zondag 2 oktober 2016

Julie | Primark 3D Moisture Mask

http://www.verodoesthis.be/2016/09/julie-primark-3d-moisture-mask.html

Op deze eerste zondag van oktober heb ik naar goede gewoonte weer een maskerreview voor jullie. Deze keer wil ik jullie een 3D masker van Primark laten zien. Voor mij was dit concept ook helemaal nieuw en ik had nog nooit een sheet masker geprobeerd. Ik was dan ook zelf ontzettend benieuwd naar hoe dit in zijn werk zou gaan en of dit soort maskers mij zou bevallen. Eigenlijk hou ik het meest van crème of klei maskers en haat ik peel-off maskers omdat het zo’n gedoe is. Bij een sheet masker maak ik me de voorstelling dat het een combinatie is van beide soorten. Voor één masker betaal je €1.50 en dat is op zich niet weinig maar ook niet belachelijk veel. Mijn nieuwsgierigheid won het in de winkel van mijn portefeuille, dus ik nam hem mee naar huis. Ben jij ook benieuwd? Lees dan snel verder!Wanneer ik dit masker probeer, ben ik nog geen week terug van vakantie. Op vakantie zelf is mijn huid altijd zeer gevoelig, maar eens in eigen land valt dit best goed mee. Ik ben gelukkig niet verbrand terug gekomen, dus ook dat zou geen probleem mogen zijn. De grootste opgave leek het mij om het uit de buurt van mijn ogen te houden aangezien het masker al een eigen vorm heeft en ik niet goed wist of dit goed zou uitpakken voor mijn gezicht.Bij dit masker komt een vrij uitgebreide instructie kijken. Ik denk dat ik nog nooit zo’n gedetailleerde gebruiksaanwijzing gelezen heb voor een gezichtsmasker. De tekst heb ik wel een paar keer gelezen omdat ik de volgorde toch een beetje wou aanhouden. Eerst kin en voorhoofd, daarna neus, mond en hals. Door deze uitleg te lezen werd mijn nieuwsgierigheid nog meer geprikkeld.Voor de geïnteresseerden heb ik hier ook nog even een foto van de ingrediëntenlijst. Zelf ken ik er niet zo erg veel van, maar als je allergisch bent aan bepaalde stoffen kan ik me voorstellen dat je graag weet wat je op je gezicht smeert. Of nu ja, smeren is in dit geval misschien niet van toepassing, but you get the picture. Onderaan de lijst staat parfum, dus mocht je daar gevoelig op reageren, zou ik dit masker skippen. Ook bevat het masker parabenen, maar ondanks de grote hysterie rond dit bewaarmiddel is het eigenlijk niet echt bewezen dat dit slecht zou zijn.
Ik heb letterlijk nog nooit zoiets vreemds op mijn gezicht gehad als dit masker! Het was nogal een gedoe om het uit de verpakking te krijgen aangezien het helemaal opgevouwen was. Het masker was ook ontzettend nat en een beetje kleverig, waardoor het nog niet zo simpel was om te ontdekken hoe ik het nu precies op mijn gezicht moest leggen. Al bij al denk ik dat het me nog redelijk goed gelukt is om het masker deftig aan te brengen. 

Je voelt al meteen dat het masker erg koel aanvoelt op de huid en dit blijft zo gedurende de behandeling. Aan mijn hals prikkelde het een beetje, dus ik vermoed dat mijn huid daar op dit moment het gevoeligste is. De vorm van het masker was eigenlijk best goed, alleen aan mijn mond moest ik het soms een beetje omhoog schuiven. Verwijderen ging super gemakkelijk en de overtollige crème (lees: nattigheid) heb ik op mijn huid in gemasseerd. In de eerste minuten nadien voelde mijn huid toch een beetje trekkerig en vooral plakkerig, nadien is dit gevoel verdwenen. 

Of dit masker nu wonderen doet voor je huid? Ik denk het niet echt… Maar ik moet zeggen dat ik het een fijne ervaring vond en in de toekomst zeker meer sheet maskers wil uitproberen! Mocht je eens zo’n masker willen uitproberen, kan ik je deze dus toch wel aanbevelen.


Hebben jullie al eens een sheet masker geprobeerd? En vinden jullie het resultaat ook net zo grappig als ik? Ik deed trouwens echt mijn best om een beetje te lachen voor de foto, maar dat bleek een moeilijke opgave.

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten