zondag 16 oktober 2016

Julie | Boekenpost #2

http://www.verodoesthis.be/2016/10/julie-boekenpost-2.html

Mijn vorige ‘boekenpost’ dateert al van drie jaar geleden! Zo zie je nog maar eens hoe snel de tijd vliegt. Ik wil vandaag vijf boeken met jullie bespreken die ik de laatste tijd gelezen heb. Op de foto hierboven staan er slechts drie omdat ik er eentje uitgeleend heb aan een collega en een andere heb ik doorgegeven aan een vriendin. Ik zal hiervoor even een foto van internet gebruiken. Benieuwd welke boeken wat mij betreft echte aanraders zijn en welke je beter niet kan lezen? Kijk dan snel even verder!


Corine Hartman – Een Vlaag Van Waanzin
 (bron foto)


Korte inhoud: Voor de buitenwereld vormen ze een perfect gezin: Anthonie en Romée van Baerle en hun drie kinderen. Ze wonen in een villa met zwembad. Hij is een succesvolle ondernemer, zij een toegewijde yogalerares. Maar dan krijgt Anthonie van zijn vrouw te horen dat ze hem gaat verlaten. Romée is verliefd op een ander en wil een tijdje op zichzelf gaan wonen om afstand te nemen. Die nacht vermoordt Anthonie zijn vrouw. Dit is zijn verhaal. En het hare.

Info: Nederlandstalig, 288 pagina’s, februari 2016.

Mening: Op het moment dat ik dit boek aan het lezen was, wou ik erg graag de afloop weten. Het is dus zeker een meeslepend boek. Ik heb dit boek verder gegeven omdat ik het vanop vakantie meegenomen heb uit de hotelbibliotheek en er al een boodschap van de vorige lezer in geschreven stond. Op mijn beurt heb ik hem dus aan Eva gegeven en wordt het een doorgeefboek. Er gebeurt niet zo erg veel in het boek en het is ook geen spraakmakend boek dat erg goed blijft hangen na afloop. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd familiedrama en dat maakt dat het toch een goed boek is. Ik ben niet laaiend enthousiast, maar vind het wel fijn dat ik het gelezen heb.

Score: 7/10

Lisa Gardner – In Haar Naam
Korte inhoud: De jonge Charlene Grant is ervan overtuigd dat ze over vier dagen vermoord zal worden, op dezelfde datum als haar twee vriendinnen die achtereenvolgens de afgelopen twee jaar in hun huis gewurgd zijn, zonder dat de dader gepakt is. Ze benadert de vrouwelijke rechercheur D.D Warren die op dat moment belast is met de moord op twee pedofielen. Warren twijfelt aan Charlene's verhaal en ziet haar als verdachte. (Voor meer, zie foto hierboven)

Info: Nederlandstalig, 432 pagina’s, februari 2014

Mening: Het verhaal wordt vanuit verschillende standpunten vertelt en dat kan wel eens lastig om te volgen zijn. Het boek is een echte page-turner omdat je ontzettend graag de ontknoping wilt weten. Het plot heeft een verrassend einde en dat vind ik zowel knap als jammer. Ergens hoop je als lezer toch al op het goede spoor te zitten halfweg het boek en dat is hier niet het geval. Toch weet je dat er iets niet klopt! Het boek verdient zeker de benaming psychologische thriller omdat je op het puntje van je stoel zit te lezen. Het boek haalt ook hedendaagse thema’s aan zoals internetpedofilie. Knap geschreven.

Score: 8.5/10

Linda Jansma – Vrij Spel
 


Korte inhoud: Een politieman schiet een jongen dood van wie hij dacht dat hij bewapend was. Vrienden van de jongen nemen op gruwelijke wijze wraak. Het verhaal wordt afwisselend verteld door allerlei betrokkenen. Het blijkt dat de doodgeschoten jongen lid was van een bende die de dochter van de agent mishandeld en verkracht heeft. De pers veroordeelt de politieman meteen, ook van zijn meerderen krijgt hij geen steun. (Voor meer, zie foto hierboven)

Info: Nederlandstalig, 338, november 2014

Mening: Het boek leest erg vlot en ondanks dat de schrijfstijl niet altijd even snel is, vliegt het boek toch voorbij. Het verhaal is realistisch en alles wordt helder uitgeschreven. Je vraagt je meteen af hoe jij zou reageren in de situatie van Nick Overmars. Veroordeel je hem of niet, dat is de vraag. Het verhaal wordt uit het standpunt van verschillende personages bekeken en vergt wel enige oplettendheid. Je weet zelfs in het begin niet wie alle personages zijn en pas op het einde komt het hele verhaal samen. Er zit ook behoorlijk wat straattaal in het boek, wat niet altijd even makkelijk te volgen is. Ik vond het een goed boek om te lezen, al is het geen must read.

Score: 8/10

Sophie Hannah – Fatale Fout
 


Korte inhoud: Nicki Clements (42) woont sinds zes maanden met man Adam en twee kinderen in de fictieve Londense voorstad Spilling. Onzeker als ze is, neemt ze sinds haar kindertijd vaak haar toevlucht tot leugens. Ze is gelukkig met Adam, maar zoekt al langer meer spanning op een erotische website en in erotische online vriendschappen. Op de dag dat de spraakmakende in Spilling wonende columnist Damon Blundy is vermoord, rijdt ze meermaals over de hoofdweg naar de school van de kinderen en als ze daar een politieman ziet die ze kent van de website, keert ze om. Dat valt de politie die videobeelden bestudeert op en ze wordt verhoord. Dan maakt een leugentje om bestwil haar verdacht. (Voor meer, zie foto hierboven)

Info: Nederlandstalig, 432 pagina’s, september 2015

Mening: Dit boek vond ik echt fijn om te lezen. Het verhaal is meeslepend al moet je goed opletten vanwege de vele personages die aan bod komen. Dit boek is eentje van de zovele over hetzelfde politieteam van Sophie Hannah en kan je apart maar ook in volgorde lezen. Ik heb dit niet gedaan omdat ik het niet wist, maar zou het nu misschien anders lezen. Ik vond het plot een beetje te vergezocht, waardoor ik als lezer teleurgesteld was. Je kan haast onmogelijk voorspellen hoe de vork in de steel zit en dit is zowel creatief als vervelend. Het boek is hedendaags en dat vind ik wel fijn. Ik zou ondanks het plot dit boek toch aanraden omdat ik weet dat vele andere lezers wel van een complete verrassing houden op het einde van een boek.

Score: 9/10

Sophie Hannah – Kleine Meid 
 
 
Korte inhoud: Alice Fancourt is voor het eerst zonder haar twee weken oude dochtertje Florence weggeweest. Maar wanneer ze thuiskomt begint een ware nachtmerrie. Ze beweert dat de baby die thuis in de wieg ligt en op wie haar echtgenoot David had moeten passen, niet haar dochtertje is. David ontkent dat, en denkt dat Alice haar verstand kwijt is. Is Alice inderdaad gek geworden of liegt David? Maar waarom zou hij dat doen? En waar is de echte Florence? Alice heeft geen bewijs, maar moet de politie aan haar kant weten te krijgen, en snel. Maar het wachten op de uitslag van het DNA-onderzoek kost waardevolle tijd en Davids gedrag naar Alice toe wordt steeds grimmiger en bedreigender. En wat is de rol van zijn moeder Vivienne? Lukt het Alice om de politie te overtuigen vóór het te laat is? Een week later zijn Alice en de baby verdwenen. Weggelopen, gekidnapt, vermoord?

Info: Nederlandstalig, 352 pagina’s, september 2008 (uitgave op foto januari 2016)

Mening: De korte inhoud van dit boek gaf me letterlijk rillingen. Het beloofde een spannende thriller te worden en ik bleef zeker niet op mijn honger zitten. Uiteindelijk zit het verhaal erg goed in elkaar en heb je als lezer wel iets in de gaten, al blijkt dat slechts een tipje van de sluier te zijn. Dit boek heb ik uitgeleend aan collega Kathy en ik denk wel dat zij dit ook een goed boek zal vinden. Dit boek is het eerste uit de reeks met hetzelfde politieteam van Sophie Hannah. Ondertussen ben ik in een volgend boek uit deze reeks bezig, al klopt ook hier de chronologische volgorde niet helemaal. Ik ben hoe dan ook benieuwd naar de andere boeken uit deze reeks. Dit laatste boek was voor mij het beste van de vijf die ik in dit artikel besproken heb en gaat daardoor ook met de meeste punten lopen. Een regelrechte aanrader dus! Het boek leest vlot en de ontknoping is weerzinwekkend!

Score: 9.5/10

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Tjonge wat een spannende boeken. Ze lijken me echt meeslepend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ene al meer als de andere, maar ik wou bij allemaal graag het einde weten! ;-)

   Verwijderen
 2. Wat een leuke boeken! Het laatste is denk ik het meeste mijn stijl, lekker spannend! Trouwens heel erg fijne reviews om te lezen, duidelijk zonder niet te veel te verklappen!

  BeantwoordenVerwijderen