woensdag 9 november 2016

Julie | Cattier-Paris: Sulfaatvrije Shampoos

http://www.verodoesthis.be/2016/11/julie-cattier-paris-sulfaatvrije.html

Ik schreef al eerder over het merk Cattier-Paris en het merk bevalt me eigenlijk erg goed. Zo schreef ik al over hun gezichtsverzorging, deodorant en olie. Van het ene ben ik al wat meer fan dan het andere, dus ik was zeker benieuwd naar meer. Deze keer wil ik het met jullie hebben over twee sulfaatvrije shampoos van het merk. Dit houdt in dat de shampoos milder zijn dan reguliere shampoos omdat er andere reinigende ingrediënten gebruikt worden. Mijn interesse was zeker gewekt en ik was dan ook zeer benieuwd naar de inhoud van dit doosje.Ik kreeg twee totaal verschillende shampoos opgestuurd. De roze fles is voor gekleurd haar en de blauwe variant is een volume shampoo. Aangezien ikzelf mijn haren nog nooit gekleurd heb, gaf ik deze roze verpakking aan mijn mama. Het komt niet vaak voor dat ik haar ook aan het testen zet voor de blog, maar ik denk niet dat ze het erg vind om ook eens iets uit te proberen! Zoals je kan zien zijn beide shampoo’s ook verrijkt met biologische ingrediënten en dat klinkt altijd al zeer positief. Omdat ik het niet beter kan verwoorden dan Cattier-Paris zelf, laat ik de uitleg aan hen over. Zoals je kan zien zit er een duidelijke uitleg verbonden aan beide producten. Ik was benieuwd hoe de schuimontwikkeling zou zijn aangezien het omschreven wordt als ‘licht en romig’. Mijn mama gebruikt ook erg veel haarlak en daarom schuimen shampoos bij de eerste keer wassen bijna nooit bij haar. Beide producten zijn trouwens ondertussen te koop bij Di en diverse natuurcosmeticawinkels. Beginnen doe ik met de shampoo die mijn mama heeft uitgeprobeerd. De belangrijkste ingrediënten van deze shampoo zijn rijstextract, biologische jojobaolie en biologische aloë vera. Deze combinatie zou er voor moeten zorgen dat de kleurvariatie in je haren vermindert, dat de haren een intense glans krijgen, dat de haarstructuur verbetert is en dat het haar zacht aanvoelt en gehydrateerd is. Een hele waslijst aan beloftes, dus ik was zelf ook benieuwd naar de mening van mama.

Om te beginnen wist ze me te vertellen dat de shampoo erg vloeibaar is en dus zo door je vingers heen loopt. Wat ik al verwacht had bleek ook te kloppen: bij de eerste keer wassen is er amper schuim te bekennen. Zowel mama als ik wassen onze haren telkens twee keer na elkaar en bij de tweede keer viel het beter mee. Probleem is wel dat ze de geur echt niet lekker vind en ze omschrijft hem zelfs als ‘chemisch’, terwijl dit met de natuurlijke en biologische ingrediënten uiteraard niet mogelijk is. Ik denk dat ze eerder zo’n typische apotheekgeur wil bedoelen. Haar haren voelen niet anders aan dan met een andere shampoo, al heeft ze hem nog geen lange tijd in gebruik. Als eerste indruk zou ze hem zelf niet aanschaffen omdat ze de textuur en geur niet aangenaam vind. Qua werking is het moeilijk oordelen omdat ze ook net terugkwam van vakantie toen ze aan de slag ging met deze shampoo en dan zijn je haren sowieso niet in de beste conditie.
De shampoo die ik zelf heb uitgeprobeerd is de variant voor fijn haar. De belangrijkste ingrediënten uit dit product zijn natura-tec abysoft, biologische cypresgrasolie en biologische aloë vera. Deze combinatie zou de haarvezel beschermen en de flexibiliteit van het haar verbeteren. Verder laten de ingrediënten het haar glanzen en zorgen ze voor een gehydrateerd en zacht resultaat.

Mijn ervaring is dat deze shampoo ook vrij dun is van textuur, maar er valt zeker goed mee te werken. De schuim bij de eerste keer is vrij licht, bij een tweede keer wassen is het prima. De geur van mijn shampoo doet me aan Schweppes Agrum denken en ruikt dus heel citrusachtig. In het begin vond ik dit niet geweldig, maar na enkele keren vond ik het best fijn. Ik merk dat ik toch regelmatig naar deze shampoo grijp omdat ik vind dat mijn haren er goed bijliggen na het gebruik van dit product. Of ik veel meer volume heb, kan ik niet echt zeggen maar ik weet wel dat hij mijn haren zacht en luchtig doet aanvoelen en een erg schoon gevoel geeft. Ik ben zeker wel tevreden met deze shampoo en zou hem dan ook erg willen aanbevelen!

Zoals jullie kunnen zien, liggen de meningen van mij en mama nogal ver uit elkaar. Ik ben erg te spreken over mijn shampoo, zij iets minder over die van haar. Wat mij betreft is dit, uitgenomen de gezichtsverzorging, mijn favoriete product van het merk. Cattier-Paris heeft een uitgebreid gamma waaronder gezichtsverzorging, kleimaskers, douchegels, body lotions, shampoo, lipverzorging en zelfs biologische tandpasta’s! Ik ben erg benieuwd naar hoe de andere producten me zouden bevallen.

Hebben jullie al eens een product van Cattier-Paris geprobeerd? En welke shampoo zou jij willen uitproberen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

6 opmerkingen:

 1. Goede review! Ik heb nog nooit iets van dit merk gehad. Leuk om er een keer iets over te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Iris! Ik vind het echt wel een fijn merk, zeker ook hun skincare is de moeite! :-)

   Verwijderen
 2. Ik kende dit merk nog niet. Zo zie je maar weer hoe persoonlijk bepaalde producten zijn he? Maar misschien verschillen de shampoo's ook wel erg van elkaar. Fijn dat je moeder mee wilde testen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat de shampoos van textuur en geur verschillen, en dat zorgt al gelijk voor een andere beleving! Bedankt Astrid! :-)

   Verwijderen
 3. Ik kende het persoonlijk nog niet, maar het klinkt wel prettig! Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen