eens tegenkomen zou ik hem misschien wel opnieuw aankopen.

Omdat ik deze maand zoveel heb opgemaakt, neem ik sommige producten bij elkaar in een collage. In oktober heb ik gewone wattenschijfjes van Alber Heijn opgemaakt. Volgens mij komen deze iedere maand wel voorbij want ik gebruik ze veel en graag.

Van Hema had ik dan nog de grote wattenschijfjes in huis gehaald, die ik gebruik met micellair water. Ook deze vond ik niet slecht, al wissel ik gerust af tussen deze, die van Action en die van Albert Heijn.

Valt het op dat Nick en ik iedere week onze boodschappen doen bij Albert Heijn? Ook deze gezicht reinigingsdoekjes komen van het huismerk. Ik gebruik deze graag en vind ze prima werken. Erg makkelijk dat ik deze bij het boodschappen doen gewoon mee naar huis kan nemen. Ze zijn ook niet echt duur, dus dat is mooi meegenomen.

Ook de geurkaarsen heb ik even samen gezet in dit artikel. Als eerste hebben Nick en ik een klein exemplaar van de Black Oudh geurkaars van Rituals opgemaakt. Deze geur vind ik erg fijn om in de winter te branden omdat hij een vrij diepe en warme geur heeft. Ik heb hem nog nooit in het groot gehad, dus ik weet niet of ik dat nog ga doen.

Mijn favoriete geurkaars van Rituals is de Indian Rose. Een vrij zoete en bloemige geur die al snel in de hele woonkamer hangt. Deze ruik je lekker aanwezig zonder bedwelmend te zijn. In kleine ruimtes zou hij misschien te intens zijn. Ik vind deze erg lekker en heb hem ondertussen al opnieuw gekocht.

Nadien hebben we nog de Blackcurrant & Forest Plum geurkaars van Primark opgemaakt. Deze vond ik niet slecht, al rook je ze niet heel erg duidelijk. Ondanks de grote pot, gaat deze toch slechts dertig branduren mee. De kaarsen van Primark zijn natuurlijk goedkoop, dus dat maakt veel goed. Ik zou nog wel kaarsen kopen daar, maar dan kies ik liever een nieuwe geur.

Ten slotte hebben we nog de kleine Incense kaars van Rituals opgemaakt. Hij komt uit hetzelfde assortiment als de Black Oudh geur en dat ruik je wel. Deze zwarte kaarsen zijn vrij zwaar van geur en deze ruikt dan weer naar wierook. Je moet er van houden, maar ik vond hem zeker niet slecht. Het zijn echt kaarsen die je een kans moet geven.

Ook van wasproducten heb ik veel opgemaakt in oktober, vandaar opnieuw een collage. Mijn wasproduct voor witte en kleurwas heb ik altijd van Persil. Deze kocht ik ooit de allereerste keer en ik ben er best tevreden over. De nieuwe flessen zijn dus ook al in gebruik.

Waar ik wel vaak mee afwissel is wasverzachter. Ik word een geur nogal snel beu en daarom koop ik iedere keer een andere. Deze van Lenor is de Gouden Orchidee geur en die vond ik wel erg lekker. Volgens mij heb ik deze al wel eens eerder gehad en ik zou hem ook zeker opnieuw kopen. Enkel jammer is dat de fles aan de kleine kant is. Ik zou eens op zoek moeten naar de XL fles van deze geur.

Op vakantie namen Nick en ik twee tubes van deze Wai Wang scrub mee, omdat we hem allebei zouden gebruiken. De tweede tube is niet opgemaakt op vakantie maar we namen hem wel terug mee naar huis. Thuis gebruik ik allerlei verschillende scrubs, maar Nick gebruikt vooral deze van Rituals uit de Tao (nu Dao) lijn. Ik vind deze ook fijn omdat het een milde scrub in een pastavorm is. Ik heb hier altijd een full size exemplaar van in huis.

In de maand oktober hebben Nick en ik maar liefst twee lippenbalsems opgemaakt. Te beginnen met de Bee Natural Lipbalm in de Pomegranate geur/smaak. Deze zat in de Deauty box van maart en nu hebben we hem eindelijk kunnen gebruiken. Ik vond deze meteen erg fijn, Nick moest er even aan wennen. We hebben ondertussen de Coco Nilla variant van dit merk gekocht.

Van Cherry Culture hebben we de Banana Lip Balm opgemaakt. Ik kreeg deze ooit eens gratis bij mijn NYX bestelling op de website en toen had ik er een tweede exemplaar bij gekocht. Dit was helaas al mijn tweede verpakking en dat vind ik jammer. Het was namelijk een erg fijne lip balm en ik zou hem graag nog eens opnieuw kopen. Toch vind ik de verzendingskosten van Cherry Culture vrij hoog.

Een van mijn favoriete gezichtsreinigers is Let The Good Times Roll van Lush. Hij reinigt niet alleen goed, hij ruikt ook nog eens heerlijk naar popcorn. Hij bevat ook kleine scrubdeeltjes waardoor je hem ook voor je lichaam als scrub kan gebruiken. Ik heb deze al vaker gehad en zou hem dan ook zeker nog eens opnieuw kopen. Het enige jammere hieraan is de beperkte houdbaarheid. Ik ga dus eerst nog mijn andere reinigers opmaken voor ik deze opnieuw koop.

Net zoals lippenbalsem, gebruiken Nick en ik voor het slapengaan ook iedere dag handcrème. Ik heb een heel mandje vol met verschillende soorten en merken. Deze keer hebben we de Argan Oil & Rose Hand Cream uit de Treasures Of Morocco lijn van het Kruidvatmerk Spa Secrets opgemaakt. We hadden deze al eens eerder gehad en vonden hem best fijn. Voorlopig ben ik hem weer even beu, maar het kan best dat we deze nog eens opnieuw kopen.

Van Nuxe heb ik in oktober het Crème Fraîche de Beauté masker uitgeprobeerd. In mijn review konden jullie al lezen dat ik gemengde gevoelens had over het masker. Ik zou het dan ook niet full size aanschaffen ondanks het feit dat mijn huid nadien wel zacht en gehydrateerd aanvoelde.

Unani is een merk dat ik heb leren kennen dankzij Deauty. Deze Absolute Care Night Cream zat in de Deauty box van januari en ik vond hem echt erg fijn. Ik vind eigenlijk alle producten die ik al geprobeerd heb van het merk wel fijn. Helaas heb ik nog nergens kunnen vinden waar ik de producten zou kunnen kopen. Ik kan hem dus niet opnieuw kopen maar zou dat zeker doen als ik een verkooppunt kan vinden. Op het einde heb ik de tube open geknipt en ook daar ben ik nog enkele dagen mee toegekomen.

Nog een product uit een Deauty box is deze Wonder Eye Cream van Balance Me. Hij zat ook in de Goed Gevoel box en daarom had ik twee exemplaren. Ik nam deze kleine tube mee op vakantie en heb hem nadien thuis verder opgemaakt. Het was zeker een prettige oogcrème want ik had soms het gevoel alsof ik hem echt voelde werken en mijn huid rond de ogen strakker trekken. Ik zou hem misschien wel opnieuw willen kopen, al weet ik ook niet waar Balance Me verkocht wordt.

In de categorie geurstokken hebben we deze maand ook twee exemplaren opgemaakt. De grote stokken die je links ziet zijn van de Karma Limited Edition van Rituals. Ik heb deze met veel plezier gebruikt en heb gelukkig nog een back-up liggen. Je kan deze helaas niet meer opnieuw kopen.

De kleine geurstokken die je rechts ziet zijn ook van Rituals maar dan in de Pure Rose geur. Deze heb ik in onze gang gehad en ik vond ze zeker niet verkeerd. Deze geur is ondertussen uit het gamma gehaald en vervangen door de Ayurveda stokjes. Die vind ik echt nog veel lekkerder, dus mij hoor je niet klagen. Deze opnieuw kopen kan dus niet meer, tenzij misschien in de solden maar dan zou ik het zelf niet doen.

Het enige product van RainPharma dat ik eigenlijk regelmatig gebruik is hun After Oil voor in de douche. Ik gebruik hem aan het einde om mijn huid extra te hydrateren. Ik heb hem al in verschillende geuren gehad en deze keer heb ik hem in de Sweet Morning Mint opgemaakt. Ik heb al een nieuw exemplaar van deze geur in gebruik.

Als jullie mij al een tijdje volgen, weet je dat ik erg trouw ben aan mijn Signal tandpasta. Dit is dan ook letterlijk de eerste keer dat er ooit een andere tandpasta aan bod komt in mijn opgemaakt artikels. Tijdens het EK hadden we bij Albert Heijn gespaard voor hun EK box en daarin zat deze Prodent Expert Protection. Ik vond hem niet slecht en heb hem graag gebruikt. Omdat we twee boxen gespaard hadden, heb ik nu nog een reserve tube van deze tandpasta in huis.

Een kleurtje nagellak opmaken komt niet veel voor, maar een base & top coat gaat natuurlijk veel sneller op. Deze 4-in-1 Complete Care van Flormar heb ik al eens eerder gehad en ik vind hem echt erg fijn. Hij zorgt ervoor dat mijn nagellak een mooie glans heeft en hij zorgt voor een langere houdbaarheid. Helemaal leeg kan je hem niet echt krijgen, maar ik heb al wel een nieuw exemplaar in gebruik.

Ik neem me telkens voor om eens een artikel te schrijven over de make-up van Rituals, maar ik stel het telkens weer uit. Er komt altijd wel een belangrijker of dringender artikel en dan schuif ik dit weer achteruit in mijn planning. Mijn favoriet make-up product van Rituals zou wel eens deze 3-in-1 Miracle Mascara kunnen zijn. Ik heb hem ook al eens in een groot formaat opgemaakt en er ligt al een nieuwe te wachten. Deze mascara zorgt voor lengte, volume en krul en ik vind hem echt heel erg fijn!

Van Lush heb ik ook nog een klein exemplaar van The Comforter Shower Cream opgemaakt. Ondanks het feit dat ik dol ben op allerlei zoete geuren, was deze toch geen favoriet. Ik denk dat ik hem een beetje te zwaar vond. Ik heb hem met plezier gebruikt, maar was toch vooral blij dat ik hem in een klein flesje gekocht had en niet in een groot exemplaar. Misschien koop ik ooit nog een kleintje opnieuw, maar dat zal niet voor het eerst zijn.

In het nieuwe assortiment van Essence zat deze Get Picture Ready Pore Refining Mattifying Primer. Ik wou hem graag uitproberen en ondertussen heb ik hem opgemaakt. De zoektocht naar de beste primer is eindeloos, maar ik vond deze zeker niet verkeerd. Voor mensen die erg snel gaan glimmen is hij misschien niet matterend genoeg, maar voor mij werkte hij prima. Ik zou deze misschien nog wel eens opnieuw kopen, al heb ik op dit moment nog verschillende primers in huis.

Ik heb ook nog enkele andere make-up producten opgemaakt, die ik ook weer even samen zet. Links bovenaan zie je de I <3 Stage Eyeshadow Base van Essence. Ik vind deze echt heel goed, al heb ik nu een andere in gebruik. Wel ligt er al een nieuw exemplaar van deze primer in mijn back-up bakje.

Ik wissel heel graag tussen verschillende make-up producten en merken, maar qua poeder en foundation blijf ik trouw aan Bourjois. In oktober maakte ik weer een exemplaar op van het Healthy Balance poeder in de kleur 53 en een Healthy Mix foundation in de kleur 52. Ik vind deze combinatie erg fijn en heb dan ook alweer een nieuwe van beide producten in gebruik.

In april van dit jaar ontving ik de Uriage Cleansing Cream in een Deauty box. Deze zou geschikt zijn voor gezicht, lichaam en haar. Misschien weten jullie al wel dat ik niet zo’n fan ben van zulke multifunctionele producten. Ik heb hem dus enkel als gezichtsreiniger gebruikt en niet als douchegel of shampoo. Het kan handig zijn voor mensen die vaak city trips doen of op zakenreis moeten, maar ik gebruik liever specifieke producten. Ik vond deze niet slecht, maar zou hem dus niet opnieuw kopen.

Een vaste waarde op mijn nachtkastje is deze Bed & Body Mist van Rituals. Dit is nog een oudere verpakking van de Tao lijn, toen het product nog de naam Yin droeg. Ik spray deze iedere avond op mijn kussen voor het slapengaan en slaap echt beter dan vroeger. Misschien zit het tussen mijn oren, maar zolang het werkt hoor je mij niet klagen.

Sinds ik Lady Speed Stick heb ontdekt, gebruik ik eigenlijk voornamelijk deodorant sticks in plaats van sprays. Ik wissel die graag af met die van Rituals om niet gewend te raken aan één product of merk. Deze Sakura Silk zit ondertussen ook in een nieuw jasje. Ik vind hem fijn in gebruik omdat hij echt het zweten tegen gaat en een zachte geur van rijstmelk en kersenbloesem heeft. Ik zou deze nog wel eens opnieuw kopen.

Als er één ding is waar ik dol op ben, dan zijn het wel wattenstaafjes. Ik gebruik er dagelijks meerdere, zowel voor mijn oren als wanneer ik make-up gebruik. Dit doosje Cotton Buds van Primark is speciaal voor het gebruik van make-up. Ze kosten slechts één euro voor tweehonderd stuks en dat vind ik geweldig. Ik ben ondertussen al bezig aan een nieuw doosje van deze.

Deze 360° Length Mascara van Yves Rocher heb ik niet echt helemaal opgemaakt. Ik had hem al zolang in huis dat ik niet meer weet wanneer ik hem gekocht heb. Om geen risico te lopen op een infectie aan mijn ogen, heb ik deze maar weggegooid. Ik moet wel zeggen dat ik deze zeker niet slecht vond, al heeft hij best een bijzondere vorm van borsteltje. Ik zou hem niet snel opnieuw kopen omdat ik fan ben van die van Rituals en Bourjois.

Op het gebied van gezichtsverzorging heb ik nog dit Intense Moisture Serum van Rituals opgemaakt. Ik vind dit een erg fijn serum dat zijn geld zeker waard is. Het werkt onderhuids en zorgt voor een intense hydratatie. Op dit moment gebruik ik een serum van Kiko, maar ik zou deze van Rituals meteen opnieuw kopen.

Als laatste product heb ik de 24H Hydrating Gel Cream van Rituals opgemaakt. Officieel is het eigenlijk een dagcrème, maar ik heb hem als nachtcrème gebruikt. Het is een 24h product, dus in principe maakt het dan niet zoveel uit, ook omdat hij geen SPF bevat. Ik heb bovendien nog veel meer dagcrèmes dan nachtcrèmes in huis, vandaar dat ik hem ’s avonds gebruikt heb. Ik vond hem fijn omdat de gel fris ruikt en snel intrekt, maar toch je huid voorziet van voldoende hydratatie. Ik zou hem zeker nog wel eens opnieuw kunnen kopen, maar eerst ga ik mijn andere producten opmaken.

Dat was weer een hele boterham! Ik heb deze maand echt belachelijk veel producten opgemaakt maar het is dan ook de bedoeling dat ik mijn producten allemaal goed gebruik natuurlijk.


Wat vinden jullie het leukste product uit dit artikel? En maken jullie ook altijd zoveel op? Ik ben benieuwd naar jullie reacties! 

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten