dinsdag 25 oktober 2016

Adventskalender Pieper drogisterij


Adventskalenders zijn over het algemeen erg leuk en vaak kun je op voorhand al wel zien wat je gaat krijgen. Er zijn ook kalenders waar je dit niet kunt zien en dan wordt het spannend. Zeker wanneer je het van een winkel en niet van een bepaald merk op zich koopt. Zo bracht Julie voor mij deze kalender mee van de parfumerie Pieper, in Duitsland. Voor €20 zou ik 24 make-up producten krijgen en het maakte mij nieuwsgierig. Zou het de moeite zijn wat er in deze doos zit? Vandaag laat ik het even zien. Niet om het voor jullie te verpesten, maar zodat je voor jezelf kunt uitmaken of je het de moeite vindt. Allereerst de verpakking. In eerste instantie zag het er erg leuk uit en we hebben ons rotgelachen bij het open doen. Je moest enorm veel kracht zetten om een deurtje te openen én soms trok je gewoon al het karton mee. De verpakking is natuurlijk niet het belangrijkste, maar het is wel fijn als het een beetje mooi blijft. Zeker als je in december elke dag een deurtje opent. 

En dan gaan we meteen de inhoud eens bekijken. Nu ik dit schrijf twijfel ik of ik nu al mijn mening even moet geven of dat ik dat tot het einde ga houden. Misschien is het laatste wel het leukste. Kunnen jullie eerst je eigen mening vormen voor ik jullie overlaad met die van mij. ;) Ik heb de producten niet op volgorde gelegd, maar per soort. Mocht je de kalender ook willen kopen, weet je tenminste niet wat waar zit. Al de producten zijn van het merk Casuelle. Er zaten drie oogschaduwtrio's in (met elks een blauw kleur, waarom??) met een frosty finish. De blush is minder fel, maar wel erg mooi. Swatches komen een aantal foto's verder. Daarnaast zat er ook heel wat prul in. Een bagger blushkwastje, twee sponsapplicators en een lipkwast waren de grootste teleurstellingen. Ook het rekje gaat het niet lang houden en Julie haar meest gemaakte opmerking was: "Maar één teenspreider? Wie heeft er nu maar ene voet??"Dan komen we aan het eerste deel van de lipproducten. Links zie je een erg plakkerige lipgloss met blauwe microglitters, daarnaast een lippenbalsem met een erg chemische geur en een barbieroze frosty kleurtje. Daarnaast nog een lipstick die nog best oké is qua kleur, maar wederom een chemische geur heeft en als laatste een lippenbalsem met een gelijkaardig barbieroze kleurtje en chemische geur. Het lippotloodje is best oké. De roze lipgloss is ook best goed gepigmenteerd, mar de rode is eigenlijk nogal flauw. Zeker voor een kerstproduct, mocht dit echt een mooie kleur zijn. Het palette bevat wel drie hele mooie kleuren. De vierde zie je eigenlijk amper omdat die zo licht is. Als laatste nog twee oogpotloden en twee nagellakjes. De oogpotloden zijn goed, niet te hard, niet te zacht, maar het zijn wel hele veilige kleuren. De rode nagellak vind ik te licht en dekt niet goed genoeg voor een product uit een adventskalender, de goude daarentegen is mooier dan verwacht. Je ziet dat de oogschaduws nog best gepigmenteerd zijn, maar het zijn erg vreemde kleuren voor de feestdagen. Dit lijken mij eerder kleuren voor in een lente palette. Hier zie je ook dat de potloden mooi pigment hebben en helemaal links zie je de blush die ik eigenlijk het beste product van de hele kalender vind. Van boven naar onder zie je de twee lipbalsems, de lipstick, de twee glosjes en daarnaast nog de gloss en het tubetje. Wederom zijn het voornamelijk lentekleurtjes en dat valt toch dik tegen. Die berrykleur uit het lippalette vind ik prachtig. Jammer dat ze hier geen lipstick van gemaakt hebben! Dat zou nu wel een schot in de roos geweest zijn. 

Waarschijnlijk hebben jullie het wel door. Ik vind deze kalender eigenlijk twee keer niks. Hij was gelukkig niet al te duur, maar als ik eerlijk mag zijn vind ik de producten over het algemeen rommel. Ik raad deze dan ook volmondig af. Ik heb ook bewust een aantal dagen na het openen gewacht voor ik het artikel schreef, omdat ik anders duizend keer 'kut kalender' had geschreven en dat is nu ook weer niet de bedoeling. (Toch heb ik het even subtiel vermeld) 

Welke adventskalender lijkt jullie wel een aanrader?

Liefs
Veronique

1 opmerking:

  1. Adventkalenders zijn zou leuk. Deze heeft best wel een mooie inhoud zeg.

    BeantwoordenVerwijderen