dinsdag 4 oktober 2016

Clipper sleep easy tea

Ik ben een theedrinker, of toch met momenten. Koffie drink ik met regelmaat 's ochtends, maar ik heb echt periodes dat ik elke avond meerdere koppen thee drink. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren en ik ook. Deze thee van Clipper heb ik eigenlijk al een hele tijd in huis en ik had hem al een hele tijd niet meer gedronken omdat ik oprecht het gevoel had dat ik hem niet nodig had. Deze kocht ik toen namelijk om beter te slapen. Helaas is er nu dus weer een periode aangebroken dat ik hem ben beginnen drinken. Het leek mij dan ook een goed moment om hem even voor jullie te reviewen. 


Eerst en vooral wil ik even vermelden dat je deze thee bij Essenza (nu Holland and Barrett) kunt krijgen. Of toch normaal gezien want op de website staat het merk er nog wel, maar staan er geen producten bij. Ik vermoed dat ik er toen tussen de 2 en 3 euro voor betaald heb. 

Deze sleep easy is een kruidenthee wat betekent dat er dus geen echte theeblaadjes in verwerkt zitten en dat hij dus ook geen cafeïne bevat. Best wel logisch. Er zit onder andere kaneel en kamille in en als 'werkend' bestandsdeel om rustig en slaperig te worden zit er valeriaan in. Dit lijkt mij dan ook het perfecte moment om de smaak te bespreken. Daarom wil ik jullie ten eerste sterk afraden om aan de theezakjes te ruiken want die stinken belachelijk hard. Ook wanneer de thee aan het trekken is, blijft het stinken en ik snap het als je dan afhaakt en beslist hem niet op te drinken. 
Ben je net zoals ik en zet je door, valt hij goed mee en ik begin hem zelfs te waarderen voor zijn smaak. 

En nu volgt dan nog één belangrijke vraag: slaap ik er beter door? Misschien zit het tussen mijn oren, maar ik denk persoonlijk van wel. Zo heb ik gisteren erg lang wakker gelegen en had ik nog niet het gevoel dat ik echt moe was. Toen ik die tas thee gedronken had, was ik een stuk rustiger en had ik precies ook meer zin om te slapen. Momenteel ben ik eens aan het testen wat het geeft als ik die thee drink terwijl ik nog enkele uurtjes moet wakker blijven. - Mochten er dan fouten in dit artikel staan, weten jullie meteen dat ik groggy was van de thee. - Het is nu bijna 21u30 en ik moet toegeven dat als ik nu mijn ogen dicht zou doen, ik zou slapen. Dit kan natuurlijk ook liggen aan het feit dat de vorige nacht maar een korte nacht was, maar het is een stukje 'erger' geworden na dat kopje thee. 

Mocht je dus af en toe last hebben om in slaap te vallen, kun je deze thee altijd eens proberen. Ik geloof wel niet in het systematisch drinken van dit soort dingen, want het lijkt mij dat je lichaam er wel eens gewend aan zou kunnen raken of het nodig zal hebben. 

Wat doe jij als je niet kan slapen? 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten