zaterdag 22 oktober 2016

5 herfstige lipkleurtjes


Ik heb lang mijn best gedaan, maar ik kan het niet blijven ontkennen. De herfst is zeker en vast begonnen, het wordt koud, het is weer vroeg donker... Je kent het allemaal wel. Die nadelen. Toch heeft deze gure periode van het jaar toch ook weer zijn voordelen. Er zijn nu eenmaal lipstickkleurtjes die je tijdens de zomer niet zo vaak draagt, omdat ze gewoon te zwaar lijken voor die luchtige seizoenen. Nu is het dus de moment om ze weer boven de halen. Vandaar dat ik jullie vandaag vijf kleurtjes laat zien, die in mijn ogen ideaal zijn voor in de herfst (en de winter). 
Je ziet dat het over het algemeen allemaal wat donkerder een een stuk minder fel wordt. Neonkleurtjes zie je eigenlijk amper. Ik moet wel toegeven dat mijn kleuren allemaal wel koel zijn, aangezien dit toch iets is wat ik sneller draag. Ik ben wel aan het denken om toch een meer bruin/baksteenrode kleur te gaan zoeken en eens te zien of het me staat. We beginnen met een lipstick waarvan ik eigenlijk echt niet weet of je deze nog ergens kunt krijgen. Ik kocht hem namelijk al een hele tijd geleden in Duitsland. Dit is 'Mullholland Drive' van P2. De prijs weet ik niet meer vanbuiten, maar ik denk dat het tussen de 2 en 3 euro was. Erg goedkoop dus! 
Allereerst mijn excuses voor de foto's waar ik de lipstick op heb. De kwaliteit hiervan is een stuk minder omdat ze met mijn iPhone (en via Snapchat) genomen zijn. De reden? Als ik een foto van mijn gezicht trek met mijn spiegelreflex, word ik altijd veel te hard geconfronteerd met mijn slechte kantjes. Mijn iPhone is dan een stukje liever. Deze kleur is zoals je wel kunt een vrij lichte kleur, die tussen roze en paars in zit met een iets grauwere ondertoon. 


Dit is de goedkoopste lipstick die ik in mijn bezit heb. Deze komt van de Action en ik weet niet of ze deze nu nog hebben, maar sowieso zal er nog wel iets van lipsticks zijn. Ik weet nog dat toen ik deze kocht ze per twee verpakt zaten en dat ze nog geen euro kostten voor de twee. Spotgoedkoop dus. De kleur heet 'Warm Wine', maar ik moet zeggen dat ik hem niet echt warm vind van kleur. 
Je ziet dat het een vrij koele, bordeaux/paarsig rood is. Hij neigt wel echt meer naar het rode, zeker als ik hem vergelijk met de volgende lipstick. De dekking is niet altijd even geweldig, maar voor zijn prijs kan ik echt niet klagen. Eigenlijk zou ik deze lipsticks eens wat meer moeten gebruiken. 


'Rebel' van MAC is echt een kleurtje dat ik bijna automatisch meer draag wanneer het kouder wordt. De kleur vind ik persoonlijk al prachtig van toen ik hem net kocht, maar in het begin had ik echt wel moeite met het dragen ervan. Het leek zo gewaagd en ik ben niet altijd een durver geweest op het vlak van make-up. 
Je ziet dat deze een stuk paarser in dan 'Warm Wine'. Toch blijft het in mijn ogen zeker een erg mooie kleur die heel chique overkomt. Veel donkerder moet het voor mij echt wel niet gaan, want dat staat dan weer heel vreemd met mijn hele lichte huidskleur. 


Toch een van de meer volwassene lipsticks uit mijn collectie. 'Captive' van MAC is echt een degelijke kleur. Je zou hem kunnen dragen voor een werkdag, een feestje of een belangrijke afspraak en je slaat de bal in principe nooit mis. Ik moet wel zeggen dat ik hem heel moeilijk te beschrijven vind. 
Deze foto is eigenlijk echt verschrikkelijk, maar goed, je ziet de kleur er gelukkig toch wel best ok√© op. Hij heeft wel iets weg van 'Mulholland drive', maar is net dat tikje donkerder en volwassener. En als laatste wel een felle kleur die ik er voornamelijk uit principe heb bijgezet. Rood kan, in mijn ogen, namelijk altijd. Of het nu zomer, lente, herfst of winter is, mooi rood is nooit lelijk. Mijn favoriete rode lipstick is eigenlijk Ruby Woo van MAC, maar ik hou wel van het principe van liquid lipsticks die matte opdrogen en uren blijven zitten. Dit is de kleur 'Reckless' van MUA. 
Wederom een koele kleur die vrij volwassen overkomt. Bij mij moet je eigenlijk niet met een oranje-rode kleur afkomen want ik weet gewoon dat mij dat niet staat. Deze daarentegen vind ik geweldig, ondanks dat het aanbrengen geen sinecure is. 

Wat is jouw favoriete lipstickkleur in de herfst? 

Liefs
Veronique

4 opmerkingen:

 1. Mooie tinten! Ik ga zelf vaak voor bruin of voor donkerrood!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een beeldschone kleurtjes allemaal! Ik denk dat ik de eerste het allermooist vind. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige herfsttinten! Met name het kleurtje van P2 vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuke herfstkleuren! Ik grijp nu vaker naar een rode of donkere lipstick. Berry tinten scoren meestal ook :)

  BeantwoordenVerwijderen