maandag 17 oktober 2016

Urban Decay eyeshadowpalettes Ammo & Pulp Fiction swatches


Urban Decay is een merk waar ik regelmatig aan denk om het te kopen, maar de prijs houdt me tegen. €50 voor één palette met twaalf kleurtjes vind ik voorlopig nog wat te duur. Toen ik in een Facebookgroep zag dat een meisje twee Urban Decay Palettes verkocht, was ik toch benieuwd naar de prijs. Toen die ontzettend meeviel, besloot ik er gewoon voor te gaan. Oorspronkelijk wou ik enkel het Ammo palette (bovenste), maar ik kreeg het tweede er gewoon bij. Achteraf bekeken ben ik hier erg blij om en je zal zelf wel zien waarom.

Urban Decay Ammo Dit palette heeft twaalf verschillende kleuren die allemaal vrij hard glanzen. De laatste tijd ben ik meer into de matte kleurtjes, maar ik vond deze kleuren zo speciaal dat ik ze toch moest hebben. Normaal gezien zit hier nog een kwastje bij, maar dat was nu dus niet meer het geval. No hard feelings tegenover de verkoper, ik raak zulke dingen ook kwijt. Beginnen doen we met de bovenste rij, die meteen ook de donkere kleuren bevat. 

Smog is een medium-donkere bruine kleur. Dit lijkt mij, ondanks de shimmer, toch iets wat heel draagbaar is, zelfs voor iedere dag. 
Mildew vind ik persoonlijk een erg mooie kleur groen. Normaal is dit geen kleur waar ik enthousiast van word, maar dit heeft iets mossigs/kaki-achtig waar ik nog wel raad mee weet. 
Oil Slick heeft een net iets mattere finish maar door de grovere glitters erin merk je dat niet meteen. Deze kleur is het meest stroef uit het palette en heeft ook het minste pigment. Desondanks nog altijd een mooie kleur waar ik wel mee kan werken. 
Last Call is voor de kleur waardoor ik het palette eigenlijk echt wou. Ik ben al lang op zoek naar een kleur als deze die niet meteen zo grijzig lijkt. Deze plum kleur is erg goed gepigmenteerd en zal nog veel gebruikt worden. 
Chopper is een heel erg glanzende en felle koperkleur. Ondanks dat dit niet echt een kleur is die ik snel zou gebruiken, wil ik Urban Decay wel een kans geven met deze kleur. Voor hetzelfde geld blijkt die ineens super te werken bij mij. 


Deze kleuren zijn enorm frosty qua finish en een stuk lichter. Desondanks zijn ze heel erg goed gepigmenteerd en deze foto doet ze eigenlijk geen goeds. De kleuren lijken nogal hard op elkaar en het is een beetje overbelicht. Op dit vlak zullen jullie mij dus moeten geloven. ;) 

Maui Wowie is een beige/goudkleurige oogschaduw die van je ogen afschittert. Het pigment is geweldig en dit is een mooie kleur om in je binnenste ooghoek te gebruiken. 
Shattered is een kleur die mij aan zeemeerminnen doet denken. In het juiste licht krijgt het een lichte groene schijn en ik vind hem prachtig. Of het zo draagbaar is, weet ik eerlijk gezegd niet, maar ook deze geef ik zeker een kans. 
Polyester Bride is wederom een kleurtje dat goed zou staan in de binnenste ooghoek. Het is een gebroken wit met ook een duidelijke frosty finish. 
Grifter is een paarse lavendelkleur met een blauwe schijn door de glitters erin. Bij het blenden op het ooglid, verdwijnen die micro-glitters wel grotendeels. Dit is de zoveelste kleur waarvan ik nog niet goed weet wat ik ermee ga doen. 
Sin is een warme goudkleurige oogschaduw die net zoals de meesten in dit palette een frosted finish heeft. 

Urban Decay Pulp Fiction

Toen ik dit palette een eerste keer zag, werd ik er niet warm van. De kleurtjes leken mij er die ik misschien al vijf keer had in mijn collectie. Toch vond ik het erg fijn dat ze het mee opstuurde en ik dacht dat als ik er niets mee deed, ik Patricia er wel blij mee zou maken. Boy, what was I wrong. Ten eerste was het zo goed als niet gebruikt (enkel anger was aangeraakt) en het blies mij van mijn sokken. Er zat hier ook een kwastje bij dat heel er stevig aanvoelt. Dit heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar het lijkt me best prima. Dan komt het allerbelangrijkste. De swatches van de vijf kleurtjes die dit palette bevat. Ik ben overdonderd, eerlijk waar. Ik heb nog nooit een mat palette gehad dat zulke goed gepigmenteerde kleuren had. 

Righteous is een lichte crèmekleur. De swatch doet het wederom geen eer aan, want hij valt een beetje weg op mijn huidskleur, maar hij is minstens zo goed gepigmenteerd als die ernaast. 
Tyranny is een warme bruine kleur. Ik denk dat de foto voor deze eigenlijk voor zich spreekt. 
Vengeance is een donker chocoladebruin en een kleur waar ik verliefd op ben. Dit is er eentje die ik graag in mijn crease ga gebruiken bij een donkerdere look. 
Furious is een matte zwarte kleur, die eigenlijk het minste gepigmenteerd is van dit hele palette. Wel is hij op het goed best goed op te bouwen. 
Anger is een gebroken wit met een eerder satin finish. De enige niet volledig matte kleur dus. 

Jullie merken het wel. Dit zijn twee palettes waar ik nog heel veel plezier mee ga beleven. Ooglooks komen nog, maar ik was gewoon nu al te enthousiast en wilde de swatches met jullie delen.

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten