zaterdag 15 oktober 2016

5x ontbijtjes met ei


Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, of toch dat wordt heel erg vaak gezegd. Zelf sla ik helaas heel vaak het ontbijt over doordat ik gewoon te laat opsta. Het zal jullie dan ook verbazen als ik zeg dat ik eigenlijk graag ontbijt. Op vakantie was het dan ook mijn favoriete maaltijd en ja, daar stond ik elke dag flink op om van het ontbijtbuffet te genieten. Dus, ondanks het feit dat echt ontbijten iets zeldzaams is bij mij, heb ik zo wel mijn favorieten. Vandaag mijn favoriete ontbijtjes met ei! 
Ik begin met iets wat ik toen ook erg fotogeniek vond. Gewoon een volkoren boterham, met een stukje ham, een niet volledig hardgekookt eitje, peper, zout en verse kruiden. Heel simpel om te maken, maar bizar lekker. Als ik dit soort gekookt eitje wil, laat ik het altijd een minuut of 7-8 koken. Ieder vuur is anders dus bij jou zou het wat harder of wat zachter kunnen zijn. 


Ik heb ook mijn gezondere momentjes. Dan kies ik ervoor om eerst heel veel groenten te bakken en er dan een of twee eitjes door te klutsen in de pan zodat ik eigenlijk geen ei met groentjes krijg, maar net groentjes met ei. Soms doe ik dit enkel met courgette, maar soms ook zoals je hier ziet met verschillende groenten. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. 


Van een omeletje heb ik maar één foto, terwijl ik eigenlijk een artikel over alleen al omeletjes had kunnen maken. Ik maak hier zo vaak verschillende varianten op die ik eigenlijk allemaal even geweldig vind. Hier zie je er eentje met gerookte ham, bieslook en erbovenop een tomaatje in blokjes. Pretty basic maar wel erg goed. Wat daarnaast nog enorm lekker is, is er eentje met gerookte ham en dan als hij klaar is dichtvouwen met avocado ertussen. 

Maar wat echt een topper is en die heeft mijn vriend voor mij ooit gemaakt, is met mozzarella, zongedroogde tomaatjes, Italiaanse ham en kruiden. Nu ik dit schrijf, heb ik er al weer zin in en sowieso dat ik morgen naar de winkel ga voor de zongedroogde tomaatjes en mozzarella. Dit moet ik nog eens opnieuw maken! 


Een broodje met ei ertussen vind ik ook altijd lekker. Zelfs als het ei al afgekoeld is. De meesten van jullie zullen dit wel herkennen. Dat cheap-ass ontbijt van de Hema. Ik had dit veel vroeger moeten ontdekken want voor zijn prijs is het awesome. 


Wederom eentje waar ik zelf verschillende variaties op maak. Bij ons noemen we dit een uitsmijter en dat is in principe een spiegelei op een toast met ham of kaas en hesp. Vroeger maakte ik dat enkel met ham, daarna werd ik de originele van het gezin en deed ik er kaas bij. Nu gebruik ik soms Italiaanse ham als we geen gekookte meer hebben of doe ik er nog wat groenten tussen. Met tomaatjes vind ik het superlekker trouwens! 

Houden jullie van eieren bij jullie ontbijt of liever iets anders?

Liefs
Veronique 

3 opmerkingen:

  1. Vooral in het weekend ontbijt ik graag met een eitje. Vooral de uitsmijter met spek en kaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaa, eieren bij het ontbijt! Ik eet het elke dag. Een gekookt ei op een broodje of op een cracker vind ik erg lekker. En je zit ook super lang vol, wat ik erg fijn vind. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier in het gezin veel gek op ei! Ook gekookt etc. Ik krijg meteen zin in dit soort ontbijtjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen