zaterdag 29 oktober 2016

3 boekenreeksen die ik top vind


Als er iets is waar ik oprecht van kan genieten, is het wel met een boek in bed of op de zetel kruipen. Waar ik tijdens mijn studies hier eigenlijk bitter weinig tijd voor had, heb ik dit de afgelopen vier maanden zeker en vast goed ingehaald. Ik denk dat ik tijdens de zomer alleen al een stuk of tien boeken gelezen heb. Toen ik dan in september geen job had, kwam er natuurlijk het voordeel bij dat ik rustig kon verder lezen. Ook nu heb ik elke dag wel mijn e-reader vast. Vooral wanneer ik bij Toon blijf slapen, is dit enorm handig. Zo kan ik nog wat lezen terwijl hij al naast mij ligt te snurken. Ondertussen zijn er drie boekenreeksen die ik ofwel volledig ofwel al grotendeels gelezen heb die ik graag met jullie wil delen. 

Even een soort van waarschuwing vooraf. Het zijn eigenlijk drie reeksen binnen hetzelfde genre. Politie en forensisch pathologen, die dan ook eens vrouw zijn. Heel grappig, maar dat is nu echt een constante binnen hetgeen wat ik graag lees. 


Het begon allemaal met de boeken van deze topvrouw. Julie introduceerde de Rizzoli en Isles reeks bij mij en vanaf toen is de bal beginnen rollen. Ook de andere boeken vind ik erg goed, maar die reeks doet het echt voor mij. Ondertussen is er ook een serie rond gemaakt, die ik ook erg goed vind. 

Waar gaat het nu net over? Het is een misdaadreeks waarin twee sterke vrouwen (de politie inspecteur Rizzoli en de forensisch pathologe Isles) die samen een erg sterk team vormen als het gaat over het oplossen van moorden. Beiden hebben ze ook een eigen koffertje bagage mee, wat het soms nog intrigerender maakt om de dingen te lezen. 
Het boek waar het allemaal mee begon is 'de chirurg' en dat is zeker een aanrader! 

De serie is in het begin lichtjes gebaseerd op de boeken, maar wijkt er snel genoeg wel van af. 


De volgende reeks die ik erg goed vind, is er eigenlijk niet één, maar zijn er zelfs drie. Toch tel ik deze eventjes al een omdat er linken genoeg tussen zijn. Wederom zitten we hier met een vrouwelijk forensisch pathologe, Sara Linton, die in twee van de reeksen een erg belangrijke rol speelt, naast een sterke, maar specialere mannelijke agent. In de Grant County reeks is dit Jeffrey Tolliver en in de Georgia reeks wordt dit Will Trent. 
Deze laatstgenoemde reeks is eigenlijk een verweving van de Grant County en de Atlanta reeks. 

Ik zou je persoonlijk aanraden om eerst de Grant County reeks, dan de Atlanta reeks en uiteindelijk de Georgia reeks te lezen, aangezien er in de eerste twee reeksen best wel wat informatie komt die handig kan zijn om goed te kunnen volgen. Je kunt de boeken wel apart lezen, maar ik verkies dan altijd toch de volledige reeks. Zeker als het eerste boek dan een voltreffer was. 


Als derde en als laatste reeks, kan ik jullie de Kay Scarpetta reeks zeker aanbevelen. Patricia Cornwell heeft ondertussen toch een zeventiental boeken over dit personage geschreven en ik ben ondertussen aan de elfde, als ik mij niet vergis. Ook hier heb je Dr. Scarpetta, de forensisch pathologe en de inspecteur van moordzaken, Pete Marino, waar zij vaak mee samenwerkt. 

Wat ik bij deze reeks in het begin erg had, was dat ik niet kon wachten om het volgende boek te beginnen, ondertussen ben ik beginnen afwisselen met andere boeken omdat het toch een beetje langdradig begon te worden. Hou hierbij dan wel rekening met het feit dat ik eigenlijk doorheen de zomer bijna niets anders gelezen heb. Ik ben namelijk wel van plan om wanneer ik het boek waar ik nu in bezig ben uit heb, deze reeks te hernemen. 

Uiteraard zijn er nog meer schrijvers in dit genre die ik zeker kan aanraden (Harlan Coben), maar deze drie zijn zo gelijkaardig en toch anders dat ik niet anders kon dan ze aan te raden. 

Weet jij toevallig nog goede boeken? In dit of in een ander genre? 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten